שבוע טוב זקוקה למידע מכם

מצב
הנושא נעול.

simbav

New member
שבוע טוב זקוקה למידע מכם

שבוע טוב זקוקה למידע מכם
שלום לכם אני עובדת בחברה חצי שנה חתומה לחוזה לשנה הקנס היה 1000 ירד ל-600. העבודה היא במכירות שיחות נכנסות בחוזה שחתמתי לו צויינו העמלות שאקבל על המכירות ואותם ראינו באמצעות מצגת , כיום החברה שינתה את העמלות שלה היא הורידה אותם בעבר הם היו יותר גבוהות.השאלה האם זה בסדר? דבר נוסף הוא כשחתמתי על חוזה לא נאמר לי שמדיניותה של החברה היא לבצע לקוח סמוי ואם הנציג לא עומד בקריטריונים שלהם בעת השיחה מורידים לו מס' אחוזים מהעמלות שהוא אמור לקבל מהמכירות שלו, וכן אם הנציג נמצא תחת קטגוריה של אחר - מוגדר במחשב בעת שהוא קם לשירותים זה לא נחשב לו כחלק מהשעה. השאלה מה אני יכולה לעשות בקשר לכך? אם לא היה את הקנס הייתי קמה ועוזבת האם אני יכולה להעזר בנתונים אלו בכדי לעזוב? תודה רבה

שיר ורד

New member
חפשי עבודה טובה יותר

שבוע טוב זקוקה למידע מכם
שלום לכם אני עובדת בחברה חצי שנה חתומה לחוזה לשנה הקנס היה 1000 ירד ל-600. העבודה היא במכירות שיחות נכנסות בחוזה שחתמתי לו צויינו העמלות שאקבל על המכירות ואותם ראינו באמצעות מצגת , כיום החברה שינתה את העמלות שלה היא הורידה אותם בעבר הם היו יותר גבוהות.השאלה האם זה בסדר? דבר נוסף הוא כשחתמתי על חוזה לא נאמר לי שמדיניותה של החברה היא לבצע לקוח סמוי ואם הנציג לא עומד בקריטריונים שלהם בעת השיחה מורידים לו מס' אחוזים מהעמלות שהוא אמור לקבל מהמכירות שלו, וכן אם הנציג נמצא תחת קטגוריה של אחר - מוגדר במחשב בעת שהוא קם לשירותים זה לא נחשב לו כחלק מהשעה. השאלה מה אני יכולה לעשות בקשר לכך? אם לא היה את הקנס הייתי קמה ועוזבת האם אני יכולה להעזר בנתונים אלו בכדי לעזוב? תודה רבה
חפשי עבודה טובה יותר
אשר תוך חודש חודשיים , ההפרש בין השכר החד לישן יצדיק את תשלום הקנס אם תאלצי לשלם אותו. אם הקנס , נקבע בגין הכשרה שעברת הוא סביר וכנראה תחויבי לשלם אותו במיד הותעזבי במהלך התקופה (למרות הנסיבות). לגבי עמלות, השאלה איך יראה זאת בית הדין , במידה והנושא יובא לבחינתו. בדרך כלל, עמלות מכירה נחשבות כחלק משכר העבודה של עובד (למשל לעניין פצויי פיטורים) ולכן קיצוץ העמלות, גם אם לא הוגדרו בחוזה העבודה, מהווה הרעת תנאים , ואם העובד יודיע מפורשות שהוא איננו מסכים להרעת התנאים ויתבע המשך תשלום העמלות הקודמות יש סיכוי רב שיזה בתביעה. מצד שני, לעיתים מציגים המעסיקים את העמלות כבונוס, הנועד ליצור מוטיביציה אצל העובדים להעלאת התפוקה. הכלל הוא שבונוס הוא הטבה שהמעביד רשאי לתת אותה גם לתקופה זמנית ואם הוא לא נכלל כחלק מהותי בחוזה, זכותו של המעביד להפסיקו. הצגת עניין העמלות במצגת לעובדים חדשים, כמו גם העובדה שבכל זאת מדובר בעמלות מכירה, עשויה לעזור לך לזכות בתיעה כנגד המעביד לשלם לך את העמלות כפי שקיבלת עד כה. לגבי הנושא של לקוח סמוי, אני לא מכיר תקדימים משפטיים, מאחר והנשוא לא מוגדר בחוק, לא בטוח שהעניים לא חוקי. ניכוי זמן עבודה עקב יציאה קצרה לשירותים (דקות בודדות) היא בלתי חוקית לחלוטין. אם יש ביכולתך להוכיח את מספר הדקות שנוכו לך עקב כך, ניתן לתבוע השלמת שכר בגין זמן זה. במקרה של יציאות ארוכות לשרותים (או למשל לעישון) או ריבוי יציאות כאלו, לא ברור לי מה יהיה פסק הדין.לפי הבנתי את כוונת המחוקק, לעובד זכות לצאת להפסקות קצרות שלא יעלו במצטבר על רבע שעה ביום עבודה לצרכים שונים (שירותים, טעימה קצרה, עישון , מנוחה וכדומה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה