שבוע טוב ומב ורך..ס וף סוף אתמול נפגשנ ו עם 5 מתוך

הדסהש1

New member
שבוע טוב ומב ורך..ס וף סוף אתמול נפגשנ ו עם 5 מתוך

10 נכדינו..3 מהם משרתי ם בצבא..מאחלת למי שחגג אתמול והיום
יום הולדת..מזל טוב והכי חשוב להמשיך לשמור על כללי הזהירות.זה כבר טוב שאפשר לחגוג עם מספר חברים דיי גדול.
כמדומני 19 איש..עד סוף השבוע אם הכל ילך כשורה יהיה אפשר לעשות ארוע עד 50 איש...
ביתי היתה אתמול בנמל ת"א כדי חלקנות לילדים כפכפי קרוקס.
ו היא הזדעזעה מהקהל שלא חבש מסיכות.זה מראה את האדישות של הקהל.כאילו שלי זה לא יקרה...הבן של ביתי בן 3 נמצא בגן של נע"מת מגיל 3 יודשים..זה הגן שאח ואחותו היו עד גן חובה..והיא קבלה הודעה שלילד אין עדיין מקום בסבב הזה.כי הראשונים שמתקבלים הם של המטופלים ברווחה.והאמהות החד הוריות.מסתבר שעכשיו היא חייבת ללכת ללמד ובעלה יהיה בבית עד הצהריים.ושתחזור הביתה יסע לעבוד עד 8_9 בערב..כי לעבוד מהבית עם 2 ילדים זה משימה דיי קשה.הטענה היא שהם עם מצב אקונומי טוב והם האחרונים שהילדים יכנסו לגן.אין תאריך בנתיים..מי קבע שיש להעניש את ההורים שמצבם טוב.סביר שעובדים קשה ומשלמים את מחיר המגיפה בזה שהילד נענש ולא נשלח לגן..כבר כמעט חודשיים שהוא בבית.יש לציין שהיא מורה לילדים אוטיסטים קשים..ובכל זאת עבדה מהבית כמה שאפשר עם הילדים המיוחדים.אנחנו לאמ יכולים לעזור לבנות כי אנו מבוגרים ובעלי מחל ות רקע..גם הנכדה בכתה ד" עדיין בבית.והאמא נשראת בבית כי החימודים של הבת הצעירה מסתיימיןם ב 1 בצהריים..מי שהכין את המתווה לא חשב על מכלול הבעיות של הילדים הקטנים..
 

tamarsharoni

New member
ובוקר טוב לכולן . הרע במיעוטו .

אני חושבת שיש הרבה מחשבה סוציאלית כשאומרים שילדי החד הוריים ילכו לבית הספר וילדים ממשפחות "נורמטיביות" ישארו בבית לעת עתה . למשפחה שיש בה שני בני זוג יותר קל להסתדר מבחינת שמירה על ילדים . כמו כן אם אחד ההורים לא עובד כרגע , בן הזוג מפרנס . למשפחה חד הורית אין אופציה שבן הזוג ילך לעבוד עד20.00 /21.00 . גם הבן שלי עובד אחר הצהריים מ16.00 עד 24.00 .מפרנס בכבוד את המשפחה , ומקווה להמשיך כך עד יעבור זעם .
הדסה , במצב הנוכחי , כשכל כך הרבה משפחות ועסקים קורסים תגידי תודה ששניהם עובדים , ולמות השעות הלא נוחות , זה הרע במיעוטו .
 

יוליקה

Member
מנהל
מצטערת שלא כל כך מגיבה

המצב הבריאותי שלי על הפנים... בלי קורונה!!
יש לי דלקת שרירים בכל הגוף ואני סובלת מאד!!
 

שרון א77

New member
יוליקה תרגישי טוב.

כעזרה ראשונה, תעזרי בבקבוק -חם לחימום השרירים הכואבים.
החלמה מהירה.
 

שרון א77

New member
בשעה טובה, מעל לשבועים תוקנה הבעייה להתחברות לפורום:

אמנם זמן קצר חזר לפעול ונראה כתקין במשך כמה שעות, ואז חזרה שוב התקלה.וכעת תודה לאל- זה תוקן ושוב פועל.

הנכד המתוק שלנו בן ה-3 חטף קירור חזק עם חום גבוה,
3 ימים מאוד קשים עברו עליו, רק היום בצהריים הרגיש קצת הקלה ואז ביקש להתקשר אליי .
בטלפון ביקש ממני הנכד מקסים שאבוא לבקרו מחר.

מוזר שבכול פעם שהוא חולה גם אני נהיית חולה ,כלומר,
גם עליי עוברת תחושת הקושי והסבל שהוא חש, ומרגישה קשה בסיטואצייה הזו,
זה מצב מוזר לי,שלא קורה לי עם נכדיי האחרים שלנו, שגם הם קרובים לגילו.(כנראה הסיבה זו הכימייה שמחברת בינינו.)

האם שמתם לב שחג -השבועות מתקרב ובא ,ועימו זכרונות של שנים קודמות לעוגות הגבינה ושאר מוצרי -החלב האהובים עליי.
עלה בי געגוע לפשטידת-אטריות עם גבינה -ותרד ,שהכנתי היום ויצאה ממש טעימה.
ההכנה ממש קלה,וזה גם מתאים וטעים במיוחד לכבוד חג שבועות:
וככה מכינים:
מרתיחים מים בסיר בינוני ,עם כף אחת מלח,וברגע שרותח היטב ,
מוסיפים 200 גרם אטריות בגודל בינוני,לבשל 8 דקות בלבד עד לריכוך, ומסננים.

בינתיים ,לשמן תבנית -פיירקס עגולה בקוטר 26 ס"מ.
גובה דופן התבנית שתהיה בגובה 8 ס"מ.(הפשטידה יוצאת גבוהה.)

בתבנית-הפיירקס מברישים בתחתית ובדפנות 2 כפות שמן ,
ומניחים בה רק מחצית מכמות האטריות המבושלות שבמסננת.

בקערה נפרדת מערבבים ביחד:
4 ביצים,
800 גרם מדליוני -תרד קפואים ,(מניחים מעל סיר אדים ומפשירים)
חבילת גבינת -חמד .(יש בסופר באריזת ניילון כחולה של "פיראוס.")
חצי כוס גבינה- צהובה מגוררת .(מכל סוג שרוצים.)
טיפונת פלפל -שחור
קורט אגוז מוסקט,(יוסיף רק מי שאוהב.)

את תערובת התרד והגבינות שעורבבו ,יוצקים לתבנית עם האטריות מעל התערובת מניחים ומישרים את כמות האטריות שיש במסננת.
מברישים מעל האטריות כף וחצי שמן.
מפזרים עליהם כפית- פפריקה -מתוקה.
לבסוף,להניח מעל האטריות ניר- אפיה, ומעליו מהדקים בניר- כסף (זה מאוד חשוב לשמירה מפני התייבשות האטריות בעת האפייה.)
האפייה:
מכניסים לתנור בחום בינוני-180 מעלות למשך -40 דקות אפייה ,
בגמר האפייה מכבים את התנור, ומסירים את ניר -האפיה ,
ואת ניר הכסף, ומשאירים את הפשטידה חשופה בתנור הכבוי ,
כ- 20 דקות, בכדי -שהחלק העליון יזהיב לאט בחום שנותר בתנור.
במידה ולא הזהיב,יש לאפות עוד 10 -12 דקות ב-180 מעלות,
עד לקבלת גוון מוזהב, וזה מוכן.

מדהים כמה פשוט להכנה - ויוצא כל כל טעים !!!
חג -השבועות יחול בעוד שבועיים וחצי,והרי לכם מתכון מעולה.
 

שרון א77

New member
תודה הניה.

בכול אופן,לא ממש אשפית ,בואי לא ניסחף ,,אבל יותר תחביב אצלי,ליתר דיוק,
אוהבת לבקר במטבח לפחות שעה ביום ,להכנת אוכל שיהיה קליל וטעים,ומהיר הכנה.
אגב,
אני מכינה באופן קבוע מרק ,פשטידה כולשהי ,וסלטים בכול יום - שזה ממש בריא,
ובסופ"ש סלטים חמים שעועית-ירוקה -פטריות ,סלט -סלק, וכרובית אפויה בתנור.
ומכינה גם סלטים טריים כמובן,ומוסיפה לסלט חבילת עלים ירוקים כמו חסה ,(או עלי כרוב חתוכים דק כמו אטריות,) מתובלים במיץ לימון ,שן-שום כתושה, מלח ,שמן-זית מכבישה קרה,ומעט פלפל-שחור
בתוספת 2 עגבניות גדולות,
קולרבי מגורר ,
גזר חתוך למקלוני דקים וכמה סוגי ופיצוחים כמו גרעיני חמניה -גרעיני-דלעת ,חופן אגוזים ושקדים,לא קלויים אך מחוממים קלות 10 דקות ב- 70 מעלות בתנור-יעיל נגד מיקרובים.
ובנוסף גם מוסיפה לסלט הירקות קוביות קטנות של גבינה מלוחה -מעודנת, כך שהסלט עם ירקות פיצוחים וגבינה הופך למנה גדולה ולארוחה שלמה בכול ערב.
לגיוון ,במקום גבינה-מלוחה מוסיפה סלט -ביצים עם בצל קטן קצוץ דק, או אבוקדו מתובל
ב-מיץ לימון,מלח ושן-שום.
לאחרונה הפחתתי את כמות הלחם ל- 2 פרוסות לחם קל, (פחות פחמימות יותר בריאות)
ולכן הכפלתי את כמויות הסלט היומי וגם את מגוון המרכיבים.
בנושא מרקים:
היום הכנתי מרק מצויין ומהיר - שמאוד אהוב עליי ועשוי מ -
6 קישואים
3 גזרים
2 שיני שום חצויות ל-2.
בצל בינוני שלם ,ללא הקליפה.
כוס שמיר קצוץ
מלח ,מעט פלפל-שחור,
כף תבלין חוואייג' -למרק, (חשוב ביותר, נותן את הארומה המעולה למרק הזה.)
(לפעמים מגוונת ומוסיפה גם קוביות- דלעת,או שורש -פטרוזילה .
מבשלת את הירקות בסיר בינוני כאשר כמות מים מגיעה לכסוי גובה הירקות , מוסיפה עוד 2 כוסות מים שיהיו מעל גובה הירקות .
זמן בישול כ-20 - 25 דקות ,או עד שפרוסות הגזר מתרככות,וזה מוכן, ומכבים את האש.
זהו מרק פשוט להכנה חמים וטעים.
(לנכדים שולחת סיר כזה של מרק אחת לשבוע לפי בקשתם, ומוסיפה להם גם קניידלך
ליד המרק, או אורז מבושל)
&nbsp
מחר אכין מרק ברוקולי -מוקרם עם שמנת לבישול,(יש לי שקית של ברוקולי קפוא בפריזר.)
מזמן לא הכנתי אותו ,והתגעגעתי לטעם המופלא של הירק הזה שיוצא ממש מעודן.
 
למעלה