שבוע חדש- שיר חדש

שבוע חדש- שיר חדש ../images/Emo79.gif

בריבוע שכפתה הבדידות שוכח, עף, מתנתק במנוסה בורח כמעט והזמן הוא הדממה השיגעונות הם אדים הקירות הם עדים המחשבות הן קרירות הסורגים נעולים לשלווה שזור בתוך מחשבות שקוע בהרהורים והקירות הלבנים הם סדינים של געגועים במתחם שסגר העולם בריבוע שכפתה הבדידות מנסה רק לא לחוש מאוים ואתה רק מתרחק ממציאות אל תיתן לי ליפול אל רזון ותיתן לי רק לחיות מרצון אל תחדל להוות בי תכולתי אל תחדל, והשקט הוא רק סימן שאלה שיחלוף ויהפוך גאולה בוא , כבס ממני את הכתמים כדבש טהור לקט אותי מכוורתי בוא, חזור לנוח איתי מהפחדים צא איתי לארץ הביחד- הרחק מארצי ונהיה לעולמים

הבית האחרון מדהים

אבל הוא מביע חוסר אמון שלך בעצמך. אני בטוח שגם בארץ הפרטית שלך יש הרבה דברים יפים ששווה לך לשמר ולהראות לאחרים

הארץ שלי

כרגע- הארץ שלי היא ארץ הלבד. לזו הכוונה. אני לא חושב שהארץ הזאת חלולה מתוכן או מכוערת. היא פשוט ארץ שאני לבד בה. בודד. בלי האהבה שלי. והיא גם ארץ ישראל. האהבה שלי נמצאת בארה"ב . ותודה רבה , שמחתי נורא לקרוא את תגובתך . אני אהיה חזק.

אני אוהבת את המילים שלך

יש לך שפה וביטויים, אבל אתה מתפזר, ראיתי את זה גם בשיר הקודם שפירסמת, אתה נמשך לכל עבר, נראה כאילו כל בית כאן הוא שיר בפני עצמו, אבל את החיבור ביניהם לא הצלחתי לראות ברור. תנסה להתמקד, זה יכול לשפר את הכתיבה שלך. אהבתי ביודח את הבית השני.

אני די מסכים. יש משהו מפוזר בכתיבה.

ואני מנסה לעבוד על זה. יחד עם זאת אני חושב שיש איזשהו מבנה מאורגן בסדר כרונולוגי הגיוני : בורח מהמקום שאני נמצא בו כרגע אל מקום אחר ==> חי בהרהורים במקום האחר הזה (בית ב) ===> שיגרה מאולצת ומאיימת באותו מקום זר וחדש (בית ג) ===> געגועים לעבר ורצון להשתחרר מאותו מקום מנוכר (בית ד) ===> אמונה , תקווה, ציפייה להתרומם חזרה כדף נקי אל מקום מבטחים כבעבר (בית אחרון). ה"כתמים" שמופיעים שם מסמלים מעידות שחוויתי במהלך כל אותה תקופה של 4 הבתים הראשונים והניקוי של, הכיבוס בא בעצם לסגור את המעגל הלא רצוי הזה שנפתח באילוץ. תודה רבה רבה על הביקורת, אני לומד ממנה הרבה . לילה טוב

מעורר מחשבות

הרגשתי קצת כאילו אני קורא חלום משולב במציאות אהבתי במיוחד את הבית האחרון

תודה ../images/Emo51.gif

יש לבית האחרון המון משמעות מבחינתי. הוא גם נכתב בנפרד ביום אחר. גם החבר אהב נורא את הבית האחרון. נקודות לשיפור בכל זאת ...?

הממ

אני לא כלכך טוב בלתת נקודות לשיפור.. אולי גם כי אני לא מרגיש שאני מכיר אותך או את הכתיבה שלך מספיק כדי לתת מה הייתה "כוונת המשורר" ואם הטקסט מבהיר אותה מספיק או לא.. אז אולי אם ייצא לי לקרוא עוד שירים שלך בהמשך אני ארגיש יותר בנוח.. ואולי זה פשוט לא משהו שאני טוב בו - להציע הצעות עריכה לאחרים.. בכל מקרה, אחרי חפירה זו, יש משהו אחד ששמתי לב, והוא שיש חזרה על המילים "מחשבות" ו"קירות" די קרוב אחת לשנייה.. כשלי זה קורה אני לפעמים מנסה להפוך אחת מהן למילים נרדפות או לתת תחושה שהדברים נאמרים בצורה טיפה שונה כי משהו בחזרה הזאת מפריע לי.. אבל זה לא אומר בהכרח שגם לך זה יפריע.. עוד כמה זמן עד שהחבר חוזר? תחזיק מעמד

מורן א

New member
כתמי הגעגוע

משמשים כעדות לנפש הכלואה בריבוע שכפתה הבדידות. אומרים שהגעגועים הם הילדים של הבדידות.. אפשר לחשוב על זה גם כך. הייתי מחליפה את דימוי הקירות בכמה מקומות כדי שתהיה פחות חזרה מונוטונית. אתה כותב נהדר.

princhipeta

New member
אומרים?!?!?!?!

נינט המלכה האם אומרת!!!
אני אוהבת את התגובות שלך, כיף שאת כאן!

למעלה