שבוע אחרי ניתוח טבעת...

bella40

New member
שבוע אחרי ניתוח טבעת...

שלום לכולם , אני 8 ימים אחרי ניתוח טבעת ושמחה שיש את הפורום הניפלא והפעיל שמעודד ומסייע לאנשים שעברו את הניתוח . יש לי מספר שאלות ואני ישמח עם מי מיכם יוכל להשיב . אני מודה לכול אחת ואחד מיכם והשמח בעתיד לקחת חלק פעיל בפורום . השאלה שלי היא אחרי עשרה ימים אמרו לי שאני יכולה לאכול נוסף על המעדנים אבל אני לא יודעת בדיוק מה באמת מותר לאכול ? אני ישמח להדרכה . תודה לכם מראש בלה.

סי 17

New member
קודם כל ברוכה הבאה

את יכולה להוסף לאט לאט מזונות רכים, ומזונות שעברו בבלנדר. מציעה שתתמקדי בירקות מעוכים רך רך, מרקים סמיכים עם מרכיבים רכים מאוד וגם דייסות (אפילו שקיץ). עוד מוקדם מידי לדעתי להוסיף בשר, אבל בהחלט יכולה לנסות מרק עוף של תינוקות - פולקע, גזר, קישוא תפו"א - ריסוק בבלנד - הכי טעים בעולם! איך המרגש אחרי שבוע? בהצלחה קלייר

bella40

New member
תודה סי 17...

תודה וברוכים הנימצאים . המרגש אצלי הוא שנורא כואב לי התפרים ובעיקר עקב הסיכות יש אודם מסביב עושה הרבה שטיפות עם סבון ופולידין . אז הבנתי שמותר אחרי 10 ימים לאכול אוכל מרוסק כולל ירקות ועוף . תודה לך על העזרה כרגע עם מלא שאלות אך עם קושי רב לשבת ליכתוב במחשב.

סי 17

New member
חופשי תשאלי

שלחתי לך מסר אישי עם הטלפון שלי - אשמח לענות על כל שאלה במידה ואני יכולה

ברוכה הבאה!

אני גם 3 וחצי שבועות אחרי ניתוח טבעת. אל תדאגי כל הכאבים יעברו במהרה! מי ניתח אותך?כמו כן נראה לי שכבר הגיע הזמן להוציא את הסיכות...

bella40

New member
שלום גלעד...

היי גילעד, שמחה שאתה כבר אחרי הכאב והסיכות. נותחתי בוולפסון ותאמינו לי אני לא יודעת את שם המנתח או המנתחת לא ידעתי שיש לזה כזו חשיבות מי המנתח . אני יבדוק במיכתב.... דר' שילו אמיר--- הוא זה שחתום על טופס השיחרור אך זוכרת שהיתה זו רופאה מנתחת שכרגע איני זוכרת את שמה . את הסיכות נאמר לי שרק ביום א' הבא יוציאו לי אותם האם לך הוציאו ליפני? כמה פעמיים ביום עלי לאכול ? אני אוכלת ביום שלושה מעדנים האם זה הרבה? מים אני שותה הרבה מאוד . והשאלה שכרגע הכי מטרידה אותי האם כואב להוציא את הסיכות ? ניראה לי די מפחיד ואני אחת שרק המראה שלהם הביא אותי להיתעלפות. בלה.

לי הוציאו

אחרי 3 ימים את הסיכות,זה ממש לא כואב ( האמת, בקושי מרגישים משהו). אבל נראה לי שהכי טוב זה 10 ימים אחרי הניתוח ככה החתכים ייסגרו יותר טוב. לגבי אוכל - אופירה ענתה לך. חשוב מאוד ב3 השבועות אחרי הניתוח לאכול מתי שרעבים (בלי לספור קלוריות אבל עדיין לא להפריז במתוקים יותר מדיי...) ללעוס טוב ולאכול ל-א-ט ובאמת להקפיד לשתות כל הזמן. והכי חשוב- עדיין יש לך בצקת באזור הניתוח אל תתחילי לאכול מאכלים קשים כמו שניצל, לחם, בשר, פיצות...- זה מאוד מסוכן! אני ירדתי מהשבועיים האלה של נוזלים/כלכלה רכה איזה 7 קילו ומאז אני בעצירה כי התחלתי לחזור לכמויות של לפני הניתוח ואני מחכה כבר בקוצר רוח לסגירה הראשונה... לגבי המנתח- זה לא כזה קריטי מן הסתם עשתה לך את הניתוח מנתחת בכירה שיודעת מה היא עושה. הרבה נותחו פה ע"י ד"ר אבינוח ואני נותחתי ע"י ד"ר שוורץ. אז באמת שיהיה המון בהצלחה! אני ואת רק בתחילת התהליך יש פה את ותיקיי הפורום שהם פשוט זהב! אל תהססי "להציק" להם עוד..

אופירA

New member
מנהל
אצל מי נותחת?

יתכן שאפשר כבר להוציא את הסיכות, ויתכן שכדאי לחכות אם הן פתוחות ופצועות. תתייעצי עם אחות או מנתח. את יכולה לעבור לכלכלה רכה. גבינה לבנה, פירה תפו"א, ירקות מבושלים מעוכים, ירקות חיים (ללעוס לאט ובזהירות), דייסות אורז, קורנפלור, קוואקר, קוסקוס מבושל רך מאוד, ממרח אבוקדו, טחינה, ממרח טונה.

bella40

New member
נותחתי ...

שלום אופיר כרגע מי שחתום על מיכתב השיחרור שלי הוא דר' אמיר שילו אך שבוע הבא אני ייהיה בביקורת ואז השאל לשם המנתח\ת כמה פעמיים ביום אני יכולה לאכול האם שניים שלושה מעדנים ביום זה בסדר? האם צריך לחקות ליום העשירי כדי לאכול מרק טחון או שאפשר כבר היום ביום השמיני? בלה.

אופירA

New member
מנהל
הרופאים שניתחו אותנו

הורו לאכול כלכלה רכה (שכוללת מרק טחון) כבר אחרי 7 ימים. את יכולה לאכול כמה מעדנים שאת רוצה.

ליבי3617

New member
היי בלה

המנתחים בוולפסון הם ד"ר שמעונוב וד"ר שכטר. כמו שהבנתי יש שם מרפאה להשמנת יתר עם דיאטניות.. לא קיבלת תפריט? לא נקבע לך מעקב? אשמח לשמוע.

bella40

New member
הלואה ליבי...

ניקבע לי טור למעקב ולהוצאת הסיכות ביום א' הקרוב. לא קיבלתי טפריט מסודר אלא דף עם מה מותר בערך לאכול אך לא כמויות או זמנים . האם מותר לי לאכול פירה עם כבד טחון? דברים מאין אלו לא צויינו בדף.

bella40

New member
ירדתי רק 3 קילו ב-9 ימים

היי , היום נישקלתי ודי היתאכזבתי ביום הניתוח הייתי 110.4 ועכשיו המישקל הוא 106.9 גיסתי שעשתה איתי באותו יום ירדה כבר קרוב ל-10-11 קילו. אני אוכלת מעט מאוד 2-3 מעדנים ביום אז למה לא יורדת?

שמחה37

New member
בלה היקרה

קודם כל ברוכה הבאה. טיפ שיש לי לתת לך במסע הזה שיצאת אליו אל תתיחסי לקילוגרמים שירדו כ"רק" ככה את מורידה מערכם. דבר נוסף את האכזבה תשמרי תחת סורג ובריח בארון התהליך הזה רצוף עליות ומורדות, הירידה שלנו היא לא זבנג וגמרנו (וטוב שכך) כל גוף מגיב אינדיווידואלית להפחתת כמויות המזון. אבל בשורה התחתונה אם פועלים לפי "הוראות ההפעלה" קרי תזונה בריאה ומזינה, יותר חלבונים מפחמימות, ספורט ומים מתרחשת ירידה. לא משנה אם את רואה את זה היום על המשקל או מחר. אל תעשי השוואות קחי את הירידה שלך כפרויקט שלך ורק שלך תהני ממנו, תמצי אותו ותוקירי את עצמך על כל גרם שירד. מבטיחה לך שהתהליך שלך יהיה קסום. החלמה מהירה מתוקה שמחה

אופירA

New member
מנהל
אחרי שמונה ימים אסור לאכול כבד

מותר לאכול פירה תפו"א רך ודליל. כמויות וזמנים אינם מוכתבות, את יכולה לאכול איזה כמויות באיזה זמנים שאת רוצה. כבד טחון תוכלי לאכול רק בשבוע השלישי לאחר הניתוח. אני לא יכולה לעזור למי שמתאכזבת אחר 8 ימים, כי היא ירדה 6 קילו, בגלל שגיסתה ירדה 11 קילו. גיסתך שקלה בדיוק אותו משקל כמוך ביום הניתוח? מבנה הגוף והגובה שלכן זהה לחלוטין בלי הפרש של מילימטר? הגנטיקה של ההורים שלה זהה לגנטיקה של ההורים שלך ב-100%? ה-DNA שלכן זהה? נולדתן באותו יום ובאותה שעה? את נשואה לבעל של גיסתך וילדיה הם ילדייך? או שמסתבר שאת לא דומה לגיסתך בכל?

bella40

New member
אופיר...

קודם כול אני לא גיסתי ואני גם כפול מיגילה כך שברור שיש הבדל והבדל גדול בניני לבינה . אך העיניין הוא שלא ירדתי את ה-6 קילו אלא רק 3 קילו . והייתי במישקל יותר מגיסתי ב15 קילו בעת הניתוח . אז סליחה עם נישמעתי קטנונית אך נאמר לי שבשבוע הראשון מאבדים יותר מ3 וחצי קילו . אך יודעת שסבלנות הוא חלק מהמישחק .

אופירA

New member
מנהל
נאמר לך לא נכון בעליל

סתם זרקו מילים באוויר, ללא שום ביסוס עובדתי. אין שום חוק כמה מאבדים בשבוע הראשון, מי מאבד מה. אין שום מכנה משותף.

ליבי3617

New member
בדרך כלל מדובר בתפריט כזה

כבד לא פירה דליל - כן. מה כן צויין בדף שלך? את עומדת להיפגש עם דיאטנית? יש מעקב לטווח ארוך?

למעלה