שבועה טוב מבקשת מתכון לפוקצה קלה

ניקי ב

New member
פוקאצ'ה מהירה

פוקאצ'ה מהירה / השף שלום שטרית 1 כוס מים רותחים 2 כפות שמרים יבשים 2-1.5 כוסות קמח 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 2 כפות שמן זית מלח גס לזריה שמן זית ענפי רוזמרין להכניס הכל לקערה, מלבד המלח ולערבב, להוסיף המלח וללוש, להוסיף שמן זית. לטפוח על הבצק ולתת לו לנוח 10 דקות. לשטח על תבנית משומנת ולנעוץ את האצבעות לצורת הרים ועמקים, לפזר מלח גס, שמן זית וענפי רוזמרין. לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות. מקור המתכון: השף שלום שטרית
 

bali

New member
מנהל
אם כבר יש לך זמן

אז עדיף פוקאצ'ה אמיתית עם התפחות ארוכות. ואז אפשר לשים את הבצק להתפחה ראשונה במקרר לכמה שעות או ללילה, בבוקר להוציא אוויר ולתת לבצק לחזור לטמפ' החדר מחוץ למקרר (וזה גם יהיה התפחה שנייה), ואז לעצב ולאפות. מבחינת מרכיבי הבצק, זה דומה מאד לבצק של הפוקאצ'ה המהירה, כך שזה פשוט עניין של התפחה. הבצק צריך להיות מאד רך, ולאפות בחום מאד גבוה עד שמשחים. ככה דודה שלי עושה והיא ספצית בזה.
 

bali

New member
מנהל
הפוקאצ'ה של ענת ודורון (דודים שלי)

מתכון מעולה! הפוקאצ'ה קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים (לא יודעת כמה זה בכוסות אבל את בטח יודעת מה גודל הכוסות שלך) ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור. אם אין לך אבן אפיה (הגיוני) את יכולה להשתמש בתבנית אפיה הפוכה ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר
יוצאות כמה פוקאצ'ות, תלוי בגודל שלהן.
 
אהלןןןןן אתיייי ../images/Emo140.gif מומלץ ביותר

כדי להכין כמות כפולה
הנה לך דוגמא הכנתי כמו פיצה עם טעמים שונים משלי בבקשה
 

chanit

New member
פוקאצ'ה של לחם בורקין - טעימה !

פוקאצ'ה של "לחם בורקין - מתכון מאת: chanitו 01/10/04 | 17:35 טעימה וענקית בכל מובן... פורסם בגורמה של "את" פוקאצ'ה של "לחם בורקין" ,חדרה ================================ 1/2 ק"ג קמח לבן 1/2 שקית שמרית (3 כפות) 1 כף מלח גס 350 מ"ל מים קרים (בחורף פושרים) עד 6 כפות שמן זית 2-3 כפות שום,רוזמרין,טימין,מרווה קצוצים (אני לא השתמשתי בעשבי התיבול) ההכנה: מכניסים הכל לקערת המיקסר, ומערבלים במהירות איטית 5 דקות,מגבירים למהירות בינונית-גבוהה למשך 7 דקות נוספות. את הבצק הרטוב שופכים לקערה משומנת היטב,מכסים ומתפיחים עד שהנפח הוכפל. חובטים בבצק להוצאת האויר, וחוזרים על ההתפחה 3-2 פעמים. אפשר להכין את הבצק מראש,ולשמור במקרר. מעבירים את הבצק לתבנית שטוחה ומשומנת בשמן זית ומותחים באצבעות. מתפיחים שוב,יוצרים גומות ומטפטפים מעט שמן. מחממים תנור לחום גבוה,250 מעלות ואופים עד שמזהיב, עד 20 דקות. בתאבון, חנית
 
למעלה