פוקאצ'ה של לחם בורקין - טעימה !
פוקאצ'ה של "לחם בורקין - מתכון מאת: chanitו 01/10/04 | 17:35 טעימה וענקית בכל מובן... פורסם בגורמה של "את" פוקאצ'ה של "לחם בורקין" ,חדרה ================================ 1/2 ק"ג קמח לבן 1/2 שקית שמרית (3 כפות) 1 כף מלח גס 350 מ"ל מים קרים (בחורף פושרים) עד 6 כפות שמן זית 2-3 כפות שום,רוזמרין,טימין,מרווה קצוצים (אני לא השתמשתי בעשבי התיבול) ההכנה: מכניסים הכל לקערת המיקסר, ומערבלים במהירות איטית 5 דקות,מגבירים למהירות בינונית-גבוהה למשך 7 דקות נוספות. את הבצק הרטוב שופכים לקערה משומנת היטב,מכסים ומתפיחים עד שהנפח הוכפל. חובטים בבצק להוצאת האויר, וחוזרים על ההתפחה 3-2 פעמים. אפשר להכין את הבצק מראש,ולשמור במקרר. מעבירים את הבצק לתבנית שטוחה ומשומנת בשמן זית ומותחים באצבעות. מתפיחים שוב,יוצרים גומות ומטפטפים מעט שמן. מחממים תנור לחום גבוה,250 מעלות ואופים עד שמזהיב, עד 20 דקות. בתאבון, חנית