שאת אומרת "לא" למה את מתכוונת

BellA עלמה

New member
שאת אומרת "לא" למה את מתכוונת

למה אנשים לא מבינים את המילה לא במיוחד שאומרים את זה כלכך חד וברור לא נעים לי פשוט לא זה לא ברור? שאתה אומר "זה לא נעים לי" = תפסיק! (ככה אני מבינה את זה לפחות) שאלה קצת אוף אם עולים על מונית ומרגישים לא בנוח האם אפשר לבקש לדרת או שזה קצת לא מוסרי? הרי נסיעה עולה כסף הוא חי מהנסיעות האלה.

לקשמי

New member
"כי את אומרת לא כל כך בחן

שהוא נשמע לי עוד יותר מזמין מכן". לא תמיד ה"לא" הוא כל כך חד משמעי. "לא נעים לי" יכול להישמע מתרפס כזה, לא ממש חד משמעי. זה יכול להתפרש כ"אני מסכימה/רוצה אבל לא נעים לי". או "לא נעים לי להגיד לך לא". ה"לא" צריך להיות תקיף וחד משמעי. לגבי לא להרגיש בנוח במונית, זה תלוי מה גורם לא להרגיש בנוח. אם חם/קר לך את יכולה לבקש לכבות/להדליק את המזגן. אם ההתנהגות של הנהג מפריעה את יכולה לבקש לרדת. אין בזה שום דבר לא מוסרי. פעם קרה לי באוטובוס שהתיישב לידי סוטה מין. כבר מלכתחילה ההתנהגות שלו הייתה מוזרה אבל כשראיתי בברור שהוא מתכוון להטריד אותי מינית, קמתי ועברתי למקום אחר. (ועד היום אני מצטערת שלא הייתי בוטה יותר ולא החטפתי לו סטירה).

BellA עלמה

New member
אמרתי וחזרתי על המשפט

"זה לא נעים לי " כמה פעמים ולאט לבקש לרדת באמצעה נסיעה לא יודעת כמה זה נכון לעשות . הרי הוא חי מהנסיעות האלה. הסכמה על נסיעה זה כמו להסכים על חוזה (בעל פה). לרדת באמצעה זה סוג של הפרת חוזה .

BellA עלמה

New member
לא אכנס לכל הסיפור

אבל פיזר כל מיני רמזים מיניים בוטים וניסה להמשיך.

TheBigBrother

New member
המממ

במקרה כזה או שאת חותכת אותו ב"רמזים" הפוכים לאלה שהוא פיזר, או שאת "מפרה" את ה"הסכם" ביניכם כי הרי ההסכם לא כלל הטרדה מינית בעל פה ובכל מקרה- על בחורה להיות קשוחה כשכל מיני נהגי מוניות מציעים לה דברים לא חינוכים!!!

thankful

New member
אני הייתי אומר

"נו , אל תתרגשי ... מה את עושה סיפור ?" (אולי , לאור זאת שצברתי מעט נסיון חיים במהלך העבודה) ... האם יכולת לבחור להתעלם במקרה כזה ? ליאור .

BellA עלמה

New member
ניסיתי

להתעלם ולתת לנהג לדבר אל עצמו אבל זה לא גרם לו להתיאש פעם הבאה אבקש שהוא יעצור וארד מהמונית חבל מאוד שישנם אנשים שלא מבינים את המשמעות הלא או ה זה לא נעים לי.

לקשמי

New member
גם חוזה נישואין אפשר להפר

למרות שבזמן החתונה למעשה חותמים על חוזה "לחיות ביחד עד שהמוות יפריד", יש לא מעט מקרי גירושין. אז אם אפשר להפר חוזה של נישואין למה אי אפשר להפר חוזה שאפילו לא נכתב בין בעל מקצוע למקבל השירות? מוסר צריך להיות גם (ובעצם קודם כל) כלפי עצמך. אם את עושה משהו בשביל מישהו שפוגע בך עצמך, זה לא מוסר. (גם אם לימדו אותך שאת לא שווה כלום ולא ראויה להערכה כמו כל אחד אחר).

BellA עלמה

New member
חוזה "נישואין"

זה לא כמו חוזה עיסקי. הוא חי מהנסיעות האלה זה המסכורת שלו. מזה הוא קונה אוכל במכולת.

לקשמי

New member
ומה איתך????

אם הוא מטריד אותך מינית ופוגע בך, מה לעזאזל אכפת לך מהמשכורת שלו??? שיגווע ברעב! למה רק את צריכה להיות מוסרית? מה עם המוסר שלו? למה את חושבת שטובתו של אדם אחר קודמת לטובתך? למה את חושבת שמותר לאנשים לפגוע בך רק כדי שהם עצמם לא ייפגעו? אני לא יודעת מה עוד לעשות כדי לנער אותך ולגרום לך להבין שזה שאת נותנת לאנשים להתעלל בך, לפגוע בך ולרמוס את כבודך זה לא מוסר! למען השם, תתחילי לחשוב לפעמים גם על עצמך ולא רק על טובתם של אנשים שלא ראויים לכך! (לא שזה יעזור במשהו, אבל הייתי חייבת לכתוב את זה)

BellA עלמה

New member
תראי אף אחד מאיתנו לא צריך

לעבוד בחינם . אני לא הייתי רוצה לתת שיעורי עזר בחינם זו המסכורת שלי ומזה אני מממנת את עצמי. לגבי העיניין חשבתי לבקש ממנו לעצור את המונית ולרדת אבל לא הייתי בטוחה בעיניין 1 החוק 2 המוסריות 3 האם הנהג יכול לסרב לעצור לפני שהגענו ליעד.

לקשמי

New member
אז ככה:

1. החוק - אומר שאסור להטריד מינית. 2. המוסריות - כנ"ל 3. הנהג יכול אבל למה שהוא יעשה את זה? יושבת לידו בחורה שמסכימה שיפגעו בה וזה מה שהוא רוצה, לנצל אותה. אז למה לעצור? וכן, אחרי נסיעה כזאת גם לא הייתי משלמת לו. הרי ביקשת לרדת והוא לא רצה. גם קרה לי פעם שעליתי על מונית שירות וכמה דקות אחר כך גיליתי שאין לי כסף וביקשתי לרדת והנהג הוריד אותי. (בלי לדעת שאני מבקשת לרדת כי אין לי כסף). מה שאומר שהוא יכול להוריד אותך. ומי שעובר על החוק צריך לשבת בכלא. לבקש להפסיק את השירות זה לא עבירה על החוק. אין חוק שאומר שאם עליתי על מונית או אוטובוס אני חייבת להמשיך את הנסיעה עד הסוף. יש חוק שמגן על הכבוד שלי ואמור למנוע פגיעה בי.

BellA עלמה

New member
לא הסכמתי

אמרתי כמה פעמים שזה לא נעים לי זה שהוא לא הבין את זה , זה משהו אחר.

לקשמי

New member
אם כך זה לא אשמתך

זה הוא זה שלא היה מוסרי ולא את. זה מה שאני מנסה להסביר לך פה כל הזמן.

BellA עלמה

New member
אני מנסה עכשיו לחשוב

איך אפשר למנוע מצב כזה בעתיד. לבשתי הכי צנוע שאפשר (חצאית וחולצת T) הייתי אחרי ביקור בכותל בירושלים אני תמיד מתלבשת צנוע שאני מבקרת בירושלים. אולי לשבת במושב האחורי ולא הקידמי (אולי כאן הייתה הטעות שלי). שיושבים במושב הקדמי יש הרגשה פחות פורמלית

אפרתs

New member
עלמה חביבתי

נפלת על הראש או משהו?? לא מוסרי לרדת באמצע הנסיעה ולהתרחק מסוטה שמטריד ומציק לך??? תגידי, איפה לכל הרוחות, את חיה? אז מה אם הוא נשכר מהנסיעות האלה? אז זה מקנה לו את הרשות והיכולת הבלתי מעורערת להטריד את הנוסעות שלו? זה העונש שמגיע לו על זה שהוא מטריד! נהג כזה ראוי לעונש. הפרת הסכם?? בולשיט. מקסימום היית משלמת לו על חצי מהנסיעה. כן, בפעם הבאה ותמיד, תעלי למושב האחורי ולעולם לא במושב הקדמי. הרבה הרבה יותר בטוח! ולגבי האמירה של "לא".. יש המון אנשים שהשמיעה שלהם כ"כ סלקטיבית. במיוחד כשהם בעניין של להטריד מינית בחורות צנועות ככל שיהיו. אל תיהי תמימה עלמה, בעולם שלנו אין לזה הרבה מקום לצערי הכה רב! נהגי מוניות (וכמובן שאינני מכלילה) אינם קדושים. כ"כ לא רציתי להגיב כי זה נראה לי מופרך אבל הייתי מוכרחה (צו מצפוני) לתת לך את דעתי.

BellA עלמה

New member
הבנתי שטעיתי

שהתישבתי לייד הנהג. ואני לא אמרתי שיש לו רשות להטריד. לאף אחד אין פשוט שאלתי אם אפשר לרדת באמצעה נסיעה שמרגישים לא בנוח. עלתה לי מחשבה כזו לבקש שיעצור אבל לא כלכך הרגשתי בטוחה בעצמי.

BellA עלמה

New member
אגב

ישנם מדינות (תרבות אנגלוסקסית) שאין מצב שיורדים ממונית עד שלא הגעת ליעד שסוכם בהתחלת הנסיעה. מה לעשות זו התרבות שאני גדלתי בה. לא משנה כמה הנסיעה לא נעימה לא יורדים עד תום הנסיעה.

למעלה