שאריות סלמון מבושל - איך להכין מהן קציצות?

michalgad

Active member
צליתי על מחבת, סלמון רק עם מלח פלפל לסלט ונשארו לי שאריות . איך להכין מהן קציצות?
 
אולי יתאים המתכון שלי לקציצות טונה אפויות.
מכינה מטונה משומרת שזה די דומה לסלמון.
אני אוהבת תיבול עדין ולדעתי אפשר להוסיף איזה תיבול שבא לך.


(13 קציצות)

3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות היטב

3 ביצים גודל מדיום (או 2 ביצים לארג')

2-3 גזרים בינוניים

1 בצל סגול בינוני

6 כפות מחוקות שקדים טחונים (במתכון המקורי יש פירורי לחם)

2-3 כפות שמן זית

קצת מיץ לימון

קצת קליפת לימון מגוררת



מרסקים את הגזרים בלהב המסתובב של מעבד מזון, מוסיפים את הבצל וקוצצים דק בפולסים. כמובן שאפשר לגרד את הגזר בפומפייה דקה ולקצוץ את הבצל בסכין.

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים לעיסה אחידה ומשאירים לנוח לפחות חצי שעה במקרר, מכוסה היטב.

יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית שטוחה על נייר אפייה. מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180-200 מעלות (כדאי להניח כף עץ על חלק הנייר שריק מקציצות, כדי למנוע מהנייר להתקפל מהחום ולכסות את הקציצות). אופים 15-18 דקות, מכבים את התנור, משאירים 5 דקות ומוציאים. מחכים קצת לפני שמוציאים את הקציצות מהתבנית. יותר טעים והמרקם יותר מוצלח, ביום המחרת.
 
נערך לאחרונה ב:
מי שנדלק על המתכון - שימו לב שהוספתי תיקון קטן במתכון. במתכון המקורי יש פירורי
לחם ואני החלפתי אותם בשקדים טחונים.
 
למעלה