תכלס הבסיס ללזניה הוא תמיד רוטב לבן ועוד רוטב (עגבניות, בולונז, פסטו במקרה שלך) הלבן יכול להיות או גבינות מעורבבות עם ביצים, או בשמל ואז מרכיבים- אטריות-פסטו-לבן וחוזר חלילה ואם יוצא טעים מתקשרים אלי
בשמל= חמאה מומסת, שאליה מבליעים קמח, ואז חלב. (נגיד 50 גרם, 2 כפות וכוס וחצי בהתאמה). מבשלים על אש נמוכה מאוד תוך בחישה עד שאין גושים מחד והחלב מסמיך מאידך, ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אבל עזבי, תעשי קוטג' וביצים