שאלת תוקף רב קו ואיפה לקנות אחד בנתב"ג בלילה.

Ccyclist

Well-known member
1. האם תוקף כרטיס הרב קו הוא בדיוק 8 שנים מיום הנפקתו ?

2. אני מגיע לארץ לביקור קצר ממש 8 שנים אחרי שהוצאתי רב קו בנתב"ג באביב 2018. ביררתי ב Timeline שלי והתאריך המדוייק יהיה באמצע הביקור. אם הפקיעה היא על היום המדוייק הכרטיס יפקע ממש באמצע, יום או יומיים לפני הנסיעה לנתב"ג.

3. הרב קו שלי בבית באנגליה ואני כרגע בספרד. אין לי איך לסרוק אותו עד מרץ.

4. זה ביקור עירוני קצר שבמוקד ארוע באזור מאד מוטה תח"צ. אין לי מה לשכור רכב ואשמח להשתמש בכסף של הרכב לחדר מלון על רמה.

5. בגלל שהביקור קצר, ימים ספורים בלבד, אין כדאיות ברכישת סים מקומי. במידה שאבקר בארץ בפסח יהיה לי סים מקומי בתוקף, במידה שאדחה את הביקור הארוך לקיץ או לחגים לא יהיה לי סים מקומי ולכן לא אוכל להשתמש לא באפליקציות תח"צ ולא באפליקציות חניה.

6. עמדת הרב קו בנתב"ג סגורה בלילה. בגלל המיקום שלי באנגליה אני נוטה להעדיף טיסות צהריים שמגיעות לארץ מאוחר יחסית. האם ניתן להוציא רק קו אנונימי במכונת הכרטיסים של רכבת ישראל והאם נכון שהתחנה פתוחה בלילות חול?

7. האם קו הלילה ברכבת ירושלים הרצליה פעיל בימינו ?

תודה.

נערך לאחרונה ב:

מיקלוש77

Well-known member

2. אני מגיע לארץ לביקור קצר ממש 8 שנים אחרי שהוצאתי רב קו בנתב"ג באביב 2018. ביררתי ב Timeline שלי והתאריך המדוייק יהיה באמצע הביקור. אם הפקיעה היא על היום המדוייק הכרטיס יפקע ממש באמצע, יום או יומיים לפני הנסיעה לנתב"ג.

3. הרב קו שלי בבית באנגליה ואני כרגע בספרד. אין לי איך לסרוק אותו מרץ.

4. זה ביקור עירוני קצר שבמוקד ארוע באזור מאד מוטה תח"צ. אין לי מה לשכור רכב ואשמח להשתמש בכסף של הרכב לחדר מלון על רמה.

5. בגלל שהביקור קצר, ימים ספורים בלבד, אין כדאיות ברכישת סים מקומי. במידה שאבקר בארץ בפסח יהיה לי סים מקומי בתוקף, במידה שאדחה את הביקור הארוך לקיץ או לחגים לא יהיה לי סים מקומי ולכן לא אוכל להשתמש לא באפליקציות תח"צ ולא באפליקציות חניה.

6. עמדת הרב קו בנתב"ג סגורה בלילה. בגלל המיקום שלי באנגליה אני נוטה להעדיף טיסות צהריים שמגיעות לארץ מאוחר יחסית. האם ניתן להוציא רק קו אנונימי במכונת הכרטיסים של רכבת ישראל והאם נכון שהתחנה פתוחה בלילות חול?

תודה.
אני לא יודע לגבי 1 אבל נדמה לי שכן, מישהו פעם כתב על הפקיעת תוקף הזאת משהו.

לגבי 6 אני די בטוח שהמכונות שלהם לא מנפיקות כרטיס, אם אני זוכר נכון המקום היחיד בארץ שמנפיק, חוץ מעמדות רב קו, היה במכונות של המטרונית לפני ימי סופרבוס.

לגבי 7, פועלת אבל בימי שלישי בלילה היא פועלת רק מנתב"ג להרצליה, כי המקטע לירושלים סגור לצורך תחזוקת מנהרות (אירוני אבל זה המצב). יש גם רכבת לילה לנהריה שעוצרת בת"א מרכז.

נערך לאחרונה ב:

Ccyclist

Well-known member
אני לא יודע לגבי 1 אבל נדמה לי שכן, מישהו פעם כתב על הפקיעת תוקף הזאת משהו.

לגבי 6 אני די בטוח שהמכונות שלהם לא מנפיקות כרטיס, אם אני זוכר נכון המקום היחיד בארץ שמנפיק, חוץ מעמדות רב קו, היה במכונות של המטרונית לפני ימי סופרבוס.

לגבי 7, פועלת אבל בימי שלישי בלילה היא פועלת רק מנתב"ג להרצליה, כי המקטע לירושלים סגור לצורך תחזוקת מנהרות (אירוני אבל זה המצב). יש גם רכבת לילה לנהריה שעוצרת בת"א מרכז.

לאיזה לילה הכוונה? הלילה שבין שלישי לרביעי ?

Ccyclist

Well-known member
כן. בלילה שבין שלישי לרביעי אין רכבות לילה מירושלים לנתב"ג. במקום זאת, פועל קו 485 מנתב"ג לירושלים

תודה. זה ממצב אותי במצב לא הכי טוב כי זה הלילה שהכי מתאים לי לנחות אם אקח טיסת צהריים. זה מסוג הדברים שעוד יגרום לי לבחור באופציית הרכב הפרטי כי בסופו של דבר זה יתן לי להתנייד על ההגעה, בשישי ובשבת.

EHP12

Well-known member
תודה. זה ממצב אותי במצב לא הכי טוב כי זה הלילה שהכי מתאים לי לנחות אם אקח טיסת צהריים. זה מסוג הדברים שעוד יגרום לי לבחור באופציית הרכב הפרטי כי בסופו של דבר זה יתן לי להתנייד על ההגעה, בשישי ובשבת.
יש רכבות ביום שלישי עד חצות. ואין יתרון מיוחד על הרכבת על 485. שניהם פעם בשעה ושניהם מגיעים לאותו מקום בירושלים.

Ccyclist

Well-known member
יש רכבות ביום שלישי עד חצות. ואין יתרון מיוחד על הרכבת על 485. שניהם פעם בשעה ושניהם מגיעים לאותו מקום בירושלים.

חצי שעה פחטת בדרכים אחרי טיסת לילה זה יתרון.

בכל מקרה יתכן שאשקול כיוון אחר בגלל מבפר אילוצים, מה שיתן יתרונות נוספים לרכב השכור. בגלל שאינני נוהג לפרט מראש - אסביר כשאחזור אם יהיה עניין.

את הרב קו עדיין אצטרך לארוע שיתקיים במרכז ירושלים, אם כי באופציה שבחרתי אשתמש ברק"ל כדי לחזור לרכב השכור בגלל שעות הפעילות של התח"צ מול ארוע שמסתיים מאוחר.

נערך לאחרונה ב:

מנכל אחד

Well-known member

תודה.
אפשר להאריך תוקף של הרב קו באמצעות האפליקציות הופון או רב קו און ליין

Ccyclist

Well-known member
התוקף של כרטיס הפלסטיק פג תוקף אחרי 8 שנים לא של החוזים.

בצירוף מקרים מוחלט הארוע שאני בא אליו הוא יומיים לפני התאריך שבו הוצאתי את הכרטיס (כך לפי תאריך הטיסה ב 2018).

האם התוקף באנונימי הוא מיום ההנפקה או שהם היו מוכנים מראש ועל המדף בעמדת הרב קו ותאריך התפוגה שלהם יכול להיות כמה שבועות או חודש חודשיים לפני ההנפקה ?

בזמנו היה חוזה שבועי אז לא היתה הבחירה החדה בין יומי לחודשי וממילא אין לי כוונה להיות בארץ חודש שלם שיצדיק כרטיס מזוהה.

נערך לאחרונה ב:

EHP12

Well-known member

תודה.
1 2. בעבר כן, רב קו שהונפק ב-2018 כבר לא צריך חידוש.
5. למה שלא תעשה חבילת גלישה/eSIM? אתה לא צריך סים מקומי אם אתה בא לביקור קצר.
6. בתחנות התחתיות של הרכבת הקלה בגוש דן, אתה יכול להוציא רב קו אנונימי. יכול להיות שגם במכונות הכרטוס של ר"י אפשר להוציא רב קו אנונימי.

Ccyclist

Well-known member
1 2. בעבר כן, רב קו שהונפק ב-2018 כבר לא צריך חידוש.
5. למה שלא תעשה חבילת גלישה/eSIM? אתה לא צריך סים מקומי אם אתה בא לביקור קצר.
6. בתחנות התחתיות של הרכבת הקלה בגוש דן, אתה יכול להוציא רב קו אנונימי. יכול להיות שגם במכונות הכרטוס של ר"י אפשר להוציא רב קו אנונימי.

האם אתה בטוח ב 100% שאכן אין תאריך תפוגה ? מאיזו שנה זה כך ? האם זה קשור למעבר ל NFC ? בתחילת הדרך הכרטיס היה מגנטי.

אני מצרף את ההודעה של המפעילה הבריטית שלי כשהגעתי לישראל לאחרונה. יכול להיות שבביקור קצר ישתלם לי להפעיל את החבילה שלה, אבל בדרך כלל התוספת שהם גובים לשבוע אחד מספיקה לי לסים מקומי עם חבילה חודשית טובה הכוללת עשרות גיגה, מספר מקומי לאפליקציית החניה (שלא בנוייה למספר בן 14 או 13 ספרות ( + או 00 לפני ה 44 ) ושיחות חינם לטלפונים מקומיים.

ניסיתי לראות אם אפשר להפעיל eSim ישראלי מחו"ל אך נראה שאפשר להפעיל רק בארץ ושהשיטה בנוייה על מנוי חודשי, לא על סים נטען שמשתמשים בו פעם - פעמיים בשנה במקרה הטוב, עם הפסקה של שנתיים שלושה כשיש "מצב" כפי שהיה בין 2019 ל 2022 או בין 2023 ו 2025.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20260120_030731_Messages.jpg
    Screenshot_20260120_030731_Messages.jpg
    KB 409 · צפיות: 3

EHP12

Well-known member
האם אתה בטוח ב 100% שאכן אין תאריך תפוגה ? מאיזו שנה זה כך ? האם זה קשור למעבר ל NFC ? בתחילת הדרך הכרטיס היה מגנטי.

אני מצרף את ההודעה של המפעילה הבריטית שלי כשהגעתי לישראל לאחרונה. יכול להיות שבביקור קצר ישתלם לי להפעיל את החבילה שלה, אבל בדרך כלל התוספת שהם גובים לשבוע אחד מספיקה לי לסים מקומי עם חבילה חודשית טובה הכוללת עשרות גיגה, מספר מקומי לאפליקציית החניה (שלא בנוייה למספר בן 14 או 13 ספרות ( + או 00 לפני ה 44 ) ושיחות חינם לטלפונים מקומיים.

ניסיתי לראות אם אפשר להפעיל eSim ישראלי מחו"ל אך נראה שאפשר להפעיל רק בארץ ושהשיטה בנוייה על מנוי חודשי, לא על סים נטען שמשתמשים בו פעם - פעמיים בשנה במקרה הטוב, עם הפסקה של שנתיים שלושה כשיש "מצב" כפי שהיה בין 2019 ל 2022 או בין 2023 ו 2025.
זה נראה שזה משהו ששולחים שאתה מגיע למדינה זרה מבלי שעשית חבילה. ולכן נותנים מחיר מופקע לחבילה ברגע האחרון.

ישראלים שנוסעים לפחות מחודש עושים או חבילת גלישה או Esim. חבילת גלישה לשבוע שבועיים עולה משהו כמו 50 שקל.

לעניין האשראי, אפשר לשלם באשראי ברכבת ישראל, ובאוטובוסים של "דן". ברכבת הקלה בגוש דן, אי אפשר באשראי. אבל יש בכל תחנה מכונות שמנפיקות רב קו.
ב 29.10.25 הוצאתי רב קו חדש בעמדת רב קו במקום אחד שאבד, והוא בתוקף עד 29.10.33.
לי יש רב קו מ-2018 ואין לו תוקף.

846

Active member

3. הרב קו שלי בבית באנגליה ואני כרגע בספרד. אין לי איך לסרוק אותו עד מרץ.

תודה.
חשבת להוריד את אחת מאפליקציות התיקופים?
האפליקציה החדשה egg מומלצת לתכנון נסיעות ותשלום.

Ccyclist

Well-known member
חשבת להוריד את אחת מאפליקציות התיקופים?
האפליקציה החדשה egg מומלצת לתכנון נסיעות ותשלום.

ללא סים מקומי אין טעם באפליקציות.

אני מגיע לארץ לכמה ימים, לא תקופה שמצדיקה סים מקומי.

למעלה