שאלת רכבת - עלות....

מצב
הנושא נעול.

curi

New member
שאלת רכבת - עלות....

שאלת רכבת - עלות....
למה עולה להניח כל קילומטר של פסי רכבת כל כך הרבה כסף? ולמה לוקח להניח אותו כל כך הרבה זמן? בעבר למשל הבריטים הניחו מסילות בארץ במספר קטן של שנים, יותר ממה שאני חושב שרכבת ישראל הניחה בכל שנותיה. וקשה לי להניח שהם התקרבו לסכומים שרכבת ישראל משקיעה בכל קילומטר רכבת. והיום גם יש גם טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת.... למישהו יש תשובה?

עלות הקמת קווי רכבת

שאלת רכבת - עלות....
למה עולה להניח כל קילומטר של פסי רכבת כל כך הרבה כסף? ולמה לוקח להניח אותו כל כך הרבה זמן? בעבר למשל הבריטים הניחו מסילות בארץ במספר קטן של שנים, יותר ממה שאני חושב שרכבת ישראל הניחה בכל שנותיה. וקשה לי להניח שהם התקרבו לסכומים שרכבת ישראל משקיעה בכל קילומטר רכבת. והיום גם יש גם טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת.... למישהו יש תשובה?
עלות הקמת קווי רכבת
עלות הקמת קווי רכבת מקבילה כיום לעלות הקמת כביש ראשי בעל קיבולת מקבילה, ולמעשה, בגלל שעבור כל מסילה יידרשו מספר נתיבים בכביש, אז אני מניח שככל שמדובר בעורק יותר עיקרי, הכביש יותר יקר מהמסילה. כמובן שגם זמני ההקמה מקבילים ודומים (ראו נתיבי איילון ואר האוטוסטרדות הנבנות כיום בארץ). בין מלחמות העולם לא הוקמו בארץ קווים ראשיים חדשים חוץ מהקו בין ראש העין לפתח תקווה, כך שקשה לשפוט את קצב הקמת הקווים החדשים של רכבת המנדט. מרבית הקווים החדשים שהקימו הבריטים הוקמו בתקופת המלחמות, ולכן היו, בד"כ, באיכות ירודה, מה גם שנבנו על-ידי אנשי צבא, ולכן עלותם היתה נמוכה בהרבה. למעשה, תקציבים לא מועטים של רכבת המנדט הוקצו לשיפוץ הקווים שהונחו בזמן המלחמה, כולל שדרוג המסילה ושדרוג התוואי, שבדרך כלל היה מפותל יותר מהדרוש, זאת על מנת לקצר את זמן ההקמה. חומר רב על נושא זה קיים היום בארכיון מוזיאון הרכבת בחיפה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה