שאלת ריכוך כרוב

אפיתי פשטידה מעולה שיש בה גזר וכרוב עם גבינות וביצים. לצערי מסתבר שהכרוב זקוק לריכוך מקדים. חשבתי על מיקרו ו/או על הקפאה. ידוע שהקפאה הופכת את הכרוב לסמרטוטי, אך נשאלת השאלה אם הוא גם מתרכך מספיק או שצריך בכל זאת זמן מה במיקרו (כמה זמן?). או שאולי עדיף לבשל איכשהו, אבל בלי להוסיף מים? בכל מקרה אני מתכננת להקפיא. מה דעתכן?
 

חנהפ

Active member
תראי, אני מרככת כרוב במקפיא/מיקרו לצורך מילוי, כמובן שיש להוריד את העורק המרכזי שנשאר קצת קשה ואולי אותו הרגשת בפשטידה, לחילופין אפשר לפרוס את הכרוב כמות שהוא ולהקפיץ קצת במחבת בלי נוזלים
 
תראי, אני מרככת כרוב במקפיא/מיקרו לצורך מילוי, כמובן שיש להוריד את העורק המרכזי שנשאר קצת קשה ואולי אותו הרגשת בפשטידה, לחילופין אפשר לפרוס את הכרוב כמות שהוא ולהקפיץ קצת במחבת בלי נוזלים
תודה. גם אני מרככת במקפיא או במיקרו לצורך מילוי ולפני כן עוקרת את לבו. השאלה שלי לגבי רצועות כרוב שרוצה שתהיינה קצת יותר רכות. האם הריכוך במקפיא יהיה שווה ערך לריכוך מבחינת התחושה בפה כאילו עבר בישול במיקרו או על האש?
 

חנהפ

Active member
תודה. גם אני מרככת במקפיא או במיקרו לצורך מילוי ולפני כן עוקרת את לבו. השאלה שלי לגבי רצועות כרוב שרוצה שתהיינה קצת יותר רכות. האם הריכוך במקפיא יהיה שווה ערך לריכוך מבחינת התחושה בפה כאילו עבר בישול במיקרו או על האש?
לפשטידה אני מקפיצה על המחבת יחד עם בצל, ירקות בבישול מפרישים נוזלים וכדי לא לקבל פשטידה רטובה ולא להזדקק להרבה קמח אני מעדיפה את הבישול
 
לפשטידה אני מקפיצה על המחבת יחד עם בצל, ירקות בבישול מפרישים נוזלים וכדי לא לקבל פשטידה רטובה ולא להזדקק להרבה קמח אני מעדיפה את הבישול
אז זהו, שרציתי לעקוף את ההקפצה עם הבצל. הקפאה לא מספיקה לזה? וריכוך במיקרו? בפשטידה המדוברת אין בכלל קמח. רק ירקות, גבינה וביצים.
 
למעלה