שאלת קנאה...

ש א נ ל

New member
שאלת קנאה...

מה עושים שהקנאה משתלטת על החיים , ואני מקנאת בכל דבר שקשור לבעלי? אפילו בזמן שלו עם החברים (הבנים!!) שלו? ואפילו בשיחות עם אמא(אני מתביישת)? מה עושים עם כל מיני סיטואציות שאני יוצרת לעצמי בראש שאין להם כל קשר למציאות בה אנחנו חיים? פראנויות של קנאה, ויצירת תסריטים הזויים? איך מתגברים ומשפרים את איכות החיים? אני בטוחה שהכל מאהבה...אך מבקשת עזרה...

גרא.

New member
שאנל,קנאה, זהו מצב רגשי המואפיין על

ידי פחד שמא ישלל דבר מה, במקרה שלך אהבת בעלך, שאת מאד אוהבת אותו. במילים אחרות, זהו רגש שנוצר על ידי פחד שמא בעלך יעדיף מישהוא אחר,על פנייך, מבחינתך אפילו החברים (הבנים!!) שלו..קנאה מהסוג שאת מתארת שאת חשה, כזו שמשתלטת על חייך, מעבר לעובדה שהיא עלולה לחנוק רגשית את אהבת בעלך כלפייך, היא מאפיינת אנשיפ יצריים וירדים, סדומכיסטיים, כאלה שמחפשים כל הזמן הוכחות למזלם הרע, ולא מוכנים לקבל שום טיעון הגיוני.. ולכן גם לא התייחסתי לכזה. פסיכואנליטיקאים, טוענים שהבסיס להתנהגות הזו מורכתב על ידי רגשות מורכבים שהקנאי האובססיבי, לא מודע להם כלל..יש כל מיני הסברים..אבל זה לא מה שחשוב..אלא שתביני שאם הקינאה שלך באמת הפכה לאובססיבית, כדי כך שהיא פוגעת באיכות חייך (וכבר שאלת איך מתגברים ומשפרים את איכות החיים), יתכן שעוצמת הקינאה שלך היא סמפטום להתנהגות טורדנית כפייתית (OCD),כיוון שהיא מכוונת להפחית את עוצמת החרדה שאת חשה שמא בעלך, יגזל ממך אפילו לזמן קצר, לטובת מישהוא אחר..אם זה כך, כדאי שתשוחחי עם פסיכיאטר. יתכן שתוכלי להעזר בתרופות נוגדות חרדה, ואולי בשילוב עם טיפול שיחתי(פסיכואנליזה).

למעלה