שאלת צמיגים

nirbo

New member
שאלת צמיגים

בוקר טוב! בקרוב תגיע העת להחליף את הצמיגים שלי ואני בודק וחושב על אילו צמיגים ללכת. כרגע אני נועל (אם אני זוכר נכון) ברידג'סטון Trail-Wing TW101 מקדימה במידות 110/80-19 TW152 מאחורה במידות 150/70-17 אלו הם הצמיגים המקוריים שהגיעו עם האופנוע מהסוכנות ונכון להיות, אני עומד מעל 19,200 ק"מ והם עדיין חיים. הקדמי במצב קצת פחות טוב אך באחורי יש עוד בשר. האופנוע הוא DL650 ואני מחפש צמיגי ספורט-טורינג. כבר העליתי לפורום תמונות שלי רוכב שמראות עד כמה אני אוהב להשתמש בכל הצמיג, מסיבה זו אני מחפש צמיגים שיהיו מאוזנים יחסית בין אחיזה (חשוב חשוב) לאורך-חיים. החלפה פעם ב-20 או 22 אלף ק"מ, כמו שהיה עד עכשיו - בהחלט מתאים לי
בדקתי בינתיים מחירים על Avon Distanzia ועל Michelin Anakee אך אני לא יודע איך הם מבחינת איכויות והאם הם יענו על הדרישות שציינתי למעלה. אשמח לקבל חוות-דעת מבעלי אופנועי טורינג ו-DL בפרט על צמיגיהם וכמובן לשמוע שמות והמלצות בעד ו/או נגד צמיגים אחרים שעשויים להתאים למידות שאני נועל. (בתמונה - הברידג'סטונים שאני נועל כעת)

nirbo

New member
מעולים.

אני מאוד מרוצה מהם, החל מאורך החיים שלהם - אני עוד מעט ב-20 אלף ק"מ ולאחורי יש עוד בשר וכלה בעובדה שהם מתפקדים מצויין על כל משטח ששמתי עליו את האופנוע: אספלט תקין, אספלט משובש, אספלט משובש מאוד, שבילים, חצץ גדול, חצץ קטן, בוץ רטוב ביער לאחר הפשרת שלג. על מעברי חצייה וצבעי-כביש מרגישים חלקלקות, אך זה לא שום דבר שאי אפשר להתמודד איתו בקלות כאשר עוברים על הצבע עם האופנוע במצב יחסית מאוזן ולא בהשכבות. (רק אל תנסה להשכיב נמוך על צבעי-כביש, זה עשוי להסתיים מכוער למדי עם כל צמיג
) בחורף הצמיגים האלו משדרים יציבות מטורפת גם על כביש רטוב וברכיבה במהלך סופה. יצא לי גם לשחות איתם בתוך שלולית שהגיעה לי עד מעל לרגליות הרוכב (חורף בחיפה - כיף כיף) בכל אופן, האופנוע שחה כ-15 מטרים בכיף במים עמוקים עם הצמיגים האלו כמה וכמה בקרים בדרך לעבודה. סגרתי את שני הצמיגים עד הסוף יותר מפעם והם אוחזים מצויין גם על הקצוות. אני לא אוהב Chicken-Stripes ורוכב בהתאם
שאלות נוספות?

אם אתה כ"כ מרוצה מהם למה להחליף?

בכל אופן אני בזמנו(לפני שעברתי לרכב רק על קוביות
)הייתי מאוד מבסוט מהmetzeler tuarence (מקווה שכתבתי את זה נכון)מתאימים בול למה שאתה רוצה והאמת גם דומים בחתך למה שיש לך היום.

nirbo

New member
אני מסתכל מסביב כדי להכיר סוגי צמיגים חדשים

העובדה שאני מרוצה מהנוכחיים לא אומרת שאני לא יכול למצוא טובים יותר
המצלרים מגיעים במידות שציינתי? כמה זמן הם מחזיקים? איך הם מחוץ לאספלט ועל אספלט רטוב? אוחזים טוב בקצוות?

תשובות

המידות אצלך וב1000 זהות נכון?אני בטוח ב99% שהם מגיעים במידות האלה. אצלי עם הב.מ.וו R1100GS אחורי היה מחזיק15-20Kק"מ וקדמי קרוב ל30. מחוץ לאספאלט לדעתי כל הצמיגים מהסגנון הזה הם גרועים בלשון המעטה(לא היה לי נעים לכתוב זבל),עד שלא מנסים את המצלר קארו לא יודעים. על רטוב הם היו בסדר גמור ולגבי אחיזה בקצוות,אין לי מושג,אני אף פעם לא מגיע לשם.

nirbo

New member
תודה.

אני מניח מדברייך שהקארו הם בעלי אחוזי כביש נמוכים יותר? במידה וכן, מה חלוקת האחוזים - פחות או יותר?

nirbo

New member
אם יש לך משהו להגיד לי...

אתה מוזמן להגיד לי באופן ישיר, במקום לתרום פנינות חכמה והערות "בונות" למיניהן כגון זו שאני מגיב עליה עכשיו. מה הבעיה שלך?

Spondylus

New member
מנסיון - ממליץ בחום ../images/Emo41.gifאנאקי מישלין../images/Emo41.gif

איני מכיר את הברידגסטון, אבל על הנ"ל נהנתי מאוד. אחיזה טובה מאוד - בכביש. אני חושב שהם מוגדרים 80-20, כך שהם לא ממש קובייתיים, פשוט עם יותר חריצים... מבחינת אורך חיים איני יודע, אני כן יודע שעשיתי עליהם כ-10K ונשאר המון בשר. האופנוע היה טנרה660. בהצלחה.

רוני DL650

New member
צמיגים ל-DL650

יש לי DL650, על הבריג'סטון המקוריים עשיתי 24K אכשיו יש לי את המישלין אנאקי, עשיתי עליהם בנתיים 6K ונראה לי שזה בערך 50% מאורך החיים שלהם. לדעתי יש להם אחיזה יותר טובה מהבריג'סטון גם בכביש וגם על יד הכביש, בהחלפה הבאה נראה לי שאחזור לבריג'סטון משיקולי תקציב.

למעלה