אני עושה עוגיות שבלולים לפי מתכון שפורסם ב" על השולחן". אחד הצעדים במתכון הוא - "משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים" השאלה שלי היא למה לשטח אם אחרי זה צריך לרדד? מקווה שהשאלה מובנת ומקווה שתענו
אני משערת שהבצק הוא בצק פריך, ובצק פריך מאוד קשה לרדד על משטח העבודה- כי כשמרימים, או במקרה הזה כשמגלגלים הוא נשבר/נקרע, לכן יש להניח=לשטח את הבצק קודם על ניילון נצמד ואחכ לרדד בהצלחה
קודם כל יש לחדד ולומר שהכוונה כאן היא לא לעוגיות שושנים אלא לעוגיות שיש מבצק פריך משני צבעים, כמו אלה הידועות של נירה שויאר. במתכון מתבקש לרדד את הבצק ולקרר ולאחר מכן לחלקו לשלושה חלקים ולרדד כל חלק לעלה נפרד. שיטוח הבצק כאן הוא בהחלט מיותר, מספיק לעטוף אותו ככדור בניילון נצמד ולקרר. הסברה היחידה שאני יכולה להעלות היא שאולי רצו להקל על הרידוד המאוחר של הבצק הקר הקשה יותר לרידוד. אגב- במתכון של על השולחן השתמשו בבצק קורנפלור כמו בעוגיות השחמט של mood4food, לדעתי הבצק של נירה מוצלח יותר - לפעם הבאה...