שאלת עוף ובשר

שאלת עוף ובשר

היי

אני ובן זוגי היינו צמחו-טבעונים במשך שנים רבות (בנפרד. עוד קודם שהכרנו)- הוא מלידה ואני מגיל צעיר.

כיום אנחנו מבשלים ביחד ולומדים את הטעם והמרקם של עוף ובשר.

בכל מקרה, יש לי 2 שאלות- איך אתם מכינים את העוף בתנור שלכם? כמה זמן? על איזה חום? איזו תכנית?
מעדיפים עסיסי או קצת יבש?
שנית, מידי פעם באכילה של עוף או בשר אנחנו מרגישים חתיכה זעירה קשה ואנחנו לא יודעים מה זה.
מוכר? לאחרונה זה קרה לנו בתבשיל פרגית ובשר טחון. מה זה?
 
וואו,מה גרם לשינוי?

אני לא אוהבת עוף מכובס/מבושל אז מכינים עוף בתנור בלבד.
קונה רק חלקי עוף ולא עוף שלם-אין לי סבלנות/כוח/רצון להתעסק עם עוף שלם ומאוד נוח שקונה את החלקים הספציפים שרוצה.

בד"כ מוזגת שמן זית מעל העוף ומתבלנת עם תבלין לעוף בגריל.
לאחרונה התחלתי לעשות בסגנון קנטקי וטובלת בביצה ואז בפירורי לחם/פנקו ואז שוב טובלת בביצה ובפירורים ומכניסה לתנור.
אפשר גם למזוג מעל עוף רוטב צ'ילי מתוק.

לגבי החתיכה הקשה שנתקלתם בה-אולי זה סוג של עצם/סחוס...
 
תודה

אני שואלת על חלי עוף כמו כרעיים.
אם זה עצם סחוס או גידים (יתכן?) אז זה בלתי נמנע מלהתקל בזה מפעם לפעם בתוך תבשיל?

ולשאלתך, הוא נולד להורים טבעוניים. רק בגיל ההתבגרות יצא לו לטעום באיזו עבודה שעבד אז והוא אהב. בכל מקרה, הוא אוכל הכל- גם טופו, סייטן, דייסות וגבינות טופו שהוא מכין וגם אוכל לא טבעוני.

אני הפסקתי מתוך חשש הולך וגובר שהתזונה הצמחו-טבעונית לא מספקת לי את כל הערכים התזונתיים.
 
למעלה