שאלת סקר בנושא לא מדובר ולא נעים

orlyfu

New member
שאלת סקר בנושא לא מדובר ולא נעים

קודם כל שלום לכל המכרות הותיקות מפורומים כמו הריון ולידה, והורים לתינוקות וגם לכל הבנות שאני עוד לא מכירה. רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה שעוסק בנו. שאלת הסקר שלי היא: מי סובלת מנזקים אחרי הלידה? צניחה או החלשות של ריצפת האגן, בריחת שתן וכו'? בתור אחת שסובלת מצניחה של דפנות הנרתיק, אני מרגישה כל כך "מרומה". לא ידעתי שדברים כאלה קורים בגילאים צעירים ואחרי לידה אחת. לאחרונה המצב החמיר והיום אני ממש בדיכאון נפשי. אני בבית מטפלת ביובל, ובלי עין הרע היא כבר שוקלת נראה לי איזה 10 קילו. אני נושאת אותה במעלה ובמורד המדרגות ואני פשוט מזיקה לעצמי. אני צריכה לחזור לפיזיוטרפיסטית שלי, אחרי כמה חודשים שהיה לי בסדר. התירגולים הם מיגעים והתוצאות לא כל כך טובות. שורה תחתונה הגוף שלי ניזוק. וכמו שהרופא נשים ה*)&&& שלי אמר: את צריכה להתרגל למבנה הפיזיולוגיה החדש של הגוף שלך. רציתי לרצוח אותו. אז יאללה תשפכו. אני מקוה שאני לא לבד בסירה הזאת.

lulyK

New member
מי פיזיותרפיסטית שלך?

שתי חברות שלי הלכו למישהי שמאד עזרה להן (יעל שורקי-דנן, מת"א). התגובה של הרופא לא נשמעת לי לעניין, ובטח לא מספקת. ולסקר - יצאתי ללא נזק שאני מודעת אליו.

orlyfu

New member
אני הולכת למישהי אחרת

שמה רונית הלפרין, והיא באיזור השרון ואל בת"א. העבודה של פיזיוטרפיסטית כזאת היא די מוגבלת. התירגול נעשה באמצעות אלקטרודה וביופידבק, כך שמה שעליה להיות זה כמובן מקצועית, אבל בעיקר נעימה ונחמדה כדי שיהיה נסבל לעשות את זה.

nubi

New member
יש לי מעט בריחת

שתן. אבל היה לי קצת גם לפני ההריון והיה לי ברור שזה יחמיר. אני עושה תרגילים. צלקת שעדיין כואבת מהחתך נחשב? (אני 6וחצי חודשים אחרי).

tweetym

New member
צלקת מגרדת ולפעמים כואבת אחרי קיסרי

שלושה חודשים אחרי

ההריון האחרון הותיר בי כאבי גב

קשים מאוד, רותקתי למיטה שבועיים עם זריקות לגב.

רות י

New member
צניחת שדיים גם נחשב? כי אם כן,

תרשמי אותי בבקשה. אצלי דווקא לא ניזוקה רצפת האגן ו/או רצפת הנרתיק. אבל מצד שני, השתנה לי הגוף.

gali melenboim

New member
באמת חיכיתי שמישהי תפתח את הנושא...

אני בלי חתכים בכלל (מצטערת אם זה מעצבן - התרגלתי ששונאים אותי...) אבל (!) בנושא כאבי הגב הפתאומיים (נראה לי שזה מרגיש כמו זרמים) וגם, כאב במתן שתן . אני, אגב חודשיים אחרי הלידה הראשונה . מקווה שתרגישי טוב, ובנושא רצפת האגן - תנסי לתרגל בכל זאת למרות שזה מציק. זה עשוי לעזור מאוד כשתחזרו לקיים יחסי מין. אצלנו כבר עוזר. במקרה של רצפת האגן אני די בסדר

בוניטה3

New member
אין מספיק מקום כדי למנות את הנזקים

אני חדשה כאן בפורום למרות שחודשיים אני סמויה. לפני חודשיים ילדתי את ביתי השניה בלידה חפוזה דבר שגרם לקרעים מדרגה שלישית (ונגמר כמובן בניתוח בהרדמה מלאה) כך שברור שלא רק נגרם נזק לנרתיק אלא גם לפי הטבעת, אבל בזה לא מסתכמים כל הנזקים מכיון שאת הילדה הראשונה ילדתי בקיסרי כך שכל פעם שיש שינוי במזג האויר כואב בצלקת ועברו כבר כמעט 3 שנים. נאמר לי כבר שלא אוכל ללדת שוב בלידה טבעית מכיון שיכול להגרם נזק בלתי הפיך לאזור. אז אם תהיה פעם הבאה אז ברור שזה קיסרי

חשוב מאוד ללכת לטיפול אחרי הלידה

אצל פיזיותרפיסטית לרצפת האגן. יש רשימה מלאה של הפיזיתרפיסטיות לשיקום רצפת האגן של קופות החולים וגם הפרטיות באתר דולה, במדור "עזרה ראשונה". ההמלצה היא ללכת אל המטפלת אחרי הלידה - אחרי בדיקת השישה שבועות אצל הרופא המטפל ולוודא שהכל במקום. יש מטפלות שגם משלבות בזה טיפול אוסטיאופתי (פנים נרתיקי). כך יש סיכוי יותר טוב להחזיר את צורתו המקורית של הנרתיק, לחזק את רצפת האגן ולמנוע דברים נוראיים כמו צניחת רחם, צניחת קירות הנרתיק ובריחת שתן. בהצלחה לכולן!

פשושולה

New member
ולי יש משקל עודף ענק, וסימני מתיחה,

ומבנה הגוף השתנה. יש לי בטן כזו רופסת, כאילו יש לי שם איזה כיס ספייר... והחזה שלי, שתמיד היה גאוותי (לא היה הרבה אחר במה להתגאות...) פשוט השתנה. הוא נראה כמו שקיות שוקו חצי ריקות, מדולדל ואומלל, ואף חזיה לא מצליחה לארגן אותו שיראה כמו שצריך. זה דיכאון.

yaelia

New member
כאילו שתארת אותי

באסה. בימים שאני עייפה מאוד או עבדתי קשה, הצלקת של הקיסרי כואבת. רוב הזמן אני לא מקדישה לזה מחשבה.

new mermaid

New member
../images/Emo13.gifהגדולה שלי אמרה לי אתמול במקלחת:

"אמא, הבטן שלך עדיין גדולה! אבל התינוקי כבר יצא!"
לגבי החזה, הפסקת להניק? אצלי בתום ההנקה הוא נראה כך לזמן מה, ואח"כ מאגרי השומן התחדשו והוא חזר לעצמו. אל תהיי מודאגת!

shuly1

New member
הבינונית שלי שאלה:

מה יש לנו עוד תינוק? ממש לקרוא על עצמי אוףףףףףף

isidora

New member
אני מעדיפה לקרוא לזה "המרכזית"

למניעת תסביכי "ילד סנדוויץ'"

digabu

New member
ולאף אחת אין כאבים באגן???

אני מאז ההריון, כולל בהריון, קשה לי לשבת יותר מדי זמן, כי אז הקימה כמעט בלתי אפשרית.. אני עם כאבים בעצמות האגן וזה לא עובר.. אוףףף, מה זה רק אני??

למעלה