שאלת נדל"ן - השכרת נכס ותשואה

אקר לו

New member
קניית בית באמצעות חוב (משכנתא)

שקול למעשה ללשים את כל הביצים שלך בסל אחד.

אתה לוקח חלק משמעותי מתיק ההשקעות שלך (החסכונות שלך) ונותן אותו כ-Down payment על נכס בודד ויחיד + לוקח על עצמך חוב משמעותי כנגד אותו נכס.

השאלה האמיתית שצריך לשאול היא: נניח שהיה בידיך את שוויו של הבית במזומן (נניח 500,000 דולר).
איפה היית משיג תשואה עדיפה לאורך שנים - בבית או בהשקעות בבורסה (פיזור על פני מספר אפיקים)?
איזה נכס מאפשר לך גמישות בניוד הכסף במידה ותנאי השוק משתנים?

קניית בית היא בד"כ החלטה אמוציונלית ופחות רציונלית.
וכמובן שלא הכל זה שחור או לבן, ובוודאי שיש הזדמנויות גם בשוק הנדלן למגורים, אבל צריך לבוא לתחום הזה בעיניים פקוחות ולא להגיע בגישה של "אם אתה שוכר, אתה זורק את הכסף שלך לפח".
 

אקר לו

New member
אגב, השקעות בנדלן

לא חסרים אפיקים בורסאיים להשקעות בנדל"ן
אתה יכול להשקיע בנדלן למגורים, נדל"ן מסחרי, בתי אבות וכו' וכו' וכו'.
אתה תקבל תשואה שצמודה יחסית לכל מדדי הנדל"ן המוכרים, וכמובן תהנה מהיתרונות של נזילות גבוהה של הכסף וללא קנסות כניסה ויציאה מנכסים פיזיים (מיסי קנייה/מכירה, עמלות עו"ד ועוד)
 

drz400e

New member
במפתיע , מימוש עלית ערך בנדל"ן הוא קל מאוד

אפשר בקלות לקבל ליין אוף קרדיט , או משכנתא שניה עם עליית ערך הבית. מה שיפה הוא שאם הבית נמצא במצב שבו נצפת עוד עליית ערך. המימוש לא משפיע על זה.
 
נכון. אגב, 6.6% זו דווקא תשואה מצויינת...

מה שמצחיק הוא שהרבה קנדים מחליפים דיור באופן תכוף, נניח כל 3-5 שנים, ומשלמים בכל פעם כ-3-5% מערך הדירה כהוצאות תיווך, הכנה למכירה, אגרות, העברה וכד'. יש כאן אנשים ששלמו פעמיים על ביתם האחרון אם לוקחים בחשבון את הוצאות המעברים שצברו במהלך השנים....
 

drz400e

New member
אני הכרתי משפחה שחיה מזה

כלומר , גם היום אני מכיר אנשים שזו ההכנסה הגדולה שלהם ,אבל המשפחה ההיא לקחו את זה לרמה אחרת. הם היו משפצים את הבתים שהם היו גרים בהם. קונים בית בהזדמנות (צריך לזכור , זו ה"עבודה" שלהם . יש להם את כל הזמן שבעולם לחפש) . עוברים לגור בו , מוכרים את הנכס הקודם ברווח של כמה מאות אלפים , ומתחילים לעדכן ולשפץ את הבית החדש. הערך שלו עולה - והלאה לנכס הבא. כשפגשתי אותם הם העבירו כך את העשר שנים האחרונות , כל שנתיים עוברים בית. התחילו מאיזה חירבה , ואחרי עשר שנים כבר ישבו על חתיכת בית ענק.... לא שאני אומר שזה חיים. רק שזה לא כזה בשמיים. זו לא היתה משפחה של פרופסורים למתמטיקה או כלכלה . אנשים פשוטים , שהסתכלו על הנוסחא בפשטות , והפעילו אותה. כשפגשתי אותם הם עמדו לעשות רווח של כ400 אלף דולר על בית שקנו רק שנתיים קודם.....
 
זה כמובן סיפור אחר. קראתי היכנשהו שרשויות

המס שמו את הנושא על הכוונת והחלו לבדוק בציציות אם אין כאן הכנסה מעסק ומיסוי בהתאם.
 

drz400e

New member
כן , אני יודע שהם עושים את זה

אבל המשפחה המדוברת לא על הכוונת . הם בניו ג'רסי....(ופגשתי אותם לפני כ12 שנים)
 
בית המגורים הוא מקלט מס קלאסי, לגיטימי, ואף

אחד לא ממש מנסה לדרוש מס. יש לי לקוחות שבאופן קבוע משדרגים לבית יותר גדול שזקוק לשיפוץ או עדכון מסיבי כל תקופה מסויימת. הרעיון שמאפשר לאדם להכריז על נכס מסויים גם אם לא גרו בו במשך תקופה מסוימת כ matrimonial home , מעוגן בחוקים ונועד לאפשר בניית הון באופן כזה. אם יש לך שני בתים, אתה רשאי להכריז על זה ששיפצת ושיש לך בו יותר רווח הון כבית מגורי המשפחה, ולשלם מס רווחי הון על הבית שהרוויח פחות או אפילו הפסיד.

כדאי לשבת עם רואה חשבון שמומחה לעניין כדי לעשות את זה נכון, אבל המחוקק השאיר כאן בכוונת מכוון דרך למשפחות לבנות הון פטור ממס לשנות הפנסייה. ובהחלט יש כאן מצב שמאפשר למי שיש לו כסף לעשות יותר כסף. אני בעד.
 

drz400e

New member
אגב , בית שגרים בו ומשכירים יותר מ50% ממנו

חייב במס , כך גיליתי לא מזמן ממישהו שאני מכיר .
 

תלתל11

New member
אתה מפספס משהו

אתה מתעלם מה-equity שיש לך בנכס - ערך הנכס מינוס מה שאתה חייב עליו. אם שכר הדירה מכסה את המשכנתא וההוצאות הנוספות כמו דמי ניהול ומסים, אפילו אם לא נשאר כלום מעבר לך (מה שאתה קורא לו "רווח") - בסוף השנה ה-equity שלך בנכס עלה. כמה עלה? תלוי אם היה שינוי בערך הנכס, וכמה מהמשכנתא שולם.
 
הדיון ברח משהו

מהשוואה בין מודלים של השכרת נכס כאשר במקום אחד המשכיר משלם הכל, שאגב נשמע די הגיוני, כי הרי הוא זה שמשתמש בנכס ונהנה מהתוספות הנלוות כגון חד"כ, בריכה, מגרשי טניס וכו'
לבין מודל שבו המשכיר משלם הכל.
בשני המקרים נוצר אקוויטי וזה ברור לחלוטין
העניין הוא שההשקעה הראשונית לא עובדת בעבור המשקיע, ולכן נוצר מצב שהשקעות אחרות נראות הרבה יותר אטרקטיביות בקנדה. על פני נדלן.
 

drz400e

New member
אבל אתה מדבר על משהו מאוד ספציפי

לא על כל הנדל"ן , או אפילו על כל הקונדואים .רק על משהו שאתה בדקת. נדל"ן מרויח צריך לחפש. לעשות חשבון על כל נכס בנפרד , עד שתמצא את הדבר הנכון.
 
חצי ספציפי

ברור שיש הזדמנויות בחוץ, אבל גם ברור שרוב המשקיעים הקטנים נמצאים במעגל עשירי מהצלחת.

האם ישנם קונדוס ללא קונדו פיז?
האם באיזשהו מקרה השוכר משלם את ההוצאות המדוברות?

השאלה הראשונה שהעליתי והתשובה החד משמעית שקיבלתי הראתה שיש הבדל מובהק בין מודלים ליצירת רווח מהשקעה בנדלן השכרת מגורים בין קנדה ומקומות אחרים.

התופעה לכשעצמה מעניינת.
 
ה CONDO FEE משולם ע"י בעל הנכס כדי שהוא

לא ייכנס לדיפולט מול הקונדו, אבל הוא מגלם את זה בגובה שכר הדירה. מה לעשות שהתשואות נמוכות.
התשואות נמוכות בגלל ציפיות להשבחה, איזון בין ביקוש להיצע של דירות להשכרה בבעלות של משקיעים. נכון שאין דירות ריקות, אבל המחירים לא מטפסים למעלה.

יש לי פטנט שעובד לא רע אבל דורש המון עבודה: רעישה של דירות בעייתיות שניתנות להסבה מ 1 ועוד דן ל 2 חדרי שינה, זה יש לי מי שעושה את ההסבה בזול מאד, ומה שנשאר זה לחפש את אותן דירות מעטות שאפשר "לגנוב". אבל כאמור יש יותר כסף בנכסים מסוג אחר......
 

drz400e

New member
אז תקנה בית ותשכיר

ובחוזה תכתוב שתחזוקה של הגינה והשלג הן על הדייר.
 
לא נורא. בדר"כ כשיש שלג אין צורך לטפל בגינה..

(סיבה מצויינת להשקיע בנכס דווקא בויניפג
).
 
ב 99% מהחוזים האחריות היא של הדייר השוכר.

ברבי קומות זה חלק מהקונדו fee. ואז כמובן העניין לא מוזכר כלל.

בבתים פרטיים הטיפול בגינה ובפינוי שלג מוטל על הדייר כחלק מהחוזה שאני ומרבית המתווכים עושים, ומעולם לא שמעתי על ערעור בעניין זה ב Ltb.
 

drz400e

New member
לכן אמרתי להכניס לחוזה

אבל , זה לא ימנע מדייר לתבוע את בעל הבית על "חוזר תחזוקה הולם" אם ירצה (נגיד אם נפגע כיון שהגינה הוזנחה , או שלג לא פונה).
 
למעלה