שאלת מינון

סולה1

New member
שאלת מינון

שלום לכולם אנחנו כבר 3 חודשים עם קונסרטה 36 שהחליף את הריטלין LA 30 למען האמת הרבה יותר נוח בגלל טווח ההשפעה היותר ארוך שלו אבל מורגש מאד שהריכוז שלו בלימודים היה יותר טוב עם ה LA 30 אפילו יש לו קצת ירידה בלימודים אני יודעת שהמינון של הקונסרטה יותר נמוך מה-LA 30 שאלתי האם כדאי לעבור קונסרטה 48 והאם זה לא יותר מדי לילד בן 9 ששוקל 40 ק"ג לפי הנוסחה של 0.5 מ"ג לכל ק"ג הוא לא צריך לעבור את ה- 20 מ"ג ביום. האם אני מבינה נכון? אם לא בבקשה תקנו אותי. תודה.

05 מיכל

New member
מי אמר 0.5 לק"ג??

למיטב ידיעתי מדברים על לפחות 1 מ"ג לכל ק"ג. אבל זו כמובן שאלה לרופא. קונסרטה 48 לא קיים. אחרי 36 בא 54, וזה באמת נשמע יותר מדי. אבל אולי אפשר (שוב, באישור רופא) לתת עוד 1/4 או 1/2 כדור רגיל בשעות הבוקר, כך שלפחות חלק מהשעות הוא יהיה עם מינון יותר דומה ל-LA 30, ואולי אפילו עוד פעם בהמשך היום. חוץ מזה, אפשר לחזור ל-LA ולהוסיף אחה"צ רטלין רגיל (אם כי על החוכמה הזאת אתם בטח חשבתם כבר).

סולה1

New member
לפי ד"ר איריס מנור

תודה על תשובתך המהירה לפי ד"ר איריס מנור קביעת פרמטרים למינון שם מומלץ בין 0.3 ל- 0.5 מ"ג לכל ק"ג משקל מה יותר נכון ? תודה.

05 מיכל

New member
ברור שדר' מנור - אם היא הרופאה המטפלת

יש יותר מגישה אחת, וברור שלא אדם בלתי מקצועי כמוני יכריע בין גישות של רופאים מומחים. אם יש לך רופא מטפל שאת סומכת עליו - תתייעצי איתו. (ואם לא - רצוי כמובן למצוא אחד כזה, אבל בינתיים לא לחרוג מהוראות של רופא!)

05 מיכל

New member
רגע,רגע!

אולי היא דיברה על רטלין קצר, בהנחה שילד יכול לקחת פעמים נוספות ביום, והיא התייחסה לכל אחת מהפעמים? כי אם זה כך - אז בקונסרטה מדובר על פי 3! אבל שוב, רק באישור!!!

סולה1

New member
האם הבתי אותך נכון?

האם הבנתי נכון את כוונתך? שהמינון האמור לכל נטילה ולא לכל היום זאת אומרת שבגלל שלקונסרטה יש 3 שחרורים של החומר בכל היום אז בכל שחרור אחד מותר עד 0.3 או 0.5 מ"ג לכל ק"ג משקל אם כך אז בשקט נוכל לעבור לרטלין 54 מבלי לחרוג מהמינון. האם הבנתי נכון?

05 מיכל

New member
זאת אכן האפשרות שהעליתי

אבל אני ממש לא יודעת אם היא נכונה

חגית35

New member
מה שקובע זה מבחן ההשפעה

אמנם יש טווח למינון שבאמת 0.5 הוא הממוצע שלו הוא נע בין 0.3 - 0.7 אז מה??? ההשפעה מאוד אינדיוידואלית נכון שהוא עכשיו בתת מינון לעומת ה-LA ואני רוצה לאמר לך מניסיון אישי שלנו- בעלי בן 43 וקונצרטה 36 מתאימה לו יופי יום אחד ניסה את ה-LA-30 ואמר שהיתה לו מאוד טובה הרבה יותר מרוכז וממוקד וברור לו בראש אבל מאחר שהוא מעדיף השפעה 12 שעות- הוא לא עובר אליה כי זה ממש לא מספיק לו אבל הוא דיווח על השפעה יותר טובה וכשניסה LA-20 הרגיש שזה לא מספיק לו ולמשל כשניסה שני SR-20 היה לו גם מצויין אבל ריבאונד מעצבן בקיצור- אישי ביותר צריך ללכת לפי הקליניקה- משפט נכון מאוד של הפסיכיאטרית שלנו ניסוי ותעיה - לא תמיד הספר מתאים אישית למה שהמציאות מראה בשטח

למעלה