"שאלת מומחה" באכיפת עבירות תעבורה

ScrollLock

New member
"שאלת מומחה" באכיפת עבירות תעבורה

<שלום וסליחה על ההתפרצות לפורום> האם שוטר תנועה (מתנ"א וכיו"ב) שהבחין בביצוע עבירה מבעד למראה הקבועה בתוך הניידת, יכול לרשום דו"ח כנגד מבצע העבירה (על סמך מה שראה דרך המראה) והאם עדות זו תהיה קבילה בבית המשפט? תשובות בליווי הפניות לפסקי דין יוערכו מאוד. תודה, אני.

igalgolan

New member
יתכן שהשוטר יתבלבל

יש לי רושם ששוטר רגיל יתבלבל כהוגן בתיאור מקרה אותו ראה רק דרך המראה, כולל כמובן מה היה מספר הרכב ואיזה צד נפגע ימין או שמאל. בעקרון ניתן לקבל עדות של מי שמעיד שראה התרחשות דרך מראה, אך איני מכיר פסיקה שעוסקת בכך. יגאל גולן

ScrollLock

New member
תודה על התגובה ואשמח לקבל עוד...

לא מזמן שמעתי שהיתה איזושהי פסיקה של העליון בנושא ואשמח אם מישהו יוכל לתת לינק לפסיקה או לפחות תקציר. תודה, אני.

עו"ד איגור העתידי המשיב

בטח שהיא עדות קבילה, אבל אולי לא יהיה משקל למהימנות . בדרך כלל שוטר מסתכסך עם העבריין כדי שלא יסתכסך עם הממונים עליו שלא בדק כמו שצריך. כדי להמנע ממצבי אי נעימות השוטר לא יאשר שהוא ראה דרך השימשה ויגיד שהוא פתח את החלון וכתב את הדוח בוודאות כך שלמהימנות של עדותו יהיה משקל רב.

ScrollLock

New member
רגע רגע - הבנת הנקרא...

1. בתוך הרכב יש מראה פנימית. איזה חלון בדיוק צריך לפתוח כדי לא להשתמש במראה הפנימית? 2. העבירה נראתה דרך המראה. מה הקשר לפתיחת חלון בזמן כתיבת דו"ח? השאלה היא האם יש מקום להפיל "טכנית" את הדו"ח מכיוון שהשוטר לא ראה את ביצוע העבירה במישרין אלא דרך מראה או שרק על ידי חקירה יסודית של השוטר ניתן יהיה לגרום לו להודות שיתכן והוא התבלבל? * הערת ביניים: היתה בזמנו פסיקה של העליון בנידון. אולי מישהו יוכל למצוא אותה?

למעלה