שאלת לפת, הכנתי לפת כבושה לפי מתכון

האוהבות

New member
שאלת לפת, הכנתי לפת כבושה לפי מתכון

של טלאית (מהחיפוש). עכשיו פתחתי את הצנצנת , כמה מפרוסות הלפת העליונות לא יצאו פריכות אבל השאר יצאו מצויינות. תודה לך טלאית
והשאלה עכשיו איך לאחסן? להוציא את הלפתות עם מעט נוזלים ולשמור בצנצנת נקייה במקרר? להכניס ככה עם הסלק שבפנים למקרר? או שאפשר בכלל לשמור בחוץ?
 

סיוי 24

New member
איזה ריח יש לזה אהה??

סבתא שלי תמיד מכינה את זה, אני מתה על זה!!! אנחנו שומרים בצנצנת המקורית, לא בקירור, אלא על השיש בחוץ (או בארון כמובן)
 

פוקסי99

New member
לפת וחמוצים

כאשר פותחים צנצנת חמוצים יש להקפיד לא להכניס יד לתוך הנוזל בצנצנת. ביד יש סוג של פטריה אשר מתפתחת בנוזלי הכבישה, ומיד יעלה נוזל מוקצף לבן אשר יהרוס את כל החמוצים במיוחד בלפת. ודבר נוסף אני משתמש במים מינרליים מכוון שבמים רגילים יש כלור. ניתן להוסיף מעט שמן זית לצנצת כדי לייצר שכבת הגנה בין נוזל הכבישה לחמצן אשר באוויר. פוקסי
 
למעלה