שאלת יומי 15 ק"מ - האם זה מהמוצא או לנסיעה?

Ccyclist

Well-known member
הכוונה היא לקנות יומי 15 ק"מ כדי להתנייע מחניה פרברית אל מרכז ירושלים. את הנסיעה הבינעירונית אעשה ברכב. השאלה היא אם מותר לי להתנייע ברעננה על אותו החוזה באותו היום או שנסיעה שם תבטל את תוקף החוזה בירושלים.

כלומר - האם 15 הקילומטרים בחוזה הם מתחנת מוצא ברעננה ולכן אינם תקפים בירושלים אחרי הגעה לשם שלא בתח"צ, או שבכל נסיעה מותר לי לנסוע עד 15 ק"מ מהתחנה ולכן מותר שיהיו שני אזורי נסיעה שונים מהותית על אותו החוזה ?

עריכה / ניסוח מחדש: האם מותר שיהיו שתי נסיעות עד 15 ק"מ נפרדות מתחנות במרחק גדול זה מזה, במקרה הזה כ 55 ק"מ. (מהתגובה של tal# אני מודע לבעייתיות של המונח "אזורים" שניתן לפרש אותו כהתייחסות לשיטת התשלום הקודמת לפני "דרך שווה" / "צדק תחבורתי")

השאלה היא אם לנסוע תחנה או שתיים באחוזה "ישרוף" לי את החוזה שאיתו אני מתכוון לנסוע בירושלים, או שזה שיהיה לי חוזה לירושלים יתן לי גם לנסוע ברעננה.

נערך לאחרונה ב:

מיקלוש77

Well-known member
הכוונה היא לקנות יומי 15 ק"מ כדי להתנייע מחניה פרברית אל מרכז ירושלים. את הנסיעה הבינעירונית אעשה ברכב. השאלה היא אם מותר לי להתנייע ברעננה על אותו החוזה באותו היום או שנסיעה שם תבטל את תוקף החוזה בירושלים.

כלומר - האם 15 הקילומטרים בחוזה הם מתחנת מוצא ברעננה ולכן אינם תקפים בירושלים אחרי הגעה לשם שלא בתח"צ, או שבכל נסיעה מותר לי לנסוע עד 15 ק"מ מהתחנה ולכן מותר שיהיו שני אזורי נסיעה שונים מהותית על אותו החוזה ?

השאלה היא אם לנסוע תחנה או שתיים באחוזה "ישרוף" לי את החוזה שאיתו אני מתכוון לנסוע בירושלים, או שזה שיהיה לי חוזה לירושלים יתן לי גם לנסוע ברעננה.
אני חושב שדווקא כן אפשר. הסיבה שאני חושב ככה זה כי הרבה פעמים יש לי מנוי חודשי של 40 ק"מ ואני משתמש בו גם בירושלים וגם בחיפה באותו היום מבלי לנסוע בין 2 הערים בתח"צ. אז אין סיבה שגם ביומי זה לא יהיה ככה.

Ccyclist

Well-known member
אני חושב שדווקא כן אפשר. הסיבה שאני חושב ככה זה כי הרבה פעמים יש לי מנוי חודשי של 40 ק"מ ואני משתמש בו גם בירושלים וגם בחיפה באותו היום מבלי לנסוע בין 2 הערים בתח"צ. אז אין סיבה שגם ביומי זה לא יהיה ככה.

תודה

חודשי 40 ק"מ זה כנראה חודשי פלוס רכבת. בחוזי רכבת מוסיפים מרחקי אוטובוסים גדולים בנוסף לחוזה הרכבת עצמו.

לא יודעת מה קובע החוק היבש, במציאות ה 15 ק"מ תופסים בכל הארץ. כל עוד נסיעה אחת בודדת אינה עולה על 15 ק"מ, הכרטיס תופס. כולל אפילו מעברים, אם מספיקים.
הערה: משתמשת באפליקציה.

tal#

Active member
גם מבחינה חוקית אין שום בעיה, חוזים אזוריים כמעט לא קיימים היום
הסדר נסיעה חופשי יומי" – הסדר נסיעה תקופתי שמקנה לנוסע מספר בלתי מוגבל של נסיעות באזור מוגדר או למרחק נסיעה מוגדר, לתקופה של יום אחד, התקף מהמועד הנקוב בו ועד לסיומו בשעה 03:59:59 ביום העוקב, כמפורט בתוספת הראשונה;

Ccyclist

Well-known member

אני מודע שביטלו את שיטת האזורים שהיתה עד 2022 בערך כשמחירי המרחקים באפליקציות החליפו אותם - טעות חמורה מבחינתי כי זה מתייחס לתח"צ כמו לנסיעת מונית.

השאלה אם מדובר ב 15 ק"מ מנקודת המוצא הראשונית או 15 ק"מ של כל נסיעת אוטובוס נפרדת.

אם תקף מהמוצא - נסיעה ברעננה תשרוף את היכולת לנסוע בירושלים. אם תקף לכל נסיעה של עד 15 ק"מ- מה טוב,,אבל בבקשה תאשרו את זה על בסיס מקרה שומה של הקפצה או הסעה לא תחצ"יות בין ערים שונות כך ששתי הנסיעות בטווח של 20 ק"מ ומעלה זו מזו.

מנחם403

Active member
החישוב הוא לכל נסיעה בודדת. תיאורטית ניתן עם חופשי יומי של 15 ק״מ לנסוע מאליפז בערבה ועד מטולה בצפון (האזור שדרומי לאליפז עד מעבר גבול מצרים (מלון הנסיכה) דורש חופשי יומי מיוחד לאזור הערבה ולא ניתן להשתמש בתוך אזור הסחר החופשי בחופשי הרגיל)

Ccyclist

Well-known member
החישוב הוא לכל נסיעה בודדת. תיאורטית ניתן עם חופשי יומי של 15 ק״מ לנסוע מאליפז בערבה ועד מטולה בצפון (האזור שדרומי לאליפז עד מעבר גבול מצרים (מלון הנסיכה) דורש חופשי יומי מיוחד לאזור הערבה ולא ניתן להשתמש בתוך אזור הסחר החופשי בחופשי הרגיל)

תודה.

מרחק לפי כל נסיעה בודדת זה מצויין.

למעלה