שאלת חוקים?

מצב
הנושא נעול.
שאלת חוקים?

שאלת חוקים?
אני עובדת במקום עבודה כ - 8 חודשים האם מגיעים לי ימי חופשה-על פי חוק? כי נאמר לי שרק אחרי השנה הראשונה אני אוכל לקבל. בעניין מחלת ילדים? האם מגיע לי למרות מס' חודשים שלא עברו את השנה? והאם צריך להיות בבית במחלה שלי או של הילדים ח"ח.3 ימים כדי לקבל תשלום על כך? סליחה על כל השאלות, תודה מראש על התשובות.

שיר ורד

New member
תשובות

שאלת חוקים?
אני עובדת במקום עבודה כ - 8 חודשים האם מגיעים לי ימי חופשה-על פי חוק? כי נאמר לי שרק אחרי השנה הראשונה אני אוכל לקבל. בעניין מחלת ילדים? האם מגיע לי למרות מס' חודשים שלא עברו את השנה? והאם צריך להיות בבית במחלה שלי או של הילדים ח"ח.3 ימים כדי לקבל תשלום על כך? סליחה על כל השאלות, תודה מראש על התשובות.
תשובות
1. כן. אבל החוק קובע שימי החופשה בגין שנת העבודה הראשונה ינתנו בחודש האחרון של שנת העבודה או במהלך השנה שלאחריה. מרבית המעסיקים לא מתיחסים לסעיף זה בחוק. אבל, אם המעסיק שלך מקפיד על קוצו של חוק (על משקל קוצו של יוד), אז כדאי להוסיף, שבחוק הוגדרה שנת עבודה מיוחדת אשר מתחילה ב 1/4 ומסתיימת ב-31/3. אבל, השנה חל שינוי ושנת העבודה היא מקוצרת ותסתיים ב 31/12/2005 ומכאן ואילך תתחיל תמיד ב1/1 . לכן, במקרה שלך, את כבר זכאית לצאת לחופשה בגין הימים שצברת עד 31/3/05 (כלומר בערך יום אחד)ולא רק זה, אלא שלמעשה על המעסיק להוציא אותך לחופשה זו עד סוף השנה. 2. מחלת ילדים , ממומשת על חשבון ימי מחלה שנצברו לך ולא ניצלת למחלות שלך, אך ישנה תקרה למספר ימי מחלות ילד בשנה. 3. לא צריך להיות 3 ימים כדי לקבל תשלום. על פי חוק על יום המחלה הראשון לא משלמים, על ה-2 וה-3 משלמים 37.5% מהשכר הרגיל ועל היתר 75% מהשכר הרגיל. הימים נספרים מחדש בכל רצף של מחלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה