שאלת השבוע - שבועיים

../images/Emo35.gif../images/Emo27.gif../images/Emo70.gif שאלת השבוע

גולשים יקרים, מדי סוף שבוע נציג בפניכם את אחת מהשאלות המצויות במאמר השאלות שלנו. בסוף כל דיון שיתפתח נוסיף את שירשור התשובות כקישור במאמר ולאחר שנסקור את כל השאלות נרכיב מאמר מסכם. שבוע שעבר עניתם על השאלה: האם תמיד הפקת הלקחים שלנו פותרת את הטעות? האם הפקת הלקחים יכולה להפוך לטעות בעצמה? קישור לדיון ושאלת השבוע: האם המצבים הטרגיים בהם כל מהלך שנבחר בו הוא טעות חמורה הם מציאותיים או הוליוודיים
אתם מוזמנים לשרשר את תשובתכם/דעתכם לכאן. וכמו-כן, אתם מוזמנים להשתתף בסקר הפורום. המשך גלישה נעימה
צוות הפורום

love4101

New member
ואני אומרת

שאתה עושה את אותה טעות אל תצפה לתשובה אחרת כי התשובה והתוצאה אותו הדבר לאותה טעות ספציפית.

שבוע טוב ../images/Emo112.gif

התגעגעתי
השאלה יפה, כי אם מנסים רגע לחשוב ברצינות על מצבים טרגיים כאלה - אני בטוחה שרוב האנשים באמת יחשבו על סרטים הוליוודיים, ורק מעט מאוד יוכלו לספר על סיטואציות קיצוניות אמיתיות שנתקלו בהן. מה שכן
כמעט תמיד (או אפילו, אולי אפשר להגיד בבטחה שתמיד) כשאנחנו נתקלים בבעיות או דילמות, נדמה לנו שכל פתרון שלא נבחר יוביל לטעות. הדברים האלה נוטים להסתדר ברוב המקרים, הן משום שאנחנו נוטים להגזים בחומרת המצב בהסתכלות קדימה (ורק בדיעבד הדברים נראים לנו פתאום פשוטים), והן משום שאחרי שקורה מה שקורה כתוצאה מהבחירה, אנחנו מתרגלים למצב ומתחילים לראות את הטוב שבו ופחות להתייחס אליו כטעות. בכל מקרה, מאוד קשה לבחון את הסוגיה הזו כשאין את הראייה השלמה - והאובייקטיבית - של שתי אפשרויות השתלשלות המקרים. חבל שהחיים הם לא הסרט דלתות מסתובבות.

tmaz

New member
לדעתי

אם הגעת לנקודה בה מה שלא תעשה יהיה טעות, כנראה שכבר ביצעת פנייה לא-נכונה שלב או שניים קודם-לכן, לא? (טוב, אולי אני טועה) ואני חושב שמצבים כאלה קיימים גם בחיים. כמובן, כל אחד מגדיר את המושג "טעות חמורה" כפי ראייתו, אבל אני יכול לחשוב על מצב אחד לפחות בו הרשיתי למצב להתגלגל והייתי צריך לבחור בין לחטוף על הראש (חזק) לבין השתפנות מוסרית בלתי-נסלחת מבחינתי. כל אחת משתי האופציות היתה נחשבת לטעות חמורה מבחינתי, אבל הייתי צריך לעצור את זה קודם, ואכלתי אותה. (הפרטים שמורים במערכת)

למעלה