שאלת הליכה.

שאלת הליכה.

ביתי בת שנמה וחמישה חודשים. מזה כמעט חודשיים הולכת בעזרת הידיים שלנו (ברקע התחילה לזחול על שש רק בגיל שנה) לפני שלושה שבועות נעמדה לבד לראשונה ולפני עשרה ימים הייתה נעאמדת ועושה מספר צעדים אך זה נגמר. היא לא מנסה יותר. יש השערות למה? היא כבר הייתה עושה גם 6-7 צעדים מאוד התלהבנו ופתאום זה פסק. איך ניתן לעודד אותה לחזור ולנסות ללכת? אנחנו כבר ממש מחכים לזה מפאת גילה "המתבגר" שאלה נוספת היא שאלת נעליים. כשאנחנו בגינה בערך שעתיים ביום. היא רק רוצה ללכת איתי עם היד וזה כולל גם מקומות שיש בהם זכוכיות וכל מיני דברים לא ידידותיים לכפות הרגליים שלה. התחלנו עם נעלי טרום הליכה של נימרוד אך הם נפרמו לאחר שבועיים וגם עשה רושם שהיא הולכת איתם פחות טוב . רגל ימין שלה הייתה נכנסת כאילו פנימה והייתה פחות יציבה. מכיוון שבעייתי לתת לה להסתובב כך עם גרביים או יחפה חשבנו לקנות לה כבר סנדלים של ממש (אלפנטן) רק לשעות הגינה. גם כדי שתהיה הגנה לכף הרגל וגם אולי זה ידרבן אותה ללכת ויתן לה יציבות כך שמעתי מהרבה אנשים שאפילו אורטופדים המליצו להם לקנות נעליים כשמדובר על גיל מתקדם. מה את חושבת בעניין? האם אני יעשה לה נזק? כעיקרון אני מכירה ילדה ששמו לה סנדל והנה עכשיו ממש התחילה ללכת עצמאית ובלי ידיים כך שאצלה הסנדל לא גרם לבעיות השאלה היא מה נכון לעשות. אני יודעת שבדרך כלל צריך להמתין להליכה עצמאית אבל אולי כל מקרה לגופו? וחוץ מזה מה אני יעשה איתה בגינה שהיא כבר כמעט ולא זוחלת בה אלא רק רוצה ללכת? ושאלה אחרונה צעד ראשון חייב להיות נעל סגורה או שזה בסדר גם סנדל כי עכשיו נורא חם. המון תודה על ההתייחסות וסליחה שיצא ארוך.

נראה לי שפיספסו אותי. ראיתי שענת ענתה בבוקר

רבל משום מה דילגו עליי. אשמח לקבל תשובה . העניין קצת דחוף לי כי הסנדלים הולכים ואוזלים.

את צודקת ליאן, אכן כל מקרה לגופו

בדרך כלל מומלץ להנעיל נעליים רק אחרי תחילת הליכה והסיבההיא שהנעל מגבילה את תנועת כף הרגל ואנחנו מעניינים בשימוש בכל מפרקי כף הרגל ( בכף הרגל יש 26 עצמות). לעיתים כאשר מפרק הקרסול גמיש מאד הדבר מקשה על לימוד הליכה עצמאית ולכן הנעלת הנעליים עוזרת לייצוב המפרק אבל את זה יודעים כשבודקים את הילד. ההעדפה שלי: הליכה יחפה אלא אם כן יש המלצה ספציפית של איש מקצוע שראה ובדק את הילדה. אין לי מושג מדוע היא הפסיקה ללכת אבל עצם ההליכה מעידה שיש לה את היכולת לעשות זאת כבר עכשיו

למעלה