שאלת הגינות..

שאלת הגינות..

ניגשה חברה למכרז, הגישה קונספט לא נבחרה החברה, נבחרה אחרת השתמשה החברה האחרת בקונספט שהציגה החברה שלא נבחרה. מה דין הדבר?

romi1304

New member
במידה וקרה הדבר כפי שנרשם

אז יש שתי שאלות- א, האם ויתרת בשלב כלשהו על זכויות יוצרים? הווה אומר שחתמת על כך שזכויות היוצרים עוברות למגיש המכרז ללא קשר לזכיה במכרז או הפסד בו? במידה ולא ויתרת על זכויות יוצרים והקונספט לווה בגרפיקה או כל יצירה חומרית אחרת, או שמדובר ביצירה ספרותית (כתובה ומקורית) שניתן להוכיח תהליך עבודה עליה, כי אז יש לפנייך שתי אפשרויות- האחת, לחכות עד שהחברה השנייה תסיים את הפרוייקט (בלי להתערב) ואז לגזור קופון (על פי חוק זכויות יוצרים וכל הרווחים ממנה שייכים לך במקרה שכזה). אפשרות אחרת היא לפעול עכשיו ולבקש צו בית משפט. במקרה השני את מפסידה ללא ספק. שתי האפשרויות חייבות לעבור אישור של עו"ד מוסמך ולא של מישהו שעשה קורס קטנטן בזכויות יוצרים (כמוני). שיהיה בהצלחה.

ishkubina

New member
היו דברים מעולם

עוד זוית: אולי הלקוח העביר את יסודות הקונספט לחברה שזכתה?

אין לי ספק ש..

הלקוח הוא זה שהעביר את הרעיון אל החברה השנייה ולא , לא נחתמו כל חוזים מול הלקוח להעברת הזכויות

קטע מסריח

לדעתי ומנסיוני, גם אם לא נחתם הסכם בכתב, הזכויות שמורות למציג הקונספט. מדובר בהגינות אישית ומסחרית שלטעמי מוטלת על הלקוח, המפרסם. מותר לו להשתמש בקונספט גם עם חברה אחרת, אבל הוא צריך לשלם עליו. לא שילם- אסור לו להשתמש. מי שעושה אחרת, הוא פשוט גנב. המקרה החריג הוא אם שתי חברות מביאות את אותו הקונספט והלקוח לא באמת העביר מאחת לשניה...

הקליקה

New member
השאלה היא:

האם להשקיע אנרגיה בהתעסקות עם זה? הרי זה לא יחזיר לגורם המופר את הלקוח ולאור העובדה שיהיה קשה מאד להוכיח את זה (יש המון קונספטים דומים באינטנרנט עין ערך "שף לבן" מול "בישולים") התועלת נמוכה מהמאמץ.

romi1304

New member
דיברתי עם עו"ד לקניין רוחני

והוא אמר שאם אפשר להוכיח את זכות הראשונים שלך על הקונספט (קרי- מדובר ברעיון שלך וא יכולה להוכיח את זה) כי אז מגיע לך תשלום עבור הרעיון אם לא על כל הפרוייקט. העו"ד (אח שלי שכבר לא עובד בתחום), תיאר את המצב הנורמטיבי במקרים בהם ניתן להוכיח כי הרעיון הוא שלך. במידה והיו רווחים כתוצעה מהעבודה, כל הרווחים שייכים לך. במידה ולא היו רווחים מהעבודה, ייתכן ותקבלי סכום כלשהו כפיצוי (החלטת השופט). ייתכן, במידה ותפעלי בזמן, שהשופט ייחייב את החברה המזמינה (והפוגעת) לעבוד איתך ולא עם המתחרה שלך. כל זה בתנאי שאת יכולה להוכיח זכויות יוצרים בצורה כלשהי. יחד עם כל מה שאמרתי עכשיו, אני מציע להתייעץ עם עו"ד שעוסק בקניין רוחני שיוכל לתת תשובה מדויקת יותר כשמולו נמצאות העובדות והעדויות שברשותך. בהצלחה.

אני מאוד מקפידה

אני מאוד מקפידה קרה לי שהזמנתי יותר מספק אחד להציע קונספט ובסוף בחרתי אחד מהם ורציתי את הקונספט של השני תמיד מקפידה לבקש הצעת מחיר עבור הקונספט , משלמת ומבצעת עם איזה ספק שבא לי חושבת שזה אלף בית

צימט

New member
מהלך של שמירת זכויות וסודיות

חייבים להחתים לקוחות על זה לפני וגם שהם חותמים הדברים האלה צצים ואין הרבה מה לעשות, זה עניין בעייתי בבתי משפט. יש חברה שעוסקת בשמירה על זכויות אני לא זוכר את שמה אבל אני אנסה לברר.

למעלה