שאלת דמי הבראה וחופשה לגננת במגזר הפרטי

האוהבות

New member
שאלת דמי הבראה וחופשה לגננת במגזר הפרטי

אני עובדת כגננת בגן פרטי, התחלתי באפריל השנה את שנתי החמישית. המעסיק משלם לי את משכורת אוגוסט במלואה (סכום זהה לכל המשכורות שמשולמות לי במהלך השנה) הוא טוען שבמשכורת זו משולמים לי דמי ההבראה , ואם נותרו לי ימי חופשה נוספים. לפי התחשיב שלי הוא אמור לשלם לי את מס' ימי העבודה שעבדתי באוגוסט+ דמי הבראה וחופשה (אם נשארו לי כאלה). וזה יוצא יותר מהמשכורת החודשית שלי. מעט פרטים: - אני עובדת משרה מלאה מקבלת משכורת גלובלית. - אני עובדת עד ה- 12 לאוגוסט כל שנה. חוזרת ליומיים שלושה ימי היערכות בסוף החודש. - במהלך השנה הגן סגור בימי חופשה שונים שנקבעים ע"פ חגי ישראל או ע"י בעל הגן . ימים אלו הם ימי חופשה גם עבורי. - אין לי צבירה של ימי חופש, המעביד אומר שימי החופש מתקזזים במהלך ימי החופשה בהם הגן סגור. אם אני רוצה לקחת יום חופש בזמן אחר הוא יורד לי מהמשכורת של אותו חודש. - מעולם לא הופיע לי בתלוש המשכורת סעיף הבראה... איך עלי לחשב את משכורת אוגוסט? מס' ימי עבודה בפועל + דמי הבראה + ימי חופשה שנשארו לי (אם נשארו)? האם עלי להתעקש שבתלוש המשכורת יופיע סעיף דמי הבראה? (הטבה סוצ' ) האם גם לגננות יש ימי חופש נוספים (1 בכל חודש) או שימי החופש שלנו הם בהתאם לימים בהם הגן סגור? חייבת לציין שאני עובדת הרבה יותר שעות וימים מגננת בעירייה. אשמח להבהרות והארות בנושא, תודה רבה

nogaash

New member
בדיוק כמו שכתבת

כך עלייך לחשב את משכורת אוגוסט - מס' ימי עבודה בפועל + דמי הבראה + ימי חופשה שנשארו לי (אם נשארו) ואת צריכה לראות את סעיף דמי הבראה בנפרד. על השנה החמישית את אמורה לקבל 7 ימי הבראה כפול 351 ש"ח = 2,457 ש"ח. עלייך לפנות למעביד בכתב ולדרוש תיקון לתלוש השכר של חודש אוגוסט האחרון + השלמת דמי הבראה של כל השנים שעבדת, לעדכן אותו שאי פירוט רכיב דמי הבראה בתלוש השכר הוא עבירה חמורה על חוק הגנת השכר (ראי תיקון 24 לחוק) שעלולה לעלות לו בקנסות כבדים.

האוהבות

New member
תודה רבה, ושאלה נוספת

האם שבתוני מדינה נחשבים כחלק מימי החופש ? הכוונה אם בראש השנה עובדים בערב חג והגן סגור יומיים נוספים (שבתון כללי) האם שני ימי החופש האלה יורדים ממכסת ימי החופש השנתיים ?

nogaash

New member
ממש לא...

ישנם 9 ימי חג בשנה שהמעביד משלם עליהם ולא מוריד ממכסת ימי החופשה של העובד ראש השנה - 2 יום כיפור - 1 סוכות - 2 פסח - 2 שבועות - 2

nogaash

New member
אופס ../images/Emo9.gif

ידעתי שמשהו לא בסדר בי היום... מהבוקר אני קלמזית

למעלה