שאלת דגים

קרנונה24

New member
שאלת דגים

זקוקה לעזרה בבקשה. מישהו יודע במקרה מה המקביל לדג נסיכת הנילוס באוסטרליה? (להכנת דג מרוקאי) תודה לכל העונים :)
 

Sweet Hereafter

New member
יש לשאלה הזו כמה תשובות

התשובה הפשטנית היא Nile Perch. הדג מיובא לאוסטרליה מאפריקה במצב קפוא. בסופרים לפעמים רואים אותו בדלפק במצב מופשר, אבל זה בס"ה אומר שלא רצוי להקפיא חזרה, וצריך להשתמש תוך ימים בודדים...

השאלה היותר רחבה היא איזה דגים "אוסטרליים" מומלצים לחריימה. אנחנו ניסינו הרבה סוגים, והמסקנה שלי שהכי טעים (ופשוט) זה עם Mullet. פעם ציפי כתבה כאן שזה בעצם בורי. גם ברמונדי הולך די טוב.

אנחנו מעדיפים דגים טריים ולא מוקפאים. אם את הולכת על מוקפאים, המבחר מאוד גדול ומגיע מכל מיני מקומות בעולם. אם את הולכת על טרי, התשובה תלויה באיזור בו את גרה. באיזור שלנו יש Mullet טרי שיוצא ישר מהים.
 

arieltr

New member
ככה חופשי הוא יוצא ישר מהים, ויזה יש לו ?

לאורך כל הוידאו הבחור הזה תופס דגים בגודל עולה וחשבתי לומר לך להסתכל ב-16:29 או ב-17:14, אבל תגגל לדקה 21:05 תראה איזה גודל הוא תופס שם ואיזה דג יפה, ואיך הוא בקושי מחזיק אותו ב-22:23.
 

Caput femoris

New member
השריטה שלך מדבקת.

היום התעוררתי בחמש בבוקר ובאשכרה ביליתי כמעט חצי שעה מרותק לסרטון שכולה מתעד איזה בריטי שמחזיק חכה על החוף.
איך לכל הרוחות עברת לקוקסינלים של מלבורן?
 

arieltr

New member
יודע גם יודע


תן לו עוד קצת זמן, בסוף הוא יתעשת ויעשה את הדבר הנכון, כדברי ספייק לי.
גם אני התמהמתי 8 שנים, ידידנו פאמוריס קצת יותר חכם אז זה לבטח יקח לו פחות...
 

Caput femoris

New member
בשלב זה אמנע מניתוחים קולנועיים פלצניים

אבל אני משוכנע שאי-אילו מאיתנו הבינו את המסר לגבי אנשים שלא חוזרים ואלה שנשארו מאחור.
 

ANZ1

New member
נסיכת הנילוס

מוכרים נסיכת הנילוס באוסטרליה
הוא מגיע קפוא לאוסטרליה בדיוק כמו שהוא מגיע לישראל

רק ש... נסיכת הנילוס הוא לא נסיכה
הוא העבד המלוכלך
זה דג רע, שאוכל כל, הוא לא בריא
והסיבה שהוא מצליח בישראל כי הוא זול מאד, וכי הוא כשר
בכל שאר העולם הדג הדומה (דג לבן בלי הרבה עצמות) והיותר מוצלח, אבל לא כשר
זה cat fish או בשמו העברי שפמנון
 

sgms1

New member
הברמנדי דג מעולה! חשוב לקנות את הטרי ולא

את הקפוא שמיובא מארצות המזרח הרחוק.
 

קרנונה24

New member
תודה למי שענה

מעבירה את האינפורמציה הלאה. אני אישית לא אוכלת דגים ככה שזה סינית בשבילי. כן חשוב שהדג יהיה כשר. מחפשת גם תחליף לדג סול....מישהו מכיר?
 

קרנונה24

New member
תודה למי שענה

מעבירה את האינפורמציה הלאה. אני אישית לא אוכלת דגים ככה שזה סינית בשבילי. כן חשוב שהדג יהיה כשר. מחפשת גם תחליף לדג סול....מישהו מכיר?
 

קרנונה24

New member
מחפשת בשביל דג שניצל

בארץ היינו מכינים אותו בקמח ביצה ושוב קמח. ואז טיגון. אחלה דרך לאכול דג למי שלא אוהב דגים (ראה ערך אני והבנות שלי...)
 

arieltr

New member
אם את מתכוונת לאלטרנטיבה לשניצל חזה עוף

אנחנו היינו קונים ב-FISH MARKET בסידני SHARK FILLET. בשר הכריש היה לבן (צבע) ומבחינה מבנית יותר קרוב לחזה עוף מאשר לפילה של דג. היה מגיע חתוך רצועות בסדר גודל שמוכן ישר לטבילה בביצה ופירורי לחם/קמח כמו כל שניצל אחר. הטעם שלו היה פנטסטי (לא רך כמו דג ממוצע, אפס עצמות) מאוד 'בשרי' וקשה מאוד היה להבדיל בין שניצל חזה עוף לשניצל כריש. זה לא היה כשר למיטב ידיעתי.

באחת הפעמים עשינו ארוחה להורים שלי שביקרו גם אז (וואוף התיירים האלה), והם אכלו כמו ילדים טובים והיו בטוחים שזה שניצל מצ'יקן רגיל. הם לא מצאו הבדל בטעם או בטקסטורה. וזה באמת שניצל טוב מאוד.

פה במלבורן טרם עשינו זאת למרות שביקרתי כבר כמה פעמים באגף הדגים בויקטוריה מרקט. אני גם לא זוכר מה השם הספציפי של הכריש שקנינו בסידני בזמנו.
 

sbandda

New member
יש כמה אופציות מעולות (לפחות בנ"ז)

1. Tarakihi (אם אני לא טועה באיות)
2. Gurnard
3. Snapper

ההמלצה (למי שאוהב) להשרות את הדג בלימון למשך לפחות 4 שעות לפני הטיגון... בתיאבון!
 
למעלה