שאלת דבק וחששות מילדים שהיא לא מכירה

happy

New member
שאלת דבק וחששות מילדים שהיא לא מכירה

האפרוח בת שנתיים וחמישה חודשים יש לה אח בן חצי שנה כמעט. כבר תקופה לא קצרה שאיך שהאפרוח רואה ילד שהיא לא מכירה בגן שעשועים היא לא רוצה לשחק. ביום שישי הינו בגן שעשועים וליהי שיחקה במגלשה (עלתה והתגלשה) הכל היה נפלא עד שפתאום עוד ילד בערך בגיל שלה עלה על המגלשה. ואז היא כבר רצתה לרדת וללכת הביתה. פעם היא מאוד אהבה ללכת לג'ימבורי היום היא ממש לא רוצה להכנס לשם. רק אם הג'ימבורי ריק כמעט לגמרי אם יש שם המולה היא פשוט לא רוצה להכנס. כשאנחנו אצל חברים היא נדבקת אלי או אל בעלי ולא משחררת. ליהי הולכת לגן ויש איתה בקבוצה 15 ילדים. היא בגן נפלאה. וכאשר אנחנו הולכים לחברים שיש להם בנות שהיא מכירה לוקח לה זמן ל"התחמם" ואז אחרי בערך שעה היא מתחילה לשחק עם הילדים שיש שם. איך אני יכולה לעזור לה להיות פחות דבק אלי ולא לפחד מילדים שהיא לא מכירה?

1טלינה

New member
זו נשמעת לי "חשדנות" מאוד חיובית. באמת

תארי לך שהיא היתה ניגשת מיד לכל ילד שעובר לידה, אז הייתי חושדת באמת בקיום בעיה. אבל אם היא ממילא נפתחת אחרי זמן מה בילדים שהיא בוטחת בהם (בין היתר כי את בסביבה9 ובגן היא פורחת- אזי נשמע לי תקין ובריא למדי.

ממולדה

New member
האם זו אכן חששנות

או שהיא סתם גדלה, וכבר לא מוכנה לשחק עם כל תינוק בסביבה, אלא מעדיפה ילדים שהיא מכירה? האם את עצמך מתחילה לדבר ולהתרועע באופן מיידי עם כל מבוגר שעומד לידך ברחוב רק מפני שהוא שם? אם היא באמת מפחדת או חוששת או מבוהלת בקרבת ילדים, זה עניין אחר.

happy

New member
קודם כל תודה על התשובות

אני לא חושבת שהיא מפוחדת מילדים. היא פשוט כשהיא רואה ילדים היא לא רוצה לשחק. מה שמפתיע אותי שהיא לא רוצה ללכת לג'מבורי ואם הולכים אז היא נכנסת לפינה צדדית ולא כלכך נהנת. כנראה אתן צודקות ולוקח לה זמן לתת אמון בילדים ואז לשחק.

לאה_מ

New member
אבל כאשר היא נפגשת עם בני גילה שהיא מכירה

היא משחקת בשמחה? אם כן - לא נראה לי בעייתי.

happy

New member
אם זה אצלנו בבית אז היא ישר משחקת

אם זה בבית שהיא לא מכירה לוקח לה טיפה זמן ואז היא משחקת. בדיוק אתמול הינו אצל חברות שלה. (תאומות בנות גילה) וממש אחרי כמה דקות היא שיחקה איתן. גם אצלן היא מאוד נדבקה אלי. אבל לדעתי זה כי אחת הבנות שם מנסה להתגרות בה בכוח ודוחפת אותה. אבל לקראת סוף היום אחרי האמבטיה המשותפת הם שלושת הבנות קפצו על המיטות וליהי ממש לא רצתה ללכת. לדעתי באמת אין בעיה היא פשוט מעדיפה להיות עם בני גילה כנראה.

למעלה