שאלת אחרונה על אולמיפוס

non איפה

New member
שאלת אחרונה על אולמיפוס../images/Emo53.gif

אני מתלבטת בין הD580 יש לה 4 מגה אבל זום *3 לבין ה C725 לה יש זום *8 אבל 3 מגה. המצלמה בעיקר לצילום הילדה, כתבתי אתמול שאני מבינה קצת בצילום אז ככה: בבית יש מצלמות מקצועיות של האיש, רובן פילם, הוא נאמן לפילם. אני משדרגת תמונות בפוטושופ - תחביב. אבל לצורך הזה אני רוצה מצלמה שתתן תוצאות טובות לצילום הילדה. עד עכשיו צילמתי בקנון A70 שהוציאה תמונות נהדרות אבל התקלקלה כ"כ הרבה פעמים שנמאס לי ממנה. היום - אני מתכוונת לקנות, עיצות, עיצות. ו...שווה להשתולל ולקנות את C765 ? היא יקרה בכמה מאוד שקלים. המטרה - רשומה מעלה. בקשה תענו למרות שאין קישורים, לא מצליחה לקשר משום מה.

izackv

New member
זום ענק מגיע עם יתרונות ועם חסרונות

השאלה החשובה היא כמה פעמים את חושבת שתרצי לצלם את הילדה עם זום ענק... ברוב המקרים, עדיף לצלם מקרוב יותר. הרי זה לא שאת מנסה לצלם ציפור על עץ ליד האגם ואין לך איך להתקרב... עדשות עם טווח זום גדול מאוד עשויות להיות פחות איכותיות מעדשות עם טווח זום קטן בהרבה (בהינתן אותו יצרן עדשות ואותה איכות זכוכיות בסיסית. לא להשוות עדשת זום איכותית עם עדשת פריים גרועה). עולה יותר לייצר עדשת זום טובה מאשר עדשה מקבילה באיכות, אבל עם טווח זום קטן יותר. בנוסף, צילום באורך מוקד מקסימלי עשוי להיות פחות ממוקד בגלל רעידות היד שמשפיעות יותר ככול שההגדלה גבוה יותר וכדומה. אם היית רוצה מצלמה טובה לצילום נוף עם אפשרות לצילום בעלי חיים רחוקים או סתם אוביקטים רחוקים מאוד, אז עדיף זום גדול. לצילום בעיקר של הילדה... אני לא הייתי קונה זום גדול.

למעלה