שאלת אוכל לתינוק שרק נולד

נועה0908

New member
שאלת אוכל לתינוק שרק נולד

שלום, איך יודעים כמה אוכל לתת לתינוקות בני חודש שלא יונקים. לעיתים הם (תאומים) גומעים את הכל ואז כאילו רוצים עוד ולעיתים משאירים חלק. הם במשקל 3 קילו בערך ואוכלים בין 60ל-80 CC כל ארוחה. איך יודעים מתי להעלות את הכמות וכמה צריך לתת ? תודה.

מעלים את הכמות כשהם גומרים את

הבקבוק עד תומו. זה סימן שלא היה להם מספיק. כדאי להגיע למצב שתמיד נשאר קצת בסוף. עם הזמן תבנו ביחד שגרה לפיה תראו שפתאום בבוקר הם גומרים כמות גדולה, אחה"צ כמות יותר קטנה וכו'. אנחנו תמיד נותנים אותה כמות ופעם נשאר הרבה ופעם פחות. הם יודעים לבד כמה הם צריכים לאכול בהתאם להתפתחות שלהם. לגבי הערכה גסה של כמויות לכל גיל, בד"כ כתוב על הקופסא של הפורמולה מה הכמות הסטנדרטית לכל גיל. אבל חשוב ללכת לפי הילד ולא לפי הקופסא.

comfi

New member
שאלתי את הרופא את אותה השאלה...

והוא ענה לי כך קודם כל יש חישוב שאומר שאת משקל הגוף מכפילים ב150 או 170 תלוי את מי שאלת ומחלקים למספר הארוחות ביום (6.7.8) כלומר הקטנים "צריכים" לאכול : 75-85CCאם הם אוכלים 6 ארוחות ביום . א ב ל סיפרתי לרופא שבתי אוכלת יותר מהחישוב שלו (אמנם חלב אם שאוב אבל גם לגביה החישוב תקף) והוא ענה לי שכשהתינוק לא רוצה הוא יירק את הבקבוק ואם הוא אכל יותר מידי הוא ייפלוט (יש להם "מנגנון" כזה ואני מצטטת ולכן אם התינוק רעב בסוף הארוחה אפשר להוסיף לו , מניסיוני הקצר מאוד (יותר קצר משלך ואת שלך עוד אפשר להכפיל) צריך להבין שלא תמיד הם בוכים כשהם רעבים , אני בשבוע הראשון דחפתי בקבוק וכל יללה והיום מלבד בארוחות אני מוצאת פתרונות הרגעה אחרים (וכמו שחוקי מרפי אומרים עכשיו משחתמתי על המשפט האחרון זה כבר לא יילך)

למעלה