שאלית מעניינת...

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
שאלית מעניינת...

האם יש דרך לשנות את סמן העכבר לציור לבחירתי בזמן שהוא בתוך חלון מסויים? עדיף בHTML פשוט, אבל אני מוכן להתעסק גם עם פתרונות יותר יצירתיים...

sattla

New member
כן בעזרת CSS

אתה פשוט קובע
cursor:url('baa.cur');​
או משתמש במוכנים
cursor:pointer; /* זה יהיה יד */​
את הרשימה המלאה מישהו תכף יביא אני אין לי

tomashin

New member
CSS

זוהי שפה שמטרתה להבדיל בצורה ברורה בין תוכן לעיצוב .. אני יצטט את איקסי:"מתכנת שמשתמש בCSS מכבד את עצמו".. בזמן האחרון היא צוברת תעוצה ועוד מעט היא תהיה התקן החדש שיחליף כל מיני תגי עיצוב מעפנים כמו:( b,font,u,strong ועוד...)

neko

New member
זה יהיה מוגזם לשאול איך אני משלב

CSS בתוך הHTML שלי? והאם זו שפה שדורשת SERVER-ים כמו PHP או JSP, או שזה משהו שאני יכול פשוט לכתוב בתוך העמוד כמו JAVASCRIPT?

sattla

New member
לא

אלו גליונות מסוגננים אתה מוזמן ללמוד בwebmaster.org.il אני ירחיב על זה בקצרה
אם למשל אנחנו רוצים לעצב מילה ולעשות אותה מודגשת וכחולה נעשה ככה
bla <span style="color:blue;weight:bold;">מילה</span> bla​
ויש קלאסים ועוד המון המון המון המון אפשרויות אתה מוזמן לקרוא על זה ולשאול מה לא מובן
בהצלחה

tomashin

New member
אמממ

עוד אתר ללימוד
planet.nana.co.il/hebcss​
קודם תלמד את החלק הראשון זה צורת הכתיבה -נתינת מאפיינים לאלמנט -נתינת מאפיינים לכל האלמנטים(הסלקטור מיוצג כ*) -נתינת מאפייני CSS לשני אלמנטים רצוף -נתינת מאפייני CSS לאלמנט בתוך אלמנט(דוגמא קלאסית עיצוב טבלה) -נתינת מאפייני CSS לאלמנט האטטריבוט ID -יצירת תבנית עיצוב(מחלקה)שתשמש אותנו בהכללתה על אלמנטים שונים מתי שנרצה. -קלאס לאלמנט מסוים זה אותו הדבר רק שאותו הקלאס/מחלקה תוכל להיות מיושמת על אלמנט מסוים -נתינת מאפייני CSS איןליין בתוך תגים זהו

neko

New member
הבנתי את הרעיון הכללי, אם כי זה עבד

1. לי רק כשהגדרתי:
<a style="cursor:hand">.......</a>​
2. מה זה בעצם קובץ CUR? איך אני יוצר כזה?

neko

New member
שאליות חוזרות:

1. מה זה קובץ CUR בעצם? איך אני יוצר כזה? 2. מקומן של META TAGS הוא בחלק ה HEAD? תודה מראש..

sattla

New member
תשובות

1. זוהי סיומת של קובץ סימן (העכבר בעצם) 2. כן

neko

New member
לגבי קבצי CUR, השאלה היא איך אני

יוצר סמן משלי בשביל האתר שלי.

neko

New member
שאלית לגבי לינקים:

איך אני יכול לפצל תמונה אחת לכמה לינקים? כלומר, אני יוצר תמונה בראש עמוד שבה יש כמה כפתורים, ואני רוצה לחלק את התמונה ללינקים לפי מיקום הכפתורים...

neko

New member
קבלו ../images/Emo128.gif, מצאתי את הקוד הדרוש בHTML

באתר הזה (אם עוד מישהו רוצה)

sattla

New member
אתהצריך להשתמש במפת תמונה

מיפוי תמונה מאפשר לך לחלק תמונה אחת לכמה אזורים "חמים" את החלוקה ניתן לבצע בעזרת כמה תוכנות איך כמה ולמה אתה יכול לקרוא בFAQ של הפורום (למעלה)

למעלה