שאלות...

bigfish

New member
שאלות...

אני מעוניין בבניית אתר בעברית. שום דבר מתוחכם מבחינה גרפית, בסה"כ טקסט+תמונה. הרעיון הוא לבנות אתר שבו אני תורם הרבה ידע ומידע בחינם עם הפניות לאתרים עסקיים. אני חדש לחלוטין בנושא ואינני יודע מאיפה להתחיל. השאלות שלי הן: 1.האם ניתן לכתוב את הטקסט ב"וורד" ולאחר מכן לבצע המרה ל-html? 2.מישהו יכול להמליץ על שרת איחסון טוב? אני מתכוון לכזה שהוא זול יחסית, אבל בלי להתפשר על שירות ועל מהירות (שמעתי שזה יכול להיות קריטי)? 3.כאשר הטקסט שלי מוכן, כיצד מבצעים העברה, כיצד "הופכים אותו" לאתר של אינטרנט? (יש ברשותי כבר דומיין וכו´) למעשה, אני לא יודע מאיפה להתחיל... אולי כדאי לקחת מישהו מומחה שיעשה עבורי וילמד אותי את העבודה? ואם כן יש המלצות? כל טיפ ייתקבל בברכה. בתודה, bigfish

arye9

New member
אני במצב שלך + צעד אחד קטן

תראה, ברור שיש כאן אנשים שיענו לך תשובות יותר טובות, אבל אספר כמה מילים איך התחלתי. דבר ראשון אפשר לכתוב בוורד ולשמור את זה כHTML היתרון הגדול של כתיבה בוורד מבחינתי היא אפשרות לכתוב עברית ואנגלית בקלות (וכאן אם מישהו יתקן אותי אשמח לקבל תיקון). יש תוכנות לבנית HTML, אני משתמש ב HebMaster http://www.hebmaster.co.il/index1.php תוכנה חינמית לא רעה היה אתר טוב ללמוד HTML האתר של סיגל אך הוא נסגר אבל יש אתרים נוספים שאיני זוכר והם מופיעים כאן בפורום הזה, כדאי שתקרא כמה שאלות ותשובות, זה מוסיף המון. והעצה הכי טובה לדעתי היא לרכוש ספר, אני משתשמש ב HTML4 של זהר עמיהוד הוצאת הוד עמי. את האתר אני בונה על גבי הכונן ומנסה אותו ב http://www.brinkster.com/ איכסון חינם. לדעתי לאחר שתנסה אותו על שרת החינם תוכל גם להחליט על מקום איכסון אחר, יש עשרות מקומות, למה אתה צריך כבר בבניה לשלם על מקום שעדיין אינך יודע אם הוא טוב? בהצלחה אריה

yair24

Member
אם דיברת על מהירות...

אז לבנות אתר בוורד ולשמור אותו כHTML זה לא הכי מומלץ כי הוורד יוצר המון קוד מיותר שיאט באופן משמעותי את קצב עליית האתר... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

arye9

New member
הי יאיר

האתר שאני בונה או לפחות מנסה לבנות יהיה בו המון מלל עם הבעיה של החלפת שורה, שזה גם ז.. מוח אני מוכן להתפשר. אבל אני חייב לשלב במלל העברי מלים באנגלית משהו כמו שמי הוא Arye אריה היו המון דיונים איך לעשות את זה, אבל אני לא מצאתי כל דרך לעשות זאת. האם אתה יכול לעזור לי בזה? תודה אריה

yair24

Member
כן בזה אני יכול לעזור...

מאחר וגם לי היתה בדיוק את אותה הבעיה באתר שיצרתי (גם אני הייתי צריך לשלב מילים באנגלית ועברית) מה שעשיתי היה כך: השתמשתי בעברית לוגית האם גם אתה משתמש בזה? או שאתה משתמש בעברית ויזואלית? תענה לי על השאלה הזאת ואני אדע אם אני יכול להמשיך לעזור לך יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

yair24

Member
מספר שאלות

מה זה החלפת שורה? אתה כותב ב-NOTEPAD? יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

arye9

New member
אני כותב ב HebMaster

שמתי קישור בתשובה הקודמת התוכנה די נוחה ופשוטה וכמובן שיש כפתורים בתפריט ל <BR> <P> ועוד.

yair24

Member
נו....

והתוכנה הזו מאפשרת לך לכתוב גם אנגלית וגם עברית? יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

arye9

New member
נסיון שלשי

זה הנסיון השלשי לשלוח תשובה בקשר לNOTEPAD אני ניסיתי אותו אבל לא הצלחתי לישר את השורות לימין, אחרי שכתבתה עליו ניסיתי עוד פעם ולמרבה הפלא הצלחתי. אני מכניס את המילים האנגליות על ידי לחיצה על HOME לפני ואחרי המילה וכך היא מתישרת. עברית אני כותב ב iso-8859-i בחיים אני לא אצליח לזכור איזו עברית זאת הודות לך מעכשיו אתחיל באמת לכתוב בNOTEPAD אבל תהיה לי בעיה כי אני אכניס לאתר כמה פרקים מספר שחבר שלי כותב בוורד כך ששם לא תהיה לי ברירה אם יש לך הערות לגבי העברית אשמח לשמוע. וכמובן תודה רבה אריה

yair24

Member
ככה תזכור:

אתה כותב עברית ישר? איזו לוג´יקל אתה כותב עברית הפוך? איזו ויז´ואל באתר של ניר דגן יש הסבר טוב לזה... האמת שלא הבנתי את הקטע של הHOME.... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

arye9

New member
טוב אז ככה

אתה רוצה לכתוב אבג ABC דהו כשכותבים רגיל זה קצת מתהפך אז אני כותב: אבג לחיצה על מקש HOME ואז כותב ABC ועוד פעם לחיצה, ואחר כך דהו תודה רבה על עזרתך אריה

yair24

Member
לא יודע איך עזרתי...

אבל סבבה יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

bigfish

New member
אז מה כן?

אוקיי, יאיר אם לא בוורד אז מה כן? איך אני מתחיל בצורה הכי מהירה? מה לעשות?

yair24

Member
יפה...

תלוי.. אם אתה רוצה ללמוד HTML קנה ספר ותתחיל להכין קבצים באמצעות NOTEPAD. זה יהיה תהליך שאם יש לך הרבה זמן פנוי, תוך שבועיים תדע די הרבה יחסית. אם לא חשוב לך ללמוד HTML אז ישנם תוכנות שיכולות לעזור לך: FRONTPAGE,דרים ויבר וכולי שבעזרתן אתה מצייר וכותב את עמוד הHTML והן יוצרות לך את הקוד בצורה יותר טובה מאשר הקוד שוורד יוצר. יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

bigfish

New member
אז אני מבין ש...

Notepad זה טוב להכנת קבצי html גם בעברית וגם באנגלית? (בהנחה שאני לומד בעצמי html?) כך אני יכול להתחיל לבנות את התוכן לאתר שלי בראש שקט? ואני מניח שלאחר מכן אוכל לדאוג לאיך אני הופך זאת לדף אינטרנט וכו´? תודה

yair24

Member
הפיכת הקבצים לדף HTML

היא פשוט בעזרת שמירת הקובץ בסיומת HTML.

למעלה