שאלות..

• פותח הנושא abt
  • פורסם בתאריך

abt

New member
שאלות..

1. מישהו יודע מתי יגיעו התשובות לקינן שפי ? נבחנתי שם כבר.. 2. יש עוד שלבים אחרי קינן שפי ? (או שאם עברתי את השלב הזה אני בפנים ?) 3. אני מחפש כבר הרבה זמן טבלה של עניינים כספיים (האם משלמים משכורת בזמן הלימודים ? האם מממנים מעונות ? מה בדיוק המשכורת בשירות סדיר והאם היא אחידה לאורך כל השירות ? מה המשכורת בקבע והאם היא אחידה לכל השירות ?) 4. אני יכול אחרי לימוד של 4 שנים לקחת חל"ט ? אם כן - של כמה זמן ..? תודה..

gadik6

New member
תשובות...

1. אם אתה לא מתמיין למסלול כמו פסגות למשל שבו אתה צריך לעבור תחקיר בטחוני אזי אתה לא תדע אם עברת את קינן שפי או לא עד ההודעה הסופית (כלומר אם התקבלת משמע עברת)... 2. לאיזה מסלול אתה מתמיין? שמעתי שלמתמטיקה יש יום מבחנים כלשהו, ובכולם יש אתה הועדה הסופית שמחליטה על סמך ציוני הבגרות והפסיכומטרי... 3. משלמים לך 8500 בשנה מענק עידוד עתודה שזה בערך מספיק לכסות את שכר הלימוד... אם אתה לא בפסגות או בברקים אזי לא משלמים לך על המעונות... המשכורת בסדיר נדמה לי כ600 או 700 ש"ח... יש כל מיני תוספות שונות, כמו דרגות וכדומה... 4. מה זה חל"ט?

abt

New member
אוי אופס.. חל"ט = חל"ת כמובן..

חופשה ללא תשלום. 1) מתי ההודעה הסופית תגיע ? 2) הנדסת מכונות (לא ברקים) בטכניון. 3) לא מממנין לי את כל השכ"ל ? אני מבולבל..

Cvoog

New member
מבולבל?

לחץ כאן: http://users.tapuz.co.il/atuda/new.asp (או סתם על "חדשים בפורום? לחצו כאן" שמופיע בגדול למעלה) במאמרים יש הסברים מקיפים על כל לוחות הזמנים, המקצועות והכספים. בהצלחה!

gadik6

New member
גם אני רוצה להיות מנהל...

ולשלוף כל פעם קישורים מהשרוול...

gadik6

New member
המשך...

1. תשובה סופית תגיע כשלפקידה השמנה יהיה כח להזיז את התחת ולהעביר את ההחלטה...
וברצינות, לפי מה שהבנתי אמרו שהתשובה צריכה להגיע לקראת סוף ספטמבר, תחילת אוקטובר... הבעיה היא ששמעתי שאנשים קיבלו תשובה שהם התקבלו למשל גם שבוע לפני תחילת הלימודים... 2. אם אתה מתמיין להנדסת מכונות אז יש את הועדה הסופית בדרך שבודקת את כל המידע עליך, ציוני בגרות, פסיכומטרי, קינן שפי וכדומה ואז מקבלת החלטה... 3. נותנים לך 8500 בשנה... אתה רוצה תשלם עם זה את השכר לימוד, אם אתה רוצה לשלם מכספך או יש לך איזה מלגה אז אתה יכול לעשות עם זה מה שאתה רוצה... לצבא לא איכפת מה תעשה עם זה... מה שכן זה לא מספיק לכסות את כל ההוצאות של התואר, כל מיני דברים נלווים כמו צילומים, אוכל וכדומה... לימודים באוניברסיטה זאת הוצאה די גדולה...

StasikD

New member
זה לא יפה לדבר ככה על מזכירות.

ובפסגות (וברקים) לא משלמים על המעונות, אגב. יש לך "זכאות למעונות", ז"א שאם אתה רוצה מעונות, אתה תקבל. מה שלא מובן מאליו למי שגר למשל קרוב לחיפה, אבל אתה משלם. מה שכן בפסגות וברקים יש מענק נוסף של 5000 ש"ח, בגלל שא'- בת"א למשל התואר יקר יותר מתואר רגיל. ב'- התואר ממש קשה, ואין לך זמן לבלות, אז לפחות תוכל לקנות משקאות אלכוהוליים ולהטביע בהם את יגונך לפני השינה.

gadik6

New member
המשך...

א. מצטער, לא התכוונתי ללכלך על השיבוץ העתידי...
ב. הוא לא דיבר על פסגות או ברקים, חבל סתם לספר לו שהוא לא מקבל 5000 ש"ח כמוהם...
ג. לא כדאי לשתות משקואות אלכוהוליים עדיף ללקק את הפריזר...

StasikD

New member
פיספסת את הנקודה החשובה.

המשפט "אם אתה לא בפסגות או בברקים אזי לא משלמים לך על המעונות..." אינו נכון. תמיד לא משלמים.

gadik6

New member
טוב נו נוותר לך הפעם... ../images/Emo3.gif

מה שניסיתי לומר זה שנותנים לך כסף שיכול לכסות את ההוצאות על המעונות... ואדם בעל שיקול דעת כמובן שיבזבז את הכסף על המעונות ולא על משקאות אלכוהוליים לא איכותיים...

StasikD

New member
אתה לא יכול לקחת חל"ת לפני השירות,

בקשר לאחריו- צריך לחכות שמישהו מהחוז"לים יגיע להשיב. כמו שאתה יכול לראות בפורום, לפעמים אתה אפילו לא מספיק לעשות את כל המבחנים לפני שמגייסים אותך לשירות.

למעלה