שאלות של התחלה ויטמינים, תמיכה, זמן הריון

שאלות של התחלה ויטמינים, תמיכה, זמן הריון

יש לי כמה שאלות של התחלה...לותיקות יותר או אלו שיודעות 1. שבוע 8 + 6 זה כבר נחשב סוף שבוע 9? שבוע הבא מתחיל שבוע 10? ז"א זה חודש שלישי? מתי מסתיים חודש שלישי? 2. ויטמינים - התחלתי לקחת פרנטל, ראיתי שכתוב שם בין שאר הדברים חומצה פולית 1 מ"ג, חוץ מזה אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג כבר המון זמן זה לא יותר מדי בכמות 6 מ"ג חומצה פולית ליום? כמה אתן לוקחות? 3.תמיכה - אמורה להפסיק שבוע הבא את האסטרפם והאוטרוגסטן ולהמשיך רק מיקרופירין.בקשתי מהרופא להמשיך עוד שבוע רק נר אחד של אוטרוגסטן ביום, אני מאד מפחדת מההפסקה של התמיכה אשמח לשמוע שזה עובר בשלום מכאלו שכבר הפסיקו. תודה מאמא מתנה

lupi lupi

New member
קצת תשובות...

1. את אכן נמצאת בסוף שבוע התשעי - מחר את תהיי שבוע 9 מלא ויתחיל לו שבוע 10. חודש שלישי מתחיל אחרי שמסיימים 10 שבועות מלאים (היום הראשון של החודש השלישי הוא 10+1). 2. גם אני לוקחת פרנטל והרופא שלי אמר שזה מספיק ולא צריך לקחת בנוסף חומצה פולית. 3. לגבי התמיכה - אני לא ממש יכולה לעזור לך, כי אני בעצמי עדיין עם תמיכה של קרינון (היום אני 10+3) ולפי הרופא שלי אצטרך להשאר איתו עד תחילת שבוע 12..אבל בהחלט שמעתי מכמה בנות שהפסיקו להם את התמיכה בשבוע 9/10 והכל המשיך כרגיל. סופ"ש נעים LUPI

panda321

New member
האם יש אצלך סיבה מיוחדת לכך שהרופא להמשיך את

התמיכה, או שזו ההעדפה של הרופא לגבי כל המטופלות שלו? גם אני עכשיו עם דילמת תמיכה...

lupi lupi

New member
נראה לי שזו העדפה האישית שלו...

בנתיים טפו טפו טפו לא היו שום אירועים חריגים או דימומים, כך שזה נראה לי בגלל הגישה האישית שלו בלבד ... באיזה שבוע את כבר? האם אנחנו אצל אותו רופא?

panda321

New member
אני עוד קצת מאחור...

שבוע 7+1, אבל אני רוצה לעשות הפסקה הדרגתית אז אני מתלבטת ממתי להתחיל אותה. לא נראה לי שאנחנו אצל אותו רופא כי הרופא שלי פחות לחוץ על תמיכת פרוגסטרון (הייתי ממש צריכה להתעקש איתו כדי לעבור לגסטון בטיפולים). הרופא שלי הוא ד"ר ווליוביץ. מי שלך?

שישון

New member
הי אמא

לפי ספירה של בית חולים 6+8 זה מה שזה ובספירה שלהם הם לא יחשיבו את זה לסוף תשע. לפי ספירת הרופאים מחוץ לבית חולים זה סוף שבוע 9. אני נוהגת במקומות רפואיים לומר השבוע המדוייק פלוס הימים שנלווים אליו. חודש שלישי מסתיים בסביבות שבוע 14-15. גם מקריאה וגם מאנשים כל אחד אומר משהו אחר אך זה בסביבות השבועות האלה. אני נהגתי לקחת עוד לפני ההריון, פרנטל של נוטרלייף 2 כדורים ליום בהמלצת הנטורופטית שלי. גם הרופא המליץ לי על זה ולהמשיך בהריון, אך בגלל ההקאות והבחילות אני מתקשה לקחת באופן סדיר. אך הבנתי שבהחלט מומלץ ומכיל את הכמות הדרושה של החומצה הפולית. אני הפסקתי תמיכה בשבוע שמונה ולא הייתה שום בעייה. כמובן שזה אינדבידואלי ועלייך לבדוק את ערכי הפרוג' ולהתייעץ עם הרופא שלך. בהצלחה

למעלה