שאלות שהצטברו לי

S w i t c h

New member
שאלות שהצטברו לי ../images/Emo13.gif

- הייתי אצל הוטרינר והוא המליץ לתת לבוטן פעמיים בשבוע משחת מנע נגד כדורי פרווה (טזקס או משהו כזה). יש לציין שהיא בת שנה וחודשיים ומעולם לא הקיאה. אני לא מבינה למה כדאי לי לתת לה משחה כזו. - כל כמה זמן אתם מעבירים את החתולים שלכם תילוע ? - כידוע, נמצאים אצלי 3 גורים בני חודש ועדיין יונקים. איך אני מעבירה אותם לאוכל רטוב ? ניסיתי לתת עם האצבע שלי אבל לא נרשמה התלהבות. מה עושים ? אני אמורה למסור את הנקבה בקרוב, וחייבת לגמול אותה מהחלב.

s h a f a n i

New member
תשובות לפי ידיעתי.

אני לא וטרינרית ולכן לא אשלול את מה שהוטרינר אמר על כדורי פרווה, אבל אני כן אגיד שאני באופן אישי נגד תרופות מיותרות, ולכן *אני* לא הייתי נותנת לה משחה ללא צורך. אבל, עם זאת, אני לא ראיתי את החתולה והוטרינר בטח יודע יותר ממני אז אולי תשאלי אותו מדוע היא צריכה לקחת את המשחה הזאת ומה הסיכונים בעד ונגד, ואולי אף תקחי אותה לקבל עצה נוספת מוטרינר אחר. יש וטרינרים שסתם מנסים לדחוף תרופות לחתול בשביל עוד כסף, אני לא אומרת שוטרינר שלך הוא כזה, אבל לא יזיק שעוד וטרינר יבדוק את הנושא. -החתול שלי יורק כדורי פרווה פעם בכמה חודשים, ואז משחק איתם (כשהם מתייבשים) זה דיי מגעיל אבל לא נראה שהוא סובל מזה במיוחד
. בקשר לגורים, הייתי מתקשר לאגודה או וטרינר שיגידו לך איך לגמול אותם בדרך הכי טובה, אבל אני פשוט הייתי נותנת להם חלב בצלוחית (ולא בבקבוק, ככה שהם יתרגלו לאכול מצלוחית), ואחרי כמה ימים (יום יומיים) לשים בצלוחית (אפילו עם כמה טיפות מהחלב פורומולה שאת נותנת להם אוכל (מורטב) טעים במיוחד מיוחד לגורים. או לשים אוכל מורטב לגורים בטוך הבקבוק שאת מאכילה אותם איתו, ככה הקיבה תתרגל לאט לאוכל. אבל האפשרות הראשונה יותר טובה. אני הייתי נותנת לגורים שהיו בטיפולי בשלב מעבר בין חלב לאוכל מוצק, גרבר לתינוקות, מכירה? יש כאלה עם בשר מעוך ושיט, והם ממש אהבו את זה. בקשר לתילוע, כל חצי שנה, שני כדורים בהפרש של 10 ימים (כדורים לפי משקל החתול). וטיפול נגד פרעושים וקרציות (באמפולות נוזל) כל 3 חודשים (כמו שעון).

S w i t c h

New member
תודה, נתת לי רעיונות טובים.

אתמול קיבלנו מהוט' כדור וחצי לבוטן נגד תולעים (עברה חצי שנה מהפעם האחרונה). מקווה שהיא בלעה אותם כשהחבאתי לה אותם באוכל. לגבי הגמילה - אנסה היום לשים להם את התחליף בצלוחית קטנה.

s h a f a n i

New member
אני פשוט

דוחפת לחתול שלי את הכדור לגרון, זה לא אכזרי כמו שזה נשמע
שריר הבליעה פשוט עושה את שלו. מכיוון שחתולים מאוד רגישים לטעם הם בד"כ מפרידים בקלות בין התרופה והאוכל, לכן הייתי במקומך מוודאה שהיא אכן בלעה את התרופה. גם הגורים שאצלך צריכים לעבור תילוע בקרוב.

cwen

New member
לא אכזרי לדחוף להם לגרון?

את יודעת איך הידיים שלי נראו אחרי שניסיתי לדחוף כדורים לגור בן חודשיים? לא אכזרי???

s h a f a n i

New member
אהה...

טוב, אם עושים את זה נכון, הם לא שורטים ולא מתנגדים יותר מידי. החתול שלי בן 9 חודשים ונתתי לו אתמול כדול. שלא לדבר על שועלי חולות ופנקים שכבר נתתי להם כדורים כאלה ואחרים וזריקות. זה הכל בטכניקה
.

s h a f a n i

New member
אה, מצויין, זה ממש חשוב.

החתול שלי היה שבוע ממוות בגלל תולעים כשמצאתי אותו שוב, בגלל התולעים האלה.

S w i t c h

New member
ולגבי בוטן - היא כל הזמן אכלה

וכשהגיעה לכדור המפורר שמה בצד. אז אני כל הזמן דחפתי אותו פנימה, מבלי שהיא תרגיש, היא אכלה את רובו, לא את כולו. נראה לי שגם זה טוב. לגבי להכניס לה את הכדור לגרון - הידיים שלי גם ככה פצועות
לא צריך לקשט אותן גם בקרעים

catslover

New member
לדעתי את טועה לגבי התולעים והפרעושי

תילוע צריך אכן לעשות כל חצי שנה אבל רק כדור אחד... רק אם רואים שיש תועלים צריך לתת שנים בהפרש של 10 ימים כמו שאמרת... אבל אם אין סימן לתולעים צריך רק כדור 1! ולפרעושים, שלושה חודשים זה הרבה.. לפי מה שכתוב על האמפולות צריך כל 4 שבועות אבל אפשר גם פעם בחודשים... תתקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי ההוראות של הוטרינר שלנו זה מה שצריך לעשות...

s h a f a n i

New member
תראה

אני לא רושמת מרשמים, כן? וכמובן שהכל צריך להעשות לפי עצת הוטרינר ואין לי דוק' לפני השם ולא למדתי 5 שנים באוניברסיטה ועוד שנתיים בשביל סטאג', אבל אני מטפלת בחיות (לאו דווקא כלבים וחתולים) כבר הרבה זמן, ואני תמיד נותנת להם שני כדורים, לפי עצת הוטרינר. אבל מה שאני כן יודעת, זה שאכן אם לא מבחינים בתולעים, הכדור השני הוא רק לצורך זהירות, אבל, עד שמבחינים בתולעים עובר דיי הרבה זמן מן ההידבקות הראשונית, לכן נותנים שניים. שוב, הכל לפי מה שהוטרינר אומר ואני לא אתן לחיות שלי תרופות על פי דעתי הבלעדית. בקשר לפרעושים (בודקת מה כתוב בחבילה)... יש לפני חבילה של פרונטליין טיפ-טיפה (אמפולות) וכתוב שפעם בחודש במקרה שיש "הנגעות חמורה" וכל חודשיים-שלושה בטיפול הרגיל. אני יכולה לסרוק את זה לכאן אם יש צורך.

cwen

New member
אני שמה פרונטליין רק כשאני רואה

פרעושים. והווטרינר בזמן החיסון השנתי דוחף נוזל תילוע, אבל מאחר שאין תולעים באופן כללי, לא לוקחים כדור שני. (כמובן, כשמצאתי את יוני, הוא קיבל שני תילועים כמו שצריך, אבל עכשיו כשהוא בבית הוא לא יקבל שניים אם אני לא אראה תולעים). אז יוצא לי לשים פרונטליין אולי פעמיים בשנה, וזה מחזיק. רק חשוב לתפוס את הפרעושים בזמן כשהם בודדים. יותר קל כשיש חתולים לבנים, זה נכון. מה שכן, היום שמתי להם רוולושן (אחרי שנשלף פרעוש אחד מיוני), ויש בו גם חומר שמטפל בתולעים, אז בכלל אין מה לדאוג.

גם הוטרינר שלי נוהג כך../images/Emo45.gif

בנוגע לתילוע, רק אם רואים תולעים בצואה לאחר הכדור הראשון נותנים עוד אחד לאחר 10 ימים.

s h a f a n i

New member
תראי, אני נגד

תרופות סתם, אבל הכדור הזה עולה כ-20 ש"ח, לא עדיף פשוט לתת עוד כדור ושהחתול יהיה נקי בטוח מאשר שבעוד חודש הוא יצטרך עוד שניים בגלל שלא נתנו לו את הכדור הראשון? זה לא כדור עם השפעה חזקה במיוחד, החתול לא מוחלש בזמן הטיפול, ולא מרגיש את זה למעשה בכלל. לא יודעת, בכל אופן, מה שוט' אומר.

catslover

New member
כל תרופה מיותר זה לא בריא...

זה כמו לקחת אנטיביוטיקה כשאין שום דבר... זה כימיקאלים והם לא בריאים! אם צריך לקחת אותם אין שאלה בכלל אם לקחת או לא כי חייבים אבל אם זה "סתם" אז זה פשוט מיותר... לא אמרתי חס וחלילה משהו נגדך, אני בטוחה שאת אומרת את זה כי הוטרינר שלך אמר ולא כי קמת בבוקר והחלטת שזה מה שצריך לעשות... אבל פשוט רציתי להגיד שהוטרינר שלי אמר שזה לא בריא כל החומרים האלו ולא צריך לתת סתם... ובקשר לכסף... לא שזה אחד מהשיקולים שלי! ממש לא... אבל זה לא רק 20 ש"ח... אם יש לך 4 חתולי בית כמו שלי זה אומר 20 כפול 8 שזה 160... וחוץ מזה לגבי זה שאמרת שלא רואים בהדבקה הראשונית... אז זה אומר שעדיין אין תולעים לא? זה אומר שיש ביצים, והכדור מחסל אותם... הכדור השני נועד למקרה שיש תולעים בוגרות שמטילות ביצים ואז הכדור הראשון הורג את התולעים וכדור השני הורג את הביצים כלומר את התולעים שבקעו מהן וכך התולעים מושמדות.. אבל אם לא רואים סימן של תולעים אז זה ממש סתם לתת עוד כדור... ותרופות לא לוקחים סתם...

s h a f a n i

New member
הבנתי.

אבל תראה, זה שלא רואים את התולעים לא אומר שהן לא שם, רק אומר שהן לא רבות. חוץ מזה, שהן נורא קטנות, ובאוויר הפתוח הן מתייבשות, מתות ומתפוררות, ולכן לא ניתן להבחין בהן בצואה כבר כמה דקות אחרי שהחתול "עשה את שלו". מה עוד שלא וטרינר אחד אמר לי את זה, אלא כמה וכמה, וגם בבית חולים לחיות היינו נותנים שני כדורים בהפרש של 10 ימים. אבל אם החתולים שלך בריאים על כדור אחד, כנראה שזה גם בסדר, ואני ממש לא בעמדת שפיטה להחליט מה יותר טוב. הוט' רואה ומכיר את החתול, ולכן הוא יודע מה יותר טוב. לא אני.

catslover

New member
אנחנו הולכים לוטרינר השבוע או שבוע

הבא אז אני אשאל אותו שוב... אבל פעם שעברה שדיברתי איתו על זה או אמר שצריך רק כדור אחד ושזה לא בריא לתת את כל החומרים האלו כל כך הרבה...

ravit2b

New member
זה מעצבן!!!

השבוע לקחתי את שתי החתולות שלי לתילוע - והוטרינר לקח לי על זה 160 ש"ח (זריקות)

T i k t a k i t

New member
אנחנו עשינו לשלנו תילוע בקפסולות..

עלה כ50 ש"ח לחתול אחד נדמה לי-ולפחות לא הייתה בעיה לשים לו את זה

למעלה