שאלות על IVF

שאלות על IVF

הי בנות, יש לי שאלה. יותר נכון כמה... אני אמורה לעבור IVF שבוע הבא. בנוסף לכל פחדי מההליך, אני מתה מפחד מההרדמה. האם ניתן לעבור את הפרוצידורה בהרדמה מקומית? למישהי יש נסיון בעניין? בנוסף, אני אמורה להזריק היום מונוגון ואורגלוטראן. עד היום הזרקתי פיוריגון ואתמול פיוריגון עם אורגלוטראן. אין לי מושג איך ל"הרכיב" את הזריקה. יש אמפולה עם נוזל ואמפולה עם אבקה. אני אמורה לקחת 2 אמפולות (אני מניחה ששילוב של 2 נוזל+ 2 אבקה) איך משלבים ביניהן? אני חושבת ללכת לאחות שתדגים לי כיצד מזריקים אבל אם אני אמורה לקחת את הזריקה באות השעה שלקחתי עד היום פיוריגון (שעה 22) עלולה להתעורר בעניין בעיה.... האם אפשר לשנות את מועד זריקת המונוגון? תודה וסליחה על המבול.....

haphistookim

New member
תשובות

1. ההרדמה ממש,אבל ממש קצרה (10-20 דק'), ועדיפה על הכאב שתחושי אם תהי בהכרה.. 2. מזרקים את הנוזל לאמפולת האבקה ושואבים את הנוזל שנוצר ללא אויר, בהטיית המזרק לזוית הקטומה של המחט. זה דורש מיומנות ....עדיף שתראה לך אחות בפעם ה-1 3. רצוי להזריק באותה שעה.

תודה ושאלה קטנה

הרופא אמר לי להשתמש בשתי אמפולות של אבקה ואמפולה אחת של נוזל. אם את הנוזל אני אמורה להכניס לאבקה איך עושים את זה עם 2 אמפולות של אבקה ורק אמפולת נוזל אחת? סליחה שזה נשמע כמו שאלת הגיון מהפסיכומטרי אבל אני לא מצליחה להבין את הקונסטרוקציה..... תודה

הסבר:

את מזריקה עם המחט הארוכה את הנוזל לתוך האבקה, מערבבת ושואבת חזרה. ואז מזריקה את מה שיש במזרק (שזה הנוזל + האבקה שנשאבה קודם) לתוך האבקה השניה. מערבבת ושואבת שוב. ואז מחליפה למחט הקצרה ומזריקה לעצמך. לגבי ההרדמה - ממליצה לא לוותר. יש פה מישהי שעשתה בלי הרדמה אבל היו לה מעט ביציות. זה הליך כואב של דקירת שחלות וחבל לסבול. ההרדמה מאוד קלה, ללא תופעות לוואי, וקצרה. מתעוררים לבד אחרי כ-20 דקות. חבל לסבול.

למעלה