שאלות על שייקים ירוקים

r a k a n i

New member
שאלות על שייקים ירוקים

בשעה טובה יש בלנדר!! ניסינו אתמול שייק של מלון/אגס/נענע. יצא נחמד. אח"כ הוספנו ממש קצת פטרוזיליה.. יצא מוזר

מה אמורים לשים עם פטרוזיליה שיכול לעדן את הטעם שלה? האם בכלל צריך פטרוזיליה או שעלים ירוקים אחרים (נענע למשל) זה גם טוב?
ושאלה לגבי פטרוזיליה: ידוע שהיא תרופת סבתא מוצלחת במיוחד נגד דלקות בשתן, כי היא משתנת ממש. אז איך בעצם זה עוזר לי לשתות משהו ששולח אותי לשירותים כל 4 דקות?
 

merav999

New member
לדעתי פירות מתוקים עם עלים הולכים הכי טוב

תנסה בסיס של בננה, תותים ותמרים עם פטרוזיליה/עלי סלק/תרד/פטרוזיליה וכו'. גם מנגו אני מניחה יילך טוב בשייק.

אפשר גם להוסיף פירות יער קפואים (פטל, דובדבנים, אוכמניות).
 

merav999

New member
זה תלוי בגודל ובמתיקות שאתה רוצה של המנה

אבל אני עושה בדרך כלל בננה אחת, 2 תמרים, נגיד 3 תותים או פירות יער ולזה מוסיפה חופן של עלים אם יש לי (למשל 3 עלי סלק, או כחצי כוס תרד/פטרוזיליה). זה יוצא כוס שתיה רגילה.

העלים מרירים קצת וזה מאזן את המתיקות של הפירות. לדעתי כדאי בהתחלה להוסיף מעט עלים ירוקים ולפי זה להוסיף אחר כך לפי הטעם.
 

merav999

New member
אופס, שכחתי. כן, צריך להוסיף נוזלים

אני מוסיפה מים, אפשר גם עם חלב סויה/מיץ תפוזים. תשים מעט נוזלים (משהו כמו רבע כוס) ותוסיף לפי הצורך אם אתה רואה שזה לא מתבלנדר :) אני אוהבת את זה די סמיך, אם רוצים יותר דליל אז כמובן צריך יותר נוזלים.
 
כלל אצבע לשייקים ירוקים למתחילים

היחס בין הפירות לירוקים צריך להיות 60% פירות על 40% עלים. אם שותים באופן יומיומי, לאט לאט בלוטות הטעם מתרגלות לטעם ה"ירוק". זה בעיקרו טעם מריר שמאוד בריא לגוף אבל במשך הרבה שנים התרגלנו לא לצרוך אותו. בכל אופן בהמשך אפשר להוסיף יותר ירוקים לשייק וזה עדיין טעים.
פטרוזיליה לא מומלץ לשתות על בסיס יומיומי. חברה שלי שהיא טבעונאית ובדקה ברצינות את הנושא אומרת שלכל ירק יש את ה"רעל" שלו. אבל יש בו גם הרבה דברים טובים ולכן כדאי לגוון ולשנות כל הזמן. היא שותה כל יום שייק עם ירק אחר ועושה מחזור שבועי שכזה.
לגבי השילובים עם הפטרוזליה, מניסיוני פטרוזליה הולכת עם פירות מתוקים אבל עם טוויסט חמוץ. בחורף הייתי עושה עם בננות, תמרים וקלמנטינה.היה מעולה! אני גם שמה רק את העלים בלי הגבעולים.
עוד עלים טובים לשייקים - סלרי (רק גבעולים)- מעולה עם בננות.
חסה - כנ"ל.
תרד - גם מתוק וחמוץ
ריג'לה- זה עשב "רע" שמתחיל לצוץ עכשיו בכל מקום שיש בו שקת מושקה. הוא מאוד מאוד בריא וטעים בשייק. יש לו קצת טעם חמצמץ.
 

פגית

New member
השייק בוקר שלי

מלפפון, גזר, סלרי, עלי תרד, עלי חסה, אגס ותמר, ואז מים וקרח. לא קר מידי וממלא מאוד.

אני שותה רק בבוקר ואם אני שותה שייק אחריהצהריים/ערב הוא יהיה כמעט תמיד פירות ולא ׳ירוק׳
 
אולי כדאי עלים עם טעם מעודן יותר בהתחלה

נסה נבטים, רשד וכו'.
נבטי אלפאלפא למשל, כמעט ולא משפיעים על טעמו של השייק ולא צריך להזכיר עד כמה הם בריאים לנו.
 

merav999

New member
רשד הוא ירק חריף/פיקנטי, לא?

לא בטוחה שזה יילך טוב בשייק :)
 

purplegiraff

New member
לשאלה קשורה

אולי אפילו שתים בעצם...

מיקס עלי בייבי- האם יש סיכוי לקבל מזה ברזל בכמות סבירה?

פטרויזליה מצוינת תמיד כמקור מעולה לברזל, אך הבנתי שגם לסידן, אבל למיטב ידיעתי תנאים חומציים
שמתאימים לספיגת ברזל גרועים לספיגת סידן, אז מה, מוותרים על אחד מהם?
 

l coyote l

New member
תשובה כללית:

במשך שנה שאכלתי מדי יום סלט עלי בייבי, עם טחינה ועגבניות שרי (יענו - גם ברזל, גם סידן וגם ויטמין C להעלאת ספיגת הברזל. למעשה הסידן לא עניין אותי), הקפצתי לעצמי את ערכי הברזל לכמעט 14.
לא נרשמו בעיות בסידן.
 

ladybug6

New member
יש מצב שעלי הבייבי האלה עושים

כאבי בטן בכמות מסוימת? (בקיבה)
אני מדברת על מיקס של עלי סלק צעירים, תרד, קצת רוקט וכו'.
וכמובן לא מדברת על כמות ענקית אלא משהו כמו רבע/שליש שקית קנויה כזו. שזה בעצם חופן-שניים.
 
למעלה