שאלות על שטרודל תפוחים

S I S I 201

New member
שאלות על שטרודל תפוחים

שלום לכם! אני רוצה להכין שטרודל תפוחי עץ ויש לי כמה שאלות..
איזה בצק עלים יש לקנות?(יש בצורת גליל ויש כאלה כמו "דפים")
כמה זמן צריך להפשיר את הבצק?
שומרים את השטרודל במקרר?
ניתן להקפיא חלק מהשטרודלים?
איך מכינים מילוי שוקולד לבצק עלים?????? ועוד משהו....על איזה חום אופים את השטרודל וכמה זמן??? סורי על המלא שאלות... מחכה לתשובות ותודה רבה מראש!!!!!!!!!!!!!
 

netany

New member
בצק עלים לשטרודל

אני קונה בצק עלים בגליל (לא מכירה בצורת דפים), ובעיקר משתמשת בבצק פילאס של מעדנות משום שהוא עדין ודק יותר. ההפשרה המומלצת היא כלילה במקרר, אך מפאת חוסר זמן ברוב המקרים אני מפשירה כחצי שעה-שעה על השיש. נוח יותר לעבוד עם הבצק כשהוא קר והוא גם נאפה יותר טוב כך. לגבי הקפאה- את יכולה למלא את בצק העלים ולהקפיא לפני האפייה, כך כשתרצי תוכלי פשוט להעביר מהפריזר לתנור (גם בקלאווה אפשר להכין כך). אפייה- 190 מעלות כחצי שעה.
 
למעלה