שאלות מעבר דירה....

נונה74

New member
שאלות מעבר דירה....

אז לאחר שצלחנו את הסופש הארוך והמשפחתי הזה, חזרתי לרשימת הצ'קליסט שלנו לקראת המעבר השבוע. עוזבים את תל אביב, עוברים לחולון. וחוץ ממסע הפרידה שלנו מהעיר, שזו אגב משימה לא פשוטה בכלל... יש אינסוף משימות קטנות וגדולות שצריכות להיעשות (איך, איך אני תמיד שוכחת עד כמה כאב ראש זה לעבור דירה..) אחת מהן היא לקרצף את כל הבית, אחרי השיפוץ שעבר. רוצה להביא עוזרת שתעזור לנו במשימה. אז יש פה חולוניות? מכירות עוזרת בית מעולה שתעזור לי בקירצוף יסודי? ועוד שאלה - יש לנו כמה פרטי ריהוט שאנו רוצים להיפטר מהם (מקרר, שידות למיניהן), יש רעיונות לאן אפשר לתרום אותם? רצוי מקום שיוכל לעשות בעצמו את ההובלה....

T i k t a k i t

New member
נעזרנו במנקה מצוין כשעברנו דירה

אני לא בטוחה שהוא מגיע לחולון -אבל שווה לבדוק איתו . אשמח לתת פרטים במסר .

חנול

New member
חולונית , אך ללא מנקה

אם את מוצאת אחת טובה את מתבקשת לספר לי....

נונה74

New member
בתור חולונית, אני חייבת לשאול אותך

האם חולון זו באמת עיר הילדים?? כל מי ששומע שאנחנו עוברים לחולון, ישר מבשר לנו חגיגית בחיוך מאוזן לאוזן שחולון היא, כמובן, עיר הילדים! ואנחנו, אמנם יש לנו תוכניות להביא כמה כאלה, אך כרגע משפחתנו כוללת רק שני מבוגרים, אז אני שואלת: מה עושים המבוגרים בחולון?

שמופית

New member
יושבים בכיכר סטרומה

וזורקים אוכל לציפורים, אלא מה ?

חנול

New member
המבוגרים? חיים בת"א....

חולון היא אולי עיר הילדים, אבל בראש וראשונה היא "עיר שינה"- זו עיר שישנים בה, כי חיים רק בת"א. למבוגרים אין כ"כ מה לעשות בחולון- יש קניון קטן ונחמד, יש מדיאטק שיש בו בית קפה נחמד ויש הרבה פסטיבלים, שאני לא מצליחה למצוא בהם עניין למרות שאני נורא רוצה ומתאמצת (אבל כל שאר העולם מוצא בהם המון עניין). גדולתה של חולון היא בקירבתה הבלתי מתפשרת לת"א. את חייה קרוב ומגיעה מהר יותר הביתה מכל חבריך שגרים בערי לווין אחרות (יותר מהר מכל מי שגר בר"ג, גבעתיים וכו..מניסיון...), את נהנית מתל אביב, אבל עושה קניות בזול בחולון. ולגבי ילדים- יש לי אחת שעוד לא כ"כ נהנית מהעיר שלה (הגני סיפור באמת נחמדים אבל לא נראים לי כזה שוס...), ואני עדיין בחרדות ממערכת החינוך (אבל זה נכון לגבי כמעט כל מקום בארץ). אם היה נפתח בית ספר פרטי לידינו כנראה שהייתי שולחת... זהו. תהני מחולון. תחיי בת"א.

פידית

New member
בתור מי שגרה בחולון מספר חודשים

אני אכן יכולה להגיד לך שאין כמעט מה לעשות בחולון למבוגרים, אבל היא ממש ממש קרובה לתל-אביב וכמי שגרה כל חייה בערים הקרובות לתל-אביב, אני יכולה להגיד לך שזה ממש כמו לגור באחת השכונות בתל-אביב. הכל בהנחה שיש לך רכב. יש בחולון קניון חביב (לא להתלהב) ויש שם קולנוע וארומה. חוצמיזה, כשאני גרתי שם, פתחו בית קפה אחד נחמד, קרוב לכיכר קוגל. מה שהכי אהבתי בחולון, זה השבוע (נדמה לי בפסח) של פסטיבל ימי זמר, בו יש בחולון הופעות מוזיקה ישראלית יחודיות. בנוסף, מדי פעם מגיעות לחולון הצגות והופעות (מוזיקה או סטנדאפ) ולדעתי עכשיו הרבה יותר כי פתחו את המדיטאק. אבל בגלובלי לא אהבתי את חולון. אולי כי פעם זרקו לי ביצים על האוטו

נונה74

New member
המממ.... הבנתי אותכן....

אז לא לצפות להפתעות אה? לפחות אני יכולה לברך על כך שנשאר לי תו חניה איזור 1

נונה74

New member
מה עדיף - חברת נקיון או מנקה?

בית לאחר שיפוץ + ריהוט כבד שהוזז אחרי שנים שלא נגעו בו ככה שהצטברה די הרבה זוהמה.... אז מה עדיף? והאם חברת נקיון גם מתעסקת עם נקיון של מקררים ארונות וכאלה או רק עושה פוליש ברצפה? נונה, שכבר עייפה רק מהמחשבות על מה שמצפה לה.....

שמופית

New member
חברת נקיון מנקה ה-כ-ל ../images/Emo45.gif

אצלנו הם ניקו את החלונות והארונות והרצפה והמדרגות
אני הייתי ממליצה לקחת חברת נקיון, ואחריה להכניס עוזרת לפינישים... אבל אם יש בדירה פרקט, אני לא בטוחה שכדאי להכניס חברת נקיון, כי הם תמיד שופכים מלא מים ולא מתחשבים בפרקט

שמופית

New member
אני חיפשתי בדפי זהב....

הקטע הוא שאסור לך לקבל הצעת מחיר בטלפון ! את חייבת להזמין אותם לדירה ולהראות להם בדיוק מה ואיפה צריך לנקות
אם את סוגרת איתם דרך הטלפון, הם תמיד ימצאו עוד משהו שצריך לעשות ו"לא אמרת".... ברגע שאת מזמינה אותם לדירה, את יכולה להתרשם מהבנאדם שעומד מולך, לבדוק עם איזה חומרים הוא משתמש, לבקש אישורים (נניח אם הם גם מבצעים הדברה) וכו'.

נונה74

New member
../images/Emo122.gif אלאיסטור.....

משרה מלאה..... מה באמת חשוב לבדוק / לשאול לודא לפני שמחליטים את מי לקחת?

לוודא שהמחיר כולל הכל!

חלונות, תריסים, דלתות, פנלים (
), ארונות מטבח/ אמבטיה/ חדרים מרפסת במידה ויש. תעברו פריט פריט ותשאלי איך ינקו אותו. שיבדקו היטב כמה חדרים יש ולא יבקשו כוד כסף כי לקח יותר זמן. אם יש שיש טבעי בבית לשים לב שלא יהרסו אותו בחומרים קשים מדי.

maz

New member
בקשר לתרומת הריהוט

תנסי להתקשר למוקד העירוני. יכול להיות שהם עובדים עם עמותה. בת"א עובדים עם עמותת כוח לתת שגם מגיעים עם משאית וסבלים בתיאום איתך ולוקחים את הרהיטים. אני מניחה שאת יכולה לתאם איתם גם איסוף בחולון. אין לי את הטלפון אבל בטוח יש בדפי זהב

תרומת רהיטים- הועד למען החייל

הם מעברים לחילים בודדים או לגדודים. כשסבא וסבתא של גיא עברו לדיור מוגן הגיעה משאית עם כמה חיילים ולקחו בשימחה את כל הריהוט שנשאר.

למעלה