שאלות לקראת הכנת תיק ללידה

שאלות לקראת הכנת תיק ללידה

שמן שקדים - איזה מומלץ? של איזו חברה? איפה לקנות? כמה עולה?
משחה טבעית לפטמות שאפשר להניק איתה - איך קוראים לזה? איפה לקנות?
עוד המלצות חשובות....?

ועוד שאלה - ספר יד שנייה "לידה פעילה"

מישהי מוכנה למסור/למכור ספר יד שנייה "לידה פעילה"??
תודה!!

flash99

New member
עוד לא ילדתי אבל זה מה שיש לי בתיק

בקבוק שמן שקדים (מפלסטיק) של מאמי קר קניתי באיזה יריד לידה שהיינו בו, עלה משהו כמו 20 שקלים.
משחת לאנסינו להנקה אפשר לקנות בכל בית מרקחת. אני קונה במדי לינק וזה עלה משהו בסביבות ה44 שקלים.

אפשר להשאיל את הספר מהסיפריה

אני קניתי את השמן בבית מרקחת של הקופא שתי בקבוקונים משהו כמו 45 ₪ ולגבי המשכה לפטמות קניתי בהמלצת מישהי שרשמה לא מזמן בסיפור הלידה שמדריכת הנקה המליצה על שמן עץ התה 25₪ בחנות טבע ״דובדבן״.

רק שתדעי שיש לו ריח מאוד מאוד חזק

בטח עבור תינוק בן יומו. לדעתי כדאי שתצטיידי ליתר ביטחון גם במשחה שלא צריך לשטוף לפני הנקה...

המשחה הכי טובה לפטמות היא

חלב אם. למרוח על כל פטמה בסוף הנקה, ולתת להן להתאוורר.

והתרופה הכי טובה לפטמות פצועות או כואבות - תפיסה נכונה של התינוק.
אם התינוק תופס את הפטמה טוב, לא אמור להיות כאב בפטמה (כן עשויה להיות תחושת עקצוץ או מלאות או רגישות כשהחלב מתחיל לרדת, אבל זה עובר תוך כמה שניות).

אם יש כאב או פצע - כדאי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך ללמד אותו להתחבר טוב יותר. משחה לא תפתור את הבעיה, היא רק תתמוך בהחלמה, ורק בתנאי שהבעיה האמיתית נפתרה.

כמה סימנים לאחיזה טובה:
- השפתיים של התינוק מופשלות החוצה, נראה קצת כמו פה של דג
- התינוק פותח פה גדול, ותופס את כל האוריאולה (או את רובה אם היא גדולה)
- כשהתפיסה טובה יש לתינוק בדרך כלל גומה באמצע הסנטר
- כשהפטמה יוצאת מהפה היא עדיין נראית עגולה. אם הפטמה נהיית פחוסה או מלבנית כזאת, סימן שהתינוק מפעיל עליה לחץ לא שווה, וזה עלול להוביל לפצעים.

עגליס

New member
לא לשכוח להביא:

מטען לנייד!!!

הוספנו קישור לרשימה שלנו . . .

babkas

New member
כל שמן שקדים...

יעשה את העבודה, כמובן שזה צריך להיות בקבוק סגור.'
חכי עם משחה, תקני אם יהיה צורך.

אני לקחתי אוניות לשיער גרביים ותירוש לבן.

babkas

New member
טני מניחה שההיגיון מאחורי זה...

שיש בזה סוכר ענבים מזין וזמין.
בענבים אדומים יש רכיב שפחות מומלץ בלידה.

כדי להעביר את המיץ לבקבוק פלסטיק שלא ישבר בטעות.

נאוה57

New member
תשובות

שמן שקדים - אין לי מושג. קניתי בסופר פארם את היחיד שהיה, לא זוכרת כמה עלה אבל זה בא במארז של שני בקבוקים (אחד לחדר לידה ואחד לעיסוי בבית...)
משחה - לנולין היא טבעית. יש גם של לנסינו. לנולין גם קניתי בסופר פארם.
המלצות נוספות מנסיון שלי - כפכפים למקלחת, תחתוני רשת ותחבושות טובות עם דבק (אלו של בית החולים טובות אבל אין להם דבק, לפחות לא אלו שאני קיבלתי, וזזות כל הזמן...), כלי רחצה כמובן, משהו לעזור ליציאות (צימוקים, שזיפים וכו'). לא לשכוח תיק מסמכים של ההריון, תעודות זהות שלך ושל החצי, מצלמה, מטען לסלולרי, בקבוק מים מינרלים קטן. בגדים ליציאה מבית החולים לך ולתינוק.

למעלה