שאלות לכאלה שבתותחנים

RaZ87

New member
שאלות לכאלה שבתותחנים

קיבלתי תאריך גיוס לאוגוסט לגיוס תותחנים ורציתי לקבל מידע מכאלה שיודעים על החייל עצמו ופעילותו האם הוא באמת כל כך רע כמו כל הסטיגמות שיש עליו? לאן כדאי ללכת לשם? מה לא כדאי לעשות? ועוד כל מידע שימושי תודה :)

טוב, אני אגיד בקצרה

או לפחות אנסה יש סטיגמות ויש מציאות. יש כמה חילות התדמית שלהן היא של חיל שחור. זה לא אומר שתסבול שם, כי זה הרי תלוי בהרבה גורמים, אלא פשוט שלאנשים מבחוץ זה לא יראה כל כך מדהים. ההחלטה אם אכפת לך או לא היא כבר שלך. הבעיה בתותחנים שבמצב היום הם תופסים קווים של חי"ר אבל עדיין משימות שלא נחשבות הכי מסוכנות\יוקרתיות\מעניינות איך שתגדיר את זה. זה לא אומר שהם עושים עבודה פחות חשובה, אלא פשוט יותר שוחקת ואולי קצת פחות מעניינת. הקווים אבל, דווקא די נחמדים- הגדוד שלי עכשיו בצפון השומרון, ולא חסרה עבודה. יש לך במאמרים (או פה או במתגייסים אני לא זוכרת) מאמר על התותחנים- ממה מורכבים, איך הולכת הטירונות ספציפית ועוד דברים נחמדים כאלה. חוצמזה יש פה עוד מלא שרשורים שהיו בער בנושא הזה, פשוט תעשה חיפוש. אין לי כוח עכשיו להרחיב על המקומות שאפשר להגיע אליהם, אולי אחרי זה. בל מקרה, בהצלחה

yoyosan

New member
להגיד לך למה לחת"מ יש שם רע?

פשוט כי במקום להיות תותחן אתה עושה קווי חיר ברמה ירודה כל הזמן וזה שוחק נורא ואין לך את האקשן והתהילה שביחידות החי"ר. העבודה חשובה מאד אך היא ללא היוקרה

PRINCESS GINA

New member
תותחנים...מה רע בהם?!

חיל עם המון כבוד והערכה

yoyosan

New member
להגיד לך מה רע?

את התמונה ששמת פה (mlrs נכון?) לא צילמו בארץ בטח וגם אותה תותחני צהל יראו רק באימונים ולא בשדה הקרב ובקשר לאמ אל אר רס זה גם יהיה טיל גבס ככה שמה שהם יראו כל השירות שלהם זה מחסומים וסיורים 8-8

ReiKo

New member
תראה רק שאתה לא בא לבאס תבן אדם...

עם כל הכבוד לסטיגמות על תותחנים ועל הקווים שהם תופסים ועם כל הכבוד להכל זה גם סוג של שירות, 3 שנים גם הם יראו שטח, גם הם יהיו במלחמה הלא פוסקת הזאת עם שכנינו, גם הם יתנו מעצם את המקסימום שאפשר לתת... לא יותר מזה עזוב ת'גאוות יחידה בצד, כל עוד אתה יודע שאתה עושה משהו ב-3 שנים המחורבנות האלה, ונותן את מה שיש...אתה תבין לבד כבר, שלא צריך להיות בפלס"ר גולני כדי להרגיש סיפוק. לנו יוצא לעבוד הרבה ברצועת עזה עם גדודי שריון, ותאמין לי זה נחמד לעשות את העבודה ביחד לפעמים, להכיר עוד חבר'ה שהיעוד שלהם אמנם קצת שונה, אבל רואים את אותו קו, ואוכלים את אותו חרא יום יום... רק בריאות. ועד מתי נובמבר 02 ....נשבר כבר באמת הזין...

tziont

New member
למה 3 שנים מחורבנות

למה לא לקחת אותם בסבבה ולהגיד שכיף שם... ובאמת אתה מת כבר שתשתחרר ותסיים עוד תקופה כיפית בחיים שלך, עם כל החברים שלך מהיחידה...?

the new L

New member
כי

אם זאת תקופה כל כך כיפית אז למה שהוא ירצה כל כך להשתחרר? תכניס לך את זה טוב טוב לראש - רוב החיילים מתים להשתחרר פשוט כי צבא זה לא מקום שטוב להיות בו! באזרחות אתה יכול לבחור מה לעשות. בצבא לא. וזהו, לא באמת צריך עוד נימוקים.

ReiKo

New member
מאוד "כיף שם"...

עד שנהרגים לך חברים מול העיניים... אי אפשר לקרוא לזה כיף, וגם לא ממש לקחת את זה בסבבה...עם כל הכבוד באמת... תאמין לי שב-3 שנים האלה עשיתי דברים שלא חלמתי בכלל לעשות בחיים שלי, ועם כל הפעילות והבלאגן, הדבר היחידי שיישאר איתך חוץ מהחוויות זה החברים...ותאמין לי שרק בגלל זה אני עדיין "שם"...

player18

New member
אם כבר..

אתה מתגייס לתותחנים תעשה את הגיבוש למיתר. מיתר זו היחידה הכי מובחרת של תותחנים (יש גם את זיק). זו יחידה שהיא כמו יחידת חי"ר עם הכשרה קשה אך עדיין קשורה לתותחנים. עד לפני כמה שנים היא הייתה יחידה מט"כלית. הגיבוש נמשך כמה שעות ותנאי הקבלה אליו הוא פרופיל 82-97. המון בהצלחה !

tziont

New member
זה לא גיבוש זה חירבוש

אם זה רק כמה שעות... סתם לא מזלזל אבל בטח לא בעיה לסיים אותו... יש לך עוד פרטים על היחידה הזאת? הם עושים פעילויות כמו חי"ר עם פעילויות ומארבים או שהם עובדים עם התותחים והאלטילריה. כי מה שעולה לי בראש שאני שומע תותחנים זה שהם נמצאים כמו קילומטרים מאחור ויורים כשצריך.... ודרך אגב ממש מבעס לשמוע שבעסה לך בצבא... זה מוריד את החשק....

player18

New member
הם

כמו יחידת חי"ר אבל כמו שכבר אמרתי עדיין כפופים למערך התותחנים. ממה שהבנתי הגיבוש הוא לא קשה אך בתוך מיתר יש את הסיור שלהם. יאעני פל"סר מיתר. שהכשרה שלהם מטורפת ומאוד קשה להגיע לשם. מיתר עושים מארבים וגם מעצרים אבל הייעוד שלהם במלחמה הוא שיש להם טיל סודי שאסור לי לפרט עליו.

ReiKo

New member
אמרתי שבאסה ?

אמרתי פשוט שזה לא כזה כיף כמו שתיארת את זה כי אתה לא יודע לאיזה מצבים אתה מגיע במהלך השירות שלך... ושלא תצטרך גם לדעת... תכלס בשורה התחתונה זה כן מחשל אותך וכן הופך אותך לבן אדם בוגר הרבה יותר ממה שאתה, זה כן... ויש חוויות ויש חוויות...אתה תזכור את הכל... זה חלק מהחיים

yoyosan

New member
בקשר למיתר

יש לי חבר שם שאמר לי שבוע שעבר שאם הוא היה יודע מה זה מיתר הוא בחיים לא היה הולך לשם. שוב זה כמו MLRS לא תומ"ת או משהו בסגנון אבל הם לא נוגעים בכלי הזה... חבר שלי סיפר לי שמאז שהוקמה היחידה לא היה להם בכלל איזה כוננות אפילו בקשר לכלי והם כל היום עושים 8-8 בקווי מילואים

yoyosan

New member
לא מובחר בכלל

כולה רובאי 04 עם הכשרת ניווטים קלה זהו שום דבר מטורף

yoyosan

New member
עוד משהו

אני מצטער מראש אם אני משביז פה כמה אנשים לגבי תותחנים בכלל ומיתר בפרט אבל אני חושב שחשוב לציין את האמת בפנ חבר'ה בפני גיוס שידעו את האמת לגבי השירות שלהם. היה בלחימה של היום זה המצב , אם תפרוץ לא עלינו מלחמה כמו יום כיפור אזי המצב יהיה שונה

WxHxNx

New member
כן בטח

רק אל תאכלי אנשים בשטויות אם בארץ היו עושים דברים כאלה כבר מזמן היינו פושטים ת'רגל

eyallz

New member
תעשה לעצמך טובה ואל תלך לשם

אני משרת כרגע בתותחנים ואני יכול להגיד לך שאני סוגר שבע עשרה יום מבלי טיפה של סיפוק כל היום רק מסדרים ועבודות רס"ר ומטבח ולפתוח ולסגור את השער..

WxHxNx

New member
מה אתה רוצה לעשות בשירות ?

אם זה להיות ג'ובניק, לא לעבוד קשה ולראות את הבית וכו' אל תילך לתותחנים. אם אתה רוצה קרבי קרבי שוב אל תילך לתותחנים. אם אתה רוצה סתם קרבי לדעתי לתותחנים יש הכשרה קצת יותר מעניינת משל חי"ר והם גם לא קורעים ת'תחת כמוהם.

למעלה