שאלות ליועצת שינה מבית גנית פרג

שאלות ליועצת שינה מבית גנית פרג

מחר יום ה תתארח בפורום ותענה לשאלותיכם יועצת שינה מבית גנית פרג.
אתם מוזמנים לשרשר שאלות

shoshy80

New member
בעיות שינה אצל פעוטה בת שנה ו9 חודשים

קטנה בת שנה ו9 חודשים. עד כה היתה נרדמת לבד וישנה לילה רצוף, חוץ ממצבים חריגים של חולי ושיניים.
בשבוע האחרון, לא מוכנה ללכת לישון במיטה למרות שעייפה. מתחיל בבכי, צרחות עד כדי רעידות. נראה שהיא בחרדה או פחד. אחרי שנרדמת, שאנחנו שם תוך כדי הקראה של 3-4 סיפורים, היא מתעוררת מאד בקלות ומתחילה שוב עם בכי. כך כל הלילה כל שעה וחצי בערך.
ניסינו מספר שיטות (להיכנס כל כמה דקות לחבק ולהרגיע וכו') - דבר לא עזר.
נואשנו. ישנים איתה בחדר או שהיא עוברת לישון איתנו במיטה.
מה קרה פתאום? מה עושים? אמא עייפה. (תודה מראש)

בת שנה ותשעה חודשים

שלום שושי,
חסרים לי פרטים על מנת לדעת איך בדיוק נרדמת בתך ומה גרם לשינוי, אולם אני מציעה שלא תנסו מספר שיטות על מנת להרדימה או להחזירה לישון אלא שימרו על עיקביות. שבו על ידה על כיסא, לטפו אותה עד שתירדם. אם היא בוכה הרימו אותה על הידיים ובכך תבנו מחדש את האמון, תחזקו את בטחונה ותאפשרו לה חווית שינה טובה. בהמשך תוכלו להרדים בלי מגע, להרחיק את הכיסא ואף לצאת מן החדר.
בהצלחה!

נוני304

New member
קשיי שינה- בת שנה

שלום,
ביתי בת השנה נמצאת בבית עם מטפלת.
הולכת לישון בסיבות 20:00-20:30 ומכאן מתחילה סאגת התעוררויות מרובות..... אין לה צורך באוכל בלילה (הפסיקה עם בקבוק לפני גיל חצי שנה), חיתול יבש ושום דבר לא באמת מציק לה. היא פשוט מתעוררת ללא סיבה ובוכה.
ניסינו כל דרך אפשרית להחזירה לישון- מוצץ, לחישות, ליטופים.. כלום לא עוזר. הילדה דורשת שניקח אותה בידיים ורק לאחר 5 דקות של נענוע היא נרמדת שוב. לרוב גם בהחזרתה למיטתה היא מתעוררת ואז הכל חוזר חלילה.
בין ההירדמות הראשונית שלה עד ליקיצה בסביבות 7 בבוקר- היא יכולה להתעורר גם 5-7 פעמים.
אנחנו מותשים...
חשוב לי לציין שהילדה רגילה להירדם אך ורק על הידיים, אני יודעת שזה הרגל שינה לא נכון ובקרוב אתחיל לגמול אותה
מזה, אבל לעת עתה- זקוקה בדחיפות לעיצה בנוגע ליקיצות המרובות בלילה.
תודה, אמא מותשת.

קשיי שינה-בת שנה

היי,
בתך תלויה בנדנוד על הידיים על מנת להירדם ובכל יקיצה בלילה היא מצפה לאותם תנאים על מנת לחזור לישון. הירדמות עצמאית היא המפתח לשנת לילה רציפה וכל עוד אין הירדמות עצמאית תהיינה יקיצות. על מנת לגמול את בתך מגורם תלות זה, השכיבי אותה במיטתה כשהיא ערה, שבי לידה על כיסא ושלבי מגע כטפיחות או ליטופים עד שתירדם. אם היא בוכה הרימי אותה, הרגיעי על הידיים והחזירי למיטה מיד כשנרגעת. בהמשך, כאשר ההתנגדותה להיכנס ולישון במיטתה תפחת, תוכלי באופן הדרגתי לעבור להרדימה ללא מגע, להרחיק את הכיסא ולצאת מן החדר. בהצלחה!

למעלה