שאלות לגבי שותפים

avi182

New member
שאלות לגבי שותפים

לאחרונה היתפטרתי מעבודתי כמנהל פרויקטים ע"מ להפוך לעצמאי והציעו לי להיככנס שותף לעסק בתחום הבניה ובו לפתח את התחום שממנו אני מגיע וזאת בתמורה לסכום כספי מיכוון שאין לי כל קליינטורה לא בתחום של העסק ולא בתחום שיתפתח ולשאלותי אך מחשבים אם אותו סכום הוא ראלי עבור אותו עסק? אם זה עסק שב8 חודשים אחרונים שלו נתן קפיצה גדולה במחזוריות(בשל פרויקטים שאני מכיר אישית )אך מתיחסים לאותה קפיצה ? בנוסף תוך כדי ההתלבטיות ומבלי שאנחנו שותפים עדיין הועבר אלי לביצוע פרוייקט דיי גדול ובמקביל הוכנס לעסק דרכי שיפוץ דירה אך זה אמור להשפיע על התמונה ונגיד והתמונה התבהרה ואנחנו הולכים לשותפותמה מומלץ לעשות היום העסק הוא עוסק מורשה האם עלי לפתוח עוסק מורשה במקביל ואז לעבוד בשותפות להיכנס שותף לעוסק מורשה הקיים או לפתוח חברה בע"מ ולאחר כל השאלות האם יש גוףת עסק שמיעץ במידה וזה בתשלום אז באיזה טווח מחירים מדובר המון תודה מראש לכל מי שינדב מידע

ran018

New member
קח את כל המילים שאמרת

נתן קפיצה גדולה, הביאו לי פרוייקט, אני הבאתי פרוייקט.... תנסה להפוך את זה לרווחים. על סמך המספרים האלו תנסה לבנות תחזית של רווחים לשנים הבאות (כולל צפי לצמיחה) ואז תגזור מזה את האחוז שאתה חושב שמגיע לך (עד כמה משמעותית התרומה שלך לעסק) בסופו של דבר זה יסגר במו"מ בינך לבין השותפים.

avi182

New member
אבל האם אני יכול

לחזות את שווי העסק שלו? כיום מוצע לי שותפות 50% עבור סכום ואני רוצה לדעת אם הסכום ראלי, הוא עסק שקיים כבר כמה שנים ומתנהל בספרים אך אני מנתח את הנתונים ע"מ לדעת עם הסכום סביר ? ממה גוזרים את הנתונים מרווחים או מחזורים ? ובכלל מה הנוסחה לזה ? לגביי אך אני מחשב תחזית עיסקית משני פרויקטים שמסתימים בתוך חודש ? ומזה אך משליחים על העתיד ?

ran018

New member
החזר השקעה עד 4 שנים

קח את הרווחים העתידיים (מחזור לא מעניין), שאתה צופה שתוכל לקבל. לדוגמא אם אתה מאמין ברווח שנתי של 100,000 ש"ח. אז סכום ההשקעה שלך צריך להיות עד 400,000 ש"ח. ככל שהחזר ההשקעה שלך יהיה בזמן הקצר יותר מ 4 שנים - מצבך טוב יותר.

למעלה