שאלות לגבי קורסים

שאלות לגבי קורסים

עיינתי באתר של הפתוחה ב"היצע קורסים ברחבי הארץ", וראיתי שקורסים של 6 נקודות זכות, נלמדים פעם אחת בשבוע במשך 3 שעות.ההסבר היחידי שעלה בדעתי, שמדובר בקורס שנתי, 3 שעות כל סמסטר.מישהו יודע האם זה אכן כך? ואם כן, בהנחה שרוב הקורסים(בפסיכולוגיה) הם של 6 נ"ז וממשיכים איתך במהלך כל השנה, האם אפשר לקחת יותר מ5 קורסים בשנה? הרי אין כמעט קורסים שנגמרים אחרי סמסטר, ומאפשרים לך להירשם לחדשים בסמסטר ב'.אני יודע שחלק גדול מהמטרה של הפתוחה, הוא לשלב עבודה ולהאריך את התואר, אבל אני די בטוח שחלק מהאנשים מעוניינים בכ"א לסיים את התואר ב3 4 שנים והגיעו אל הפתוחה בגלל נסיבות אחרות, בקיצור- אשמח לתשובות.

אלה הם קורסים סמיסטריאליים רגילים

מספר נקודות הזכות שמעניק קורס אמור ללמד על היקף החומר ולא על כמות הסמסטרים בו הוא נלמד.
יש מעט מאוד קורסים שנתיים באו"פ.

אוקי

אני מודה לך.לא הבנתי כי באונברסיטאות אחרות בהן למדתי, זה לא עובד ככה.
שוב תודה

זה בהחלט משהו שצריך לשים לב אליו...

הניקוד של הקורס, כאמור, מתייחס להיקף החומר, למרות שלדעת הסטודנטים זה לא תמיד נכון.
כבר היה לי קורס שעשיתי כשהיה 6 נקודות. סמסטר מאוחר יותר הורידו פרק טכני לחלוטין שמעולם לא הופיעה עליו שאלה בבחינה, והורידו ל- 4 נ"ז בלבד...

על החלוקה לרמות בכלל אפשר להתווכח כי היה לי כבר קורס שעשיתי ברמה מתקדמת, ושנה לאחר מכן הפכו אותו לרמה רגילה למרות שהחומר כלל לא השתנה...

כאשר קורס אינו סמימטריאלי, כגון קורס שנתי, זה מצוין במפורש בתיאור הקורס.
כך למשל הקורס "פסיכולוגיה פיזיולוגית" הוא קורס שנתי, וזה נאמר במפורש: http://www.openu.ac.il/courses/10615.htm

shmups1

New member
ודבר נוסף

בהחלט אפשר לעשות יותר מ-5 קורסים בשנה, אני למשל השנה עשיתי 8
כמובן שגם אפשר להיקרע לחלוטין ולעשות 4 בסמסטר רגיל ו-3 בקיץ אבל מיד אחרי זה מתאשפזים...

im mitzi

New member
3 בקיץ?

נראה לי שגם אם ממש רוצים זה לא מתאפשר בגלל המבחנים.

אם הייתי עושה 3 בקיץ הייתי מתאבדת, 2 בקיץ זה גם הרגיש לי יותר מדי

shmups1

New member
הייתי עדינה כתבתי מתאשפזים אבל עם 3

בקיץ יש חשש להתאבדות...

למעלה