שאלות לגבי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

shagy2dup

New member
שאלות לגבי פיטורין

שאלות לגבי פיטורין
שלום לכם , בזמנו שאלתי , קבלתי כמה תשובות אבל נוצר לי קצת בילבול בראש אז אני אשמח אם תוכלי לענות לי שוב, מצטער על הבלאגן. ב 29/12 פוטרתי ממקום עבודתי אחרי בדיוק שנה. יש לי מספר שאלות: 1. הבנתי שהעבודה צריכה לספק לי טופס 160 ולעבוד מול הביטוח כדי שאקבל את הפיצויים, נכון להיום 2 חודשים בדיוק מאז אותו יום לא קבלתי שום פיצוי ושום טופס 160. דברתי עם החשבת בחברה, היא אמרה שהיא תטפל בנושא וכלום.כנ"ל לגבי המזכירה הראשית ,כלום. הסיפור חוזר על עצמו "מה לא קבלת את הטופס עדייו,אני כבר מטפלת בזה" ושום דבר לא קורה. היום 2 חודשים אחרי הפיטורין נאמר לי שוב פעם שהנושא בטיפול ושאני יכול (סוף סוף נאמר לי זאת) לפנות לגורם המטפל בעובד מול החברה. אני לא מחפש אשמים ויכול להיות שהדבר נפל בין הכסאות אבל למה אני זה שצריך להיפגע מכל הסיפור, ברצוני לדעת האם הדבר נחשב להלנה ? מצריך התערבות של עו"ד ? 2. במסגרת עבודתי בחברה היה קיים נוהל של "חבר מביא חבר" שבמסגרתו עובד שמביא קו"ח של חבר ואותו חבר מתקבל לעבודה מקבל אז אחרי התאקלמות של 3 חודשים מקבל העובד בונוס (מכובד ביותר בן 4 ספרות). - הנוהל דובר בע"פ עם העובדים וההנהלה לחצה על העובדים להעביר קורות חיים במידה ויש. - הוצא מייל פנימי מסודר של החברה לגבי הנוהל הקיים. הבאתי חבר תחת נוהל זה ואחרי חודש פוטרתי אני בזמן שהחבר השלים המשיך את עבודתו ועברו להם 3 חודשי ההתקלמות. האם אני זכאי לקבל את הבונוס ? - המנהל הישיר שלי שפיטר אותי אמר שהוא ידאג שאני אקבל את הבונוס (שיחה שבע"פ) - קיים המייל של הנהלת החברה לגבי הנוהל הקיים בחברה לגבי מבצע זה (אני מצטער שאין לי אותו) , המהווה מעיין אסמכתה לגבי חוזה שבכתב מול החברה. - קיימת התכתבות ביני לבין מנהלת המשרד שרשמה לי שם שהסכום לא מגיע לי עקב כך שאני עזבתי את החברה לפני שהחבר סיים את ההתאקלמות ולכן לא מגיע לי הבונוס (סעיף מסוג זה לא מצויין בנוהל שהחברה פרסמה). מאחר וההתכתבות הזאת הינה היחידה שקיימת באמתחתי הרי שהיא מאשרת את קיום הנוהל (למרות שאין לי את המסמך המקורי שלו). בהתאם לזאת האם אני אכן אמור לקבל את הסכום הנ"ל ? או שיש כאן סוג של הלנת שכר סמויה / נסתרת / עיכוב בחלק מהשכר המגיע לעובד (מצטער אין לי מושג איך לקרוא לזה בדיוק). שוב פעם מצטער על הזמן והבלאגן, ותודה רבה !!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה