שאלות לגבי פיטורין

מצב
הנושא נעול.
שאלות לגבי פיטורין

שאלות לגבי פיטורין
שלום בחודש מאי חתמתי על הסכם עבודה עם חברה ההסכם קובע כי יעסיקו אותי במשך שנה במשכורת גלובלית. לאחר שלושה וחצי חודשים הודיעו לי כי פוטרתי, לאילו סעדים אני זכאי? האם לשכר של שנה עבודה + חודש כפיצויי פיטורין ומה לגבי הודעה מוקדמת? בתודה מראש

יש למישהו תשובה?

שאלות לגבי פיטורין
שלום בחודש מאי חתמתי על הסכם עבודה עם חברה ההסכם קובע כי יעסיקו אותי במשך שנה במשכורת גלובלית. לאחר שלושה וחצי חודשים הודיעו לי כי פוטרתי, לאילו סעדים אני זכאי? האם לשכר של שנה עבודה + חודש כפיצויי פיטורין ומה לגבי הודעה מוקדמת? בתודה מראש
יש למישהו תשובה?
בבקשה?

כדי לתת תשובה צריך

שאלות לגבי פיטורין
כדי לתת תשובה צריך
לקרוא את ההסכם. האם יש בו סעיפים המתייחסים לפיצויי פיטורים ולהודעה מוקדמת?

לא אבל בפירוש רשום שההסכם למשך שנה

כדי לתת תשובה צריך
לקרוא את ההסכם. האם יש בו סעיפים המתייחסים לפיצויי פיטורים ולהודעה מוקדמת?
לא אבל בפירוש רשום שההסכם למשך שנה
לא אבל בפירוש רשום שההסכם למשך שנה עם אופציה

יש לך סיכוי סביר לקבל פיצוי

שאלות לגבי פיטורין
בגין הפרת חוזה, אנא כתבי לי מה סיבת הפיטורין ואשיב לך בבוקר.

השתלשלות העניינים:

בגין הפרת חוזה, אנא כתבי לי מה סיבת הפיטורין ואשיב לך בבוקר.
השתלשלות העניינים:
(למען האמת זה אחי, פשוט יותר נח לכתוב בגוף ראשון...) לאחר חודשיים עבודה יצא אחי למילואים, ביום שחזר התקשר אליו הבוס ואמר לו שהוא שולח אדם אחר ושיראה לו את העבודה. הוא הראה לו את העבודה ואמרו לו (לאחי) שהוא יעבור לסניף אחר, בעיר אחרת. הוא לא הסכים וביקש שיפטרו אותו. לאחר יומיים העובד החדש ברח ואחי נשאר בעבודתו. לאחר חודש נוסף התקשר אליו המנהל והודיע לו כי הוא מ]וטר בשל זלזול בעבודה. אין אמת בדבריו. במכתב הפיטורין נכתב כי הפיטורין הם בשל צמצום בכ"א. - זה קשקוש מכיוון שהוא טבח ומנהל את המטבח, בלעדיו המסעדה לא תוכל לתפקד. ההסכם מפורט לעניין השנה עם אופציה, השכר, היקף, שעות וימי העבודה. לתשובתך אודה

שיר ורד

New member
צריך לדעת את הנוסח המדויק של ההסכם

השתלשלות העניינים:
(למען האמת זה אחי, פשוט יותר נח לכתוב בגוף ראשון...) לאחר חודשיים עבודה יצא אחי למילואים, ביום שחזר התקשר אליו הבוס ואמר לו שהוא שולח אדם אחר ושיראה לו את העבודה. הוא הראה לו את העבודה ואמרו לו (לאחי) שהוא יעבור לסניף אחר, בעיר אחרת. הוא לא הסכים וביקש שיפטרו אותו. לאחר יומיים העובד החדש ברח ואחי נשאר בעבודתו. לאחר חודש נוסף התקשר אליו המנהל והודיע לו כי הוא מ]וטר בשל זלזול בעבודה. אין אמת בדבריו. במכתב הפיטורין נכתב כי הפיטורין הם בשל צמצום בכ"א. - זה קשקוש מכיוון שהוא טבח ומנהל את המטבח, בלעדיו המסעדה לא תוכל לתפקד. ההסכם מפורט לעניין השנה עם אופציה, השכר, היקף, שעות וימי העבודה. לתשובתך אודה
בסעיף המדבר על תקופת העבודה והאופציה וכן (אם יש) סעיפים המדברים על הפסקת העבודה ביוזמת המעסיק או העובד. לגבי הנימוקים השונים לפיטורים , גם אם הם לא מדויקים זה לא כל כך יעזור למנוע את הפיטורים, אלא אם כן, הוא יצליח לשכנע את בית הדין, כי הפיטורים נעשו בגלל שירותו במילואים, והנימוקמים המגוחכים והלא נכונים, נועדו רק להסתיר את הנימוק האמיתי.

הסעיף אומר:

בסעיף המדבר על תקופת העבודה והאופציה וכן (אם יש) סעיפים המדברים על הפסקת העבודה ביוזמת המעסיק או העובד. לגבי הנימוקים השונים לפיטורים , גם אם הם לא מדויקים זה לא כל כך יעזור למנוע את הפיטורים, אלא אם כן, הוא יצליח לשכנע את בית הדין, כי הפיטורים נעשו בגלל שירותו במילואים, והנימוקמים המגוחכים והלא נכונים, נועדו רק להסתיר את הנימוק האמיתי.
הסעיף אומר:
תקופת ההסכם היא לשנה מינימום עם אופציה ראשונה להמשך. אין לו בעיה להיות מפוטר, השאלה היא אם הוא זכאי לפיצויים בגין הפרת ההסכם- שיועסק במשך שנה

שיר ורד

New member
על פניו נראה שכן

הסעיף אומר:
תקופת ההסכם היא לשנה מינימום עם אופציה ראשונה להמשך. אין לו בעיה להיות מפוטר, השאלה היא אם הוא זכאי לפיצויים בגין הפרת ההסכם- שיועסק במשך שנה
על פניו נראה שכן
אם אין שום סעיף בהסכם המאפשר למעביד לפטר אותו במהלך תקופת ההסכם הוא זכאי לפיצוי בגין הפרת ההסכם. אם יש בהסכם סעיף של פיצוי תתמורת הפרת ההסכם, יש לשלם כפי שנקבע בסעיף הנ"ל. אם לא, זכאי העובד לפנות לבית הדין לעבודה ולדרוש את אכיפת ההסכם (כלומר המשך העסקתו) או קבלת פיצוי בגין הפרת ההסכם. בית דין, יצטרך לשקול את מידת הנזק שנגרמת לו כתוצאה מהפרת ההסכם, בין השאר בהתאם למצב התעסוקה שלו ושכרו בתקופה שלאחר הפיטורים), וכן האם היו למעסיק נימוקים אמיתיים וכנים המצדיקים את הפרת ההסכם.

ובכן המצב הוא כדלקמן:

על פניו נראה שכן
אם אין שום סעיף בהסכם המאפשר למעביד לפטר אותו במהלך תקופת ההסכם הוא זכאי לפיצוי בגין הפרת ההסכם. אם יש בהסכם סעיף של פיצוי תתמורת הפרת ההסכם, יש לשלם כפי שנקבע בסעיף הנ"ל. אם לא, זכאי העובד לפנות לבית הדין לעבודה ולדרוש את אכיפת ההסכם (כלומר המשך העסקתו) או קבלת פיצוי בגין הפרת ההסכם. בית דין, יצטרך לשקול את מידת הנזק שנגרמת לו כתוצאה מהפרת ההסכם, בין השאר בהתאם למצב התעסוקה שלו ושכרו בתקופה שלאחר הפיטורים), וכן האם היו למעסיק נימוקים אמיתיים וכנים המצדיקים את הפרת ההסכם.
ובכן המצב הוא כדלקמן:
נחתם חוזה בין עובד למעביד בו התחייבו הצדדים לתקופת עבודה קצובה. המעביד פיטר את העובר לאחר חודשיים. למעשה נוצר כאן מצב של הפרת חוזה, החוק קובע 3 תרופות עקריות להפרת חוזה -חוק החוזים (תרופות בשל הפרה)- כך הוא נקרא. התרופות הן: אכיפה, ביטול ופיצויים. תרופת האכיפה היא הראשונה ואותה יעדיף בית משפט ליתן במקרה של הפרת חוזה. לא אלאה אותך בפרטים מיותרים אך קיימים מספר סייגים (המנעות מאכיפה)לאכיפת חוזה והרלוונטי הוא סעיף 3 (2), הציטוט מהזיכרון:"אכיפת החוזה היא כפיה לעשות או לקבל עבודה אישית או שרות אישי". מכאן אנו למדים כי אין לכפות יחסי עובד-מעביד על מי שהפר חוזה עבודה. כך למעשה נותרה בידי אחיך הזכות לתרופת הפיצויים. ברצוני לציין כי על הנפגע מההפרה (אחיך) מוטלת החובה לעשות להקטנת הנזק דהיינו, אין לו אפשרות להתבטל מעבודה במשך שנת החוזה ולתבוע משכורות של כל התקופה, עליו למצוא עבודה חלופית, מהר ככל האפשר, אפילו בשכר נמוך יותר ולתבוע את מעבידו על נזק בגין הפרת חוזה. מנסיון אני יכול לומר לך כי ביה"ד פסק בעבר, בשני מקרים ידועים לי, 3 משכורות כפיצוי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה