שאלות לגבי ספולים וסטנד (מירוצים?)

Mיסטריון

New member
שאלות לגבי ספולים וסטנד (מירוצים?)

אני מעוניין במתקן הרמה לגלגל אחורי. המטרה היא בעיקר לשימון שרשרת וניקוי כללי לאופנוע בצורה נוחה יותר. השאלות הן: 1. האם מה שאני מחפש הוא סטנד מרוץ? (אם לא, אז מה כן?) 2. האם כדאי לקנות ספולים קטנים או עם סליידרים? 3. האם יכול להיות נזק לשלדה משימוש לא נכון (או לחילופין איכות מוצר ירודה)? 4. חברות מומלצות ו\או דגמים מומלצים? מדובר בקוואסאקי בייבי נינג'ה. תודה מראש!

M O R M

New member
בכדי לשמן שרשרת מספיק קרש קטן

שיוכנס מתחת לרגלית הרוכב מימין. בשביל ניקוי האופנוע אין צורך בג'ק נוסף. בשביל טיפולים רצוי ג'ק מרוצים. ראה ארכיון הפורום תחת "ג'ק מרוצים"

Mיסטריון

New member
מה הכוונה יוכנס מתחת לרגלית הרוכב?

ועל הדרך גם הקפצה..

biker34

New member
קרש שיתמוך במשקל האופנוע

מול רגלית הצד שלו. נראה לי שקרש מתחת לרגלית הרוכב יהפוך את האופנוע למעיין נדנדה לא יציבה (הציר שלה יהיה הקרש מצד ימין ורגלית הרוכב מצד שמאל). אני ממליץ על פתרון דומה - לתמוך את הזרוע האחורית הימנית ע"י קרש זה. כדי למקם אותו יש להוריד את רגלית הצד להטות את האופנוע מעט שמאלה (כל המשקל של האופנוע יהיה כעת על הגלגל הקדמי ועל רגלית הצד) והגלגל האחורי באוויר. שים לב שפעילות זו לא הכי בריאה לרגלית הצד (בייחוד אם היא דקיקה ושברירית), וכן יש פוטנציאל שבידיים לא מיומנות האופנוע ירצה לנוח על הרצפה. בהצלחה.

gray

New member
אם האופנוע קליל והרגלית איכותית

או אם אתה חובב ריתוכים-השיטה הזאת מומלצת מאוד. לכל השאר מומלץ להכיר את השיטה ולהשתמש רק בחרום.

fazer_1000

New member
אפשר גם לצאת לרחוב, לשמן את השרשרת, לדחוף

את האופנוע, לשמן עוד חלק, לדחוף עוד, לשמן עוד ולהמשיך עד שתסיים את כולה ותבין שדחפת בירידה. אפשר גם להוציא כסף (וכנראה הבחור מוכן לכך נפשית) ולקנות ג'ק שישמש אותו לשנים רבות ואופנועים נוספים ולעשות מהשימון, שטיפה ועוד כמה פעולות זניחות נון-אישו. יש לי שאלה, כשהאופנוע יפול לו מהקרש והוא יבוא לכתוב שבמטרו רצו ממנו 52,459 ש"ח לפני מע"מ לפלסטיק שמאל, אתה תציע לעזור לו להזמין באיביי? שלא תבין לא נכון, השיטה עם הקרש עובדת. השתמשתי בה פעמים רבות וכך גם אחרים. אבל, כמו הרבה דברים אחרים - זה אלתור ועוד אחד עם חסרונות רבים (רגלית צד שבורה, פלסטיקים שבורים, KLR גדול וכבד שמונח לי על הגב -כאלה). אז תן לבחור להנות מג'ק אמצע, יש קניה קבוצתית בפולגז במחיר לא רע בכלל.

Mיסטריון

New member
הכסף הוא לא עניין מאחר והרכישה היא חד-פעמית

בדיוק כמו שתיארת, הכסף על פלסטיקה יעלה כמו עשרה כאלה.. האופנוע חדש וחבל לי לגרום נזק מאילתורים כשהאלטרנטיבה עולה כ"כ מעט יחסית. יש חברה ספציפית שכדאי, או שאין לזה משמעות?

Mיסטריון

New member
../images/Emo7.gif כולם צוחקים עליי... ../images/Emo6.gif

ז-ה א-ו-פ-נ-ו-ע רוצחחחחטטטטת !!!!1 היא לוקחת ZX10 ואת ההונדה המשופרת (נאון) של דוד ש'לי בפתיחות ומי שלא מאמין לי שיביא את האופנוע שלו למפגש ב16 ואני אראה לו!!! מיצו, אני לא יכול להגיע... יש לי חוג קאראטה וההורים לא מרשים לי לאכול ישר אחרי חוג הטסת טיסנים בארה"ב (זה מה-זה זול שם!)

avi elbaz

New member
אני קניתי במוטו דיפו. משתמש בו בכל טיפול.

נוח לשימוש ויציב. פה

Mיסטריון

New member
אני רואה שבסטנד שלך לא צריך ספולים

אלא שה"כפות" שלו יושבות מתחת לזרוע האחורית? יש לזה עדיפות כל שהיא?

avi elbaz

New member
מה שאני קניתי מרים את הזרוע האחורית. אולי

התמונה באתר לא מדויקת אבל מה שנמכר לי במוטו דיפו מרים את הזרוע האחורית. אני מצרף תמונה להמחשה.

Mיסטריון

New member
בתמונה שבקישור יש 2 פינים עם 'ח' בקצה.

נראה כאילו זה לזרוע.. אלה של הספולים ממה שראיתי, עם מגרעת עגולה בקצה.

avi elbaz

New member
לא ממש, קניתי אותו בסמיכות לרכישת האופנוע.

לא ממש התעמקתי בנושא רציתי כזה וזה מה שמצאתי במוטו דיפו. אתה יכול לבדוק את זה ולהחליט מה יותר מוצא חן בעיניך. תתיעץ עם רונן, הבעלים של רשף-טק, אולי יהיו לו תובנות בשבילך בנושא.

h a j b i

New member
בעניין שימון שרשרת

אני משמן בלי שום מתקן ובלי להזיז את האופנוע מהמקום. עומד מאחורי האופנוע, ביד אחת תופס באחת מידיות, "מרים" קצת את האופנוע כמה שמתלה מאפשר לי וביד השניה אוחז בג'אנט ומסובב אותו בקלות. מומלץ לשימוש עם כפפה בגלל הלכלוך. יש אופנועים שפחות נוח לעשות את זה (כשאין איפה לתפוס בעיקר). תזכיר לי במפגש ואני אראה לך.

Mיסטריון

New member
לצערי לא אוכל להגיע למפגש, אבל אני

חושב שהבנתי את העיקרון. חשבתי לקנות בכדי להפוך את העניין לקל יותר + נוח יותר לשטוף את האופנוע כשהוא ניצב ולא נוטה הצידה. בנוסף, אני רוצה להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מאשר הטיפולים הקבועים. אני חושב שיהיה לי יותר קל עם הסטנד.

7 0 7

New member
ולמה? למה להחליף בתדירות גבוהה יותר מהמומלץ?

כדי שיהיה לך סיכוי סבוה יותר מהרגיל לגרום לבעיות? לקלקל הברגה? לגרום לנזילת שמן קטלנית? או לא קטלנית? שתזיק למנוע? או לך? למה שלא במקום זה פשוט תרכב מעט יותר בעדינות אם אתה נוהג לקרוע את האופנוע ואם לא אז תמשיך לרכב רגיל. בעצם אם אתה נוהג לקרוע (קו אדום וכו') גם החלפות קרובות יותר לא יעזרו במקום לפנק באופן מיותר ושעלול להזיק את האופנוע, פנק את החברה / אשה או לך להתנדב למען הקהילה. תרגיש מזה טוב אולי אפילו יותר.

למעלה