שאלות "כל מיני"

שאלות "כל מיני"

תזכורת ועדכון: בתי בת שלושה וחצי חודשים
. רציתי להניק מלא אך ההנקה התחילה ברגל שמאל (בבי"ח לא אמרו לי שהתפיסה לא נכונה) מה שהוביל להידרדרות מהירה ולמצב בו אני שואבת + תמ"ל (בליווי יועצת הנקה). הנקה ישירה לא הצלחתי כי הקטנה היתה צורחת כי לא יצא מספיק חלב ולבסוף כמעט לא הנקתי אותה ישירות אלא רק שאוב. כשהתייעצתי כאן לראשונה כחודש אחרי הלידה, עודדתן אותי שיש אפשרות להגיע להנקה מלאה. אלא שכמות החלב לא עלתה וכך התרחקנו מהחלום הזה שלי. ע"מ להגביר את כמות החלב (שהחלה ב100+ ליום וכשהתייעצתי אתכן הגיעה לכ 200 ליממה) עשיתי כעצתכן ונטלתי מוטיליום + חילבה + כ8 שאיבות. דיווחתי כשהגעתי ל 260 ואז הבנתי את החשיבות הגדולה של שאיבת לילה (פשושי שלי
) והוספתי גם אותה. כיום אני עומדת על כ 300 מ"ל. לזה הגעתי ב 8 שאיבות ביממה (כולל אחת לילית) של 7-5-3 למשך כחודש. נכון מיותר לספר שכמעט בלתי אפשרי להמשיך עם זה הרבה זמן? אז אחרי חודש כזה הרגשתי שאני מתפרקת פיזית ונפשית והחלטתי לרדת ל-4 שאיבות ביממה כולל אחת לילית. כרגע, אחרי שבוע כזה, הכמות נשארת בין 280-300 ליממה. אני מבינה שהכמות עלולה לרדת בגלל (אי) התדירות של השאיבות, אבל זה כל מה שאני יכולה לעשות אחרי כמעט 4 חודשים של שאיבות מתישות. מאחוריי המון המון המון דמעות והשלמה שאני עושה כמיטב יכולתי וכל השאר כבר אינו בשליטתי. מה שעזר לי להמשיך אם השאיבות, אגב, היה העידוד שקיבלתי כאן מכן (ובמיוחד ממך, פשושי שלי) על כך שכל טיפה שווה זהב. אני ובתי מודות לכן מקרב לב. אה, ודבר נוסף שעושה לי נהדר על הלב - היות והכמות היומית גדלה ל 300, ובבוקר יש הכמות הגדולה ביותר, הצלחתי להגיע עם הקטנה להנקת בוקר כמעט קבועה שאחריה כמובן יש השלמת תמ"ל. אבל היא אפילו נרדמת רגועה אחרי כחצי שעה של הנקה (לפעמים רק צד אחד לפעמים שניהם). כמה אושר זה עושה לי ! כמה טוב זה עושה לשתינו!
עכשו מתעוררות לי מספר שאלות, אם אפשר: 1) ניסיתי שאיבה דו"צ כשבוע (לקטינה), כאשר כל שאיבה נמשכה כרבע שעה. זה לא היטיב עם הכמות, והחלטתי שאני עוברת לשאיבה של 7-5-3. ראיתי שבחצי השעה של שאיבת 7-5-3 הכמות היומית גדלה משמעותית (יחסית כמובן). עם זאת, היות ושאיבה דו"צ מועדפת, רציתי לשאול מה המקבילה (אם יש כזו) של שאיבה 7-5-3 בצד אחד, כאשר שואבים דו"צ? 2) בהמשך לעידודכן ש"כל טיפה שווה זהב", רציתי לדעת אם ניתן לכמת את היתרון של תזונה שרק כשליש או חציה הוא מחלב אם. בנוסף, האם יש מחקרים המורים ומציינים את היתרון של הזנה חלקית בחלב אם מול הזנה בלעדית בתמ"לים למיניהם? כמובן אני שואלת ע"מ לחזק את עצמי כדי להמשיך עם השאיבות. 3) פעם אמרו (באמת לא יודעת מי אמר, משרד הבריאות כנראה) להניק לפחות 3 חודש. עכשו אומרים לפחות 6 חודש. האם אני יכולה לעודד עצמי שיש לי רק עוד חודשיים וחצי של השאיבות או שרצוי אף יותר? מהו הקו שבו אוכל לומר לעצמי שעכשו אני יכולה להפסיק לשאוב ולישון עם מצפון נקי שבאמת עשית כל שאל ידי עבור הקטנה? 4) טעימות - מתי מתחילים? 4 או 6 חודש? בספר "טעמים ראשונים" הסופרת מציינת שבגיל חצי שנה מתחילים. האם נכון שזה כבר הוקדם ע"י משרד הבריאות ל 4 חודש? 5) טעימות/ארוחות מוצקים - כמה זמן נמשכות הטעימות ומתי מתחילות ארוחות המוצקים וכמה ארוחות ביום (יש טבלאות בספר "טעמים ראשונים". אבל אני לא יודעת אם זה מעודכן ואוכל לסמוך על המידע שם, כמו למשל עם מה שכתבתי בסעיף 4)? 6)
גם בנושא מוצקים, שאלה שמבחינתי היא החשובה לי מכל השאלות בנוגע לטעימות - האם במצב בו יש לי 300 מ"ל שאוב ליממה אוכל להגיע למצב בו אוכל לתת לקטנה מוצקים + חלב אם בלבד או לרוב (במקום תמ"ל)? אני מנסה לפשט את השאלה ומתקשה. אומר כך: יש לי 300 מ"ל ליממה (בתקווה שאעמוד בזה בהמשך
). הקטנה צורכת היום כ 550 מ"ל בממוצע ביממה (עולה יפה במשקל ב"ה). כאשר יגיעו ארוחות מוצקים, כל ארוחה תחליף X מ"ל של חלב ויישארו Y ארוחות חלב (נכון?). שאלתי היא אם סביר שיגיע היום בו ה Y יהיה שווה 300 או פחות? אם אדע שיש לי עוד חודשיים של שאיבות למשל עד שאכן "ניפטר" לגמרי מהצורך בתמ"ל ונישאר רק עם החלב שלי, יש סיכוי לא רע שאעמוד בזה ואז ארגיש שבאמת הישגתי משהו טוב למרות המכשולים שהיו בדרך. 7) דייסות? כל מיני נשמות טובות אומרות לי שאני "חייבת" להתחיל להוסיף לה דייסות (מטרנה וכאלה) בתוך בקבוק החלב/תמ"ל בגיל 4 חודשים אחרת היא לא תהיה שבעה. אני לגמרי נגד זה. אם כבר, אני מעדיפה להכין דייסות ביתיות. גם ככה אני מתייסרת מהתמ"ל שהיא מקבלת היום. וברגע שאוכל לעבור למזון ביתי אעשה זאת ולא אתן לה מהמזון התעשייתי. אז האם יש בזה משהו? ואיך זה משתלב עם ארוחות המוצקים שאמורות לבוא בקרוב? (אגב, עפ"י "טעמים ראשונים", הצורך בדייסות שמוסיפים לבקבוק הוא רק אם אין עליה מספקת במשקל). אני מתנצלת על האורך ועל השאלות המרובות. כל מידע יתקבל בברכה ויעזור מאד במלחמה הזו שלי לתת לקטנה התחלה כמה שיותר בריאה ומזינה. לכל העונות

מצפוטל

New member
וואו, וואו, את פשוט נהדרת! אני מורידה את הכוב

תשובות חלקיות בלבד: 2) מיועצת ההנקה עדי יותם שמעתי פעם שנעשו מחקרים שהשוו תינוקות שקיבלו הנקה אחת בלבד פעם אחת בחיים לכאלה שלא קיבלו שום הנקה - ונמצאו הבדלים! כמעט נפלתי מהכסא מרוב תדהמה. מנגד - ידוע ומוכר שנעשו מחקרים שהשוו תינוקות שקיבלו מנת תמ"ל אחת פעם בחיים לכאלה שרק ינקו בלעדית בחודשים הראשונים - ונמצאו הבדלים. זה רק מראה כמה שהטווח גדול. לגמרי כל טיפה זהב. לגמרי. 3) אם משרד הבריאות אמר פעם להניק 3 חודשים - אולי זה היה לפני חמישים שנה, כשההנקה נחשבה תזונה לא מספיק 'מדעית'. היום משרד הבריאות הישראלי אומר להניק לפחות שנה. בשנה הראשונה התזונה חייבת להתבסס על חלב (בשילוב הדרגתי של מוצקים מאיזה שהוא שלב, אבל הבסיס הוא חלב), ואם א"א לספק חלב אם יש להשלים בתמ"ל. בשנה השנייה כבר אין צורך בתמ"ל למי שלא יונק. ארגון הבריאות העולמי אומר להניק לפחות שנתיים. אם המצפון שלך חייב להתיישר בדיוק לפי הטווחים שהם קובעים - זה רק את תחליטי, בשיקול עם היכולות והרצונות שלך (-: 4) טעימות ע"פ משרד הבריאות בין 4 ל6 חוד', תלוי במוכנות של התינוק. אני ממליצה לך לחפש בגוגל את המדריך להזנת התינוק של משרד הבריאות, תמצאי שם עוד הרבה מידע מועיל. 6) לדעתי יש מצב! 7) לדעתי כדאי להתייחס לדייסה כאל שאר המוצקים - טעימות בכפית (או על האצבע) בכמות קטנה מגיל ארבעה חודשים והתקדמות לפי רמת המוכנות - ובהחלט דייסה ביתית עדיפה עשרות מונים על דייסת תמ"ל (דווקא קל מאוד להכין דייסה בבית). דייסה בבקבוק זה נראה לי ממש עיוות... המון הצלחה ושמחה מהקטנה!

מצפוטל

New member
עוד משהו קטן:

אם כואב לך הלב לתת תמ"ל תעשייתי - אולי תשקלי לקבל תרומת חלב? מכירה את קומונת תרומת חלב?

ב"מילה" אחת
(מלכה!)

1. כול הכבוד ! את מדהימה פשוט אין דברים כאלו !!!. אם מתאים לך לשאוב יותר דו"צ, את עדיין יכולה לשאוב 7-5-3 פשוט דו צדדי, כאשר בין ה 7 ל 5 ל 3 , את פשוט עושה הפסקה לכמה דקות, שותה תה (או כל שתיה חמה יאמי אחרת), עיסוי עדין לשד, והמשך דו"צ . כמובן שאת לא חייבת להיצמד לדקות, אם את רואה שלאחר 7 דקות עוד יוצא חלב...תמשיכי עוד חצי דקה / דקה....אם את רואה שאחרי דקה וחצי עדיין לא יוצא חלב...גם לא נורא תמשיכי עוד קצת...ובסופו של דבר זה יבוא. 2. מצטרפת למה שנכתב, כל כמות של חלב אם היא חשובה. בין אם היא ארוחה ביממה, או 50 % חלב אם ביממה . לכל גרם וגרם של חלב אם יש יתרונות מופלאים וכל כמות שאת מגיעה אליה , היא מדהימה עבור התינוקת שלך. תשמעי, זה לא פשוט לשאוב, לא קל, זו ממש עבודה וממש עבודת קודש. 3. ולכן ...כל פרק זמן שאת מסוגלת לשאוב, כל ארוחה , כל יום, כל שבוע...הוא מתנה. מתנה לבייבי שלך. מתנה גם לעצמך. את יודעת שאת עושה את כל מה שאת יכולה עבור הבייבי וזו המתנה שלך. אם תצליחי לעבור עוד חודש...חודשיים....חצי שנה ?....שיייווו....למה את מחפשת כל כך רחוק. מי יודע ?...זה באמת קשה לחשוב כל כך לעתיד. תנסי לחשוב על היום....על כמה יפה הצלחת היום, על איזה חיבור מדהים זה נותן לך ואיזו תחושה עצומה של סיפוק והצלחה יש לך מהעבודה שלך. מחר...תחשבי על מחר. וכך...לאט לאט יבוא הזמן ואז תדעי כבר יותר טוב מה את מרגישה ומה את רוצה לעשות. 4. 4 חודשים מתחילים טעימות. ו...כן כאשר מתחילים מוצקים, יש פחות חלב אם או פחות תחליפים ואז...יותר קל. 5. כמה זמן זה יקח...זה תלוי בתינוק, אי אפשר לצפות מראש. יש תינוקות שממריאים מאוד מהר לעולם המוצקים, ומייד משתלבים. ואחרים ...יותר לאט. 6..בהחלט אפשרי. בהחלט הגיוני שיקרה. צריך "רק"
התמדה ...(וזה לא פשוט )
7.יש הרבה דין ודברים על דייסות. לדעתי, עדיף לתת מוצקים כפי שהטבע נתן אותם, אם את מעדיפה דייסה (ולא מזון טחון אחר) אפשר בהחלט גם דייסות ביתיות טובות ומזינות. לא חיבים ואין צורך או חובה לדייסות קנויות של חברות תמל. מסכימה כי לדייסות ערך קלורי רב מאוד , ולעיתים די רבות ערך מיותר . היום אין חובה ויודעים שתינוקות לא חייבים להיות שמנים דאבות, ויש תינוקות בכל מגוון הקשת .

תודה, ועונה לשתיכן פשושי ומצפוטל

תודה לשתיכן על החיזוקים! מצפוטל, לגבי מוכנות התינוק לטעימות, לא ברור לי הקטע של מסוגל לשבת או לא. יש מקומות שראיתי כתוב שהתינוק יכול לשבת. יש מקומות שראיתי שיש להושיבם בסלקל או טרמפולינה. הקטנה כמובן שלא מתיישבת עדיין. היא כן מגלה כבר עכשו עניין כשאנחנו אוכלים. האם נכון להושיבם בסלקל? אחרת הפתרון הוא להחזיק אותה בידיים ואני לא מתלהבת לעשות את זה אלא אם כן מישהו אחר מחזיק אותה, אבל אז אני תלויה בעוד זוג ידיים. פשושי, את צודקת.אני באמת צריכה לעשות לעצמי הנחות ולא לנסות כבר עכשו לחשוב כ"כ קדימה, גם אם קשה לא לעשות זאת. זה כ"כ נכון שהחיבור והסיפוק מדהימים. עושים את הקושי ליותר קל משהו... לגבי הדייסות, אני התייחסתי לדייסות המוכנות שמוסיפים לבקבוק כביכול כדי "להשביע" אותם, לא לאלה שאמורים לתת להם כאשר רוצים להכיר להם דגנים (גלוטן?) שכמובן לא ישביעו אותם בגלל הכמות. אם אני מבינה נכון, אפשר לוותר על הדייסות של הבקבוק. אז מתי באמת להכיר לה את הדגנים? אני רוצה להתחיל בדייסת שיבולת שועל. ראיתי שיש כאלה שדוחות זאת על חצי שנה? אני לא מצליחה להיכנס למדריך של משרד הבריאות. לא יודעת אם זו בעיה במחשב או באתר. אמשיך לנסות. רב תודות

דייסות הם מוצקים

ולכן ניתן לתת אותם בגיל המוצקים, יש אמהות שדווקא אוהבות להתחיל איתן (במקום ירקות טחונים...?), בכל אופן כאשר תתחילי מוצקים תוכלי לשלב את דייסת השיבולת שאת מכינה בבית. רק תנסי להכניס יותר נוזלים כך שהיא לא תהיה מאוד סמיכה אלא יותר נוזלית כדי שיהיה לקטנה קל יותר לבלוע אותה.

zimka1

New member
את נורא מוכרת לי....

תהיות: אז למה הקטנה שלי אוכלת יותר מ700 מ"ל...? אם ממילא את מחכה בין שאיבה לשאיבה את לא ממש חייבת ד"וצ ויכולה ללגום או לעשות משהו ביד השנייה... (את ממש לא חייבת לענות, שני קצת..)

נו, ברורררררר...

שיהיה לקטנה שלך לבריאות! רופא הילדים בהתחלה אמר לי ש"תקין" זה כשהם אוכלים בין 100-200 מ"ל פר 1 ק"ג. ב"ה הקטנה שלי קצת עוברת את זה, ועולה יפה במשקל אז אני רגועה. אני סוחטת כל הזמן במהלך ה 7-5-3 כך שאין לי יד פנויה. גם כשאני משחררת ע"מ להפוך דף (אני קוראת דוסטויבסקי באמצע הלילה
) מתסכל אותי שמא פיספסתי איזה חצי מ"ל כי לא סחטתי אותה השניה. אגב "שני קצת", "קצת" היא המילה האופרטיבית.
כנראה אחזור לישון כשבובי תהיה בת מצווה. אם ירצה השם.
תודה נשמה.

השם ישמור, כמה טעויות! אוי אני עייפה...

"עוברת את זה" = את המינימום. אני מניחה לשאר הטעויות...

zimka1

New member
למה בעצם את שואבת

אם היא יונקת? וזה נורא קשה לא לישון, נורא נורא קשה...אני לפעמים שמה אותה באוניברסיטה (הכנתי ותליתי לה אטרקציות כמו איצטרובל צדף פונפון וכו') ואז הולכת לישון קצת...

אין לי מספיק חלב הרי

זאת הבעיה. אחרת היא היתה יונקת יופי ושתינו היינו מאושרות עד הגג
. בבוקר היא מסכימה לינוק כי בד"כ אז יש כמות יפה של חלב (בהנחה ששאבתי לפחות 4 שע' לפניכן ולא פחות), ובכל זאת יש צורך להשלים בתמ"ל. עם זאת, יש ימים שהיא נרדמת תוך כדי הנקה |לבנמס|
, אך מאידך ישנם ימים שהיא "יונקת" לא יותר מ-5 דק' ודורשת אוכל יותר מיידי
. ביתרת היום אין לה הסבלנות שיש לה בבוקר. מישהי אמרה לי שהם בדיוק כמונו "הגדולים". בבוקר לרוב יש לנו יותר אורך רוח. במהלך היום אנחנו נהיים עייפים יותר ויש פחות סבלנות לכל מיני. עזבי, השלמתי עם זה שלא תהיה הנקה ישירה אמיתית, וזה שבובי יונקת בבקרים היה לי לבונוס אמיתי.
תודה על האמתפיה צימקוש. היום האיש בבית. אמש הוא קם אליה (לא הייתי מסוגלת פיזית כבר) והיום טיפל בה מחצית היום. הומחש לו למה זה כל כך מתיש, עם כל האהבה הענקית לקטנה שתבד"ל.

יש לציין כי "רק" בנתיים היא יונקת

בבקרים, ויש סיכוי די טוב שבמהלך הזמן, היא תסכים גם לנוק גם העוד האכלות . לא לאבד את התקוה כי באמת שהכל פתוח

למעלה