שאלות חשובות

כן. מוצאים את עצמם

הטור נע באיטיות כמעט פגוש בפגוש, וכאשר הרמזור כחמישים מטרים משם הופך לאדום - כל הטור נעצר. אילו הרכבים היו ממתינים עד שהצומת תתפנה ואז יעברוה, אזי ארבעה רכבים היו עוברים בכל סבב. כחמש שניות לכל רכב להכנס לצומת ולצאת ממנה. סה"כ 20 שניות הפתרון הוא ששוטר תנועה שקורא את התנועה בצורה נכונה יכוון את התנועה ולאחר זמן, נאמר 20 שניות, יעצור את התנועה ולא יתן שייכנסו לצומת, כי הוא יודע שתכף הרמזור הבא יתחלף לאדום. נהגים לא מודעים לזמן מתי הרמזור אמור להתחלף לאדום. גם נהגים שעוברים שם יום יום, כי לא תמיד הם נמצאים באותו מרחק מהצומת כשהרמזור מתחלף לירוק. המשטרה שולחת לשם שוטרים, אך הם רק ממלאים פנקסים.

גבריאל70

New member
שאלות חשובות

שלום לכם יש לי משאית איסוזו סומו 7.5 טון .האם שאני מגיע לצומת חד סיטרי בעל 2 נתיבים ישר. האם מותר לי להכנס לצומת בנתיב השמאלי??שאלה שנייה יש בצומת יגור 3 נתיבים פנייה שמאלה .האם מותר לי לפנות בנתיב האמצאי אודה לך על

32103210

New member
שאלה שניה ,מותר לך לפנות מהנתיב האמצעי ,

שאלהראשונה לא מובנת,,,,

kompy

New member
כל האפשרויות פתוחות בפניך

ההגבלות הינן על רכב 10 ט' ומעלה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ותוספת קטנה לדברי קומפי.

ההגבלה המוטלת על רכבך היא בעקיפה - לרכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר מעל 4000 ק"ג אסור לעקוף רכב עוקף. בעברית פשוטה (למעט יוצאים מהכלל) אין לרכב כזה מה לחפש בנתיב שהוא מעבר לשני הנתיבים הימניים בכביש.

גבריאל70

New member
ואם הרכב העוקף

נמצא בנתיב העמצאי ואין רכב שנוסע בימין מותר לי לעקוף אותו על נתיב שלישי?

LokiLeohard

New member
מה יש לך נגד נתיב ימין?

ברירת המחדל שלך בכל מקרה אמור להיות הימין, אני לא נוהג סך הכל במזדה3 ולא ברכב כבד ואני שומר באדיקות על הימין (שמשום מה ממש ריק). בעיקר אם אתה נוסע עם רכב מסחרי כבד הכי פשוט זה לשמור על הימין, סע במהירות שלך בימין תעקוף בשמאל (נתיב אמצעי) תחזור לימין, אני כמעט ולא נמצא בנתיב השמאלי של הכביש באופן "מדהים" מצליח לשמור על 90-100 קבוע כשאין עומס משמעותי בכביש. זו תקנה פשוטה הגיונית שלא מפריעה לאף אחד (ההיפך, מי שנוסע לאט בשמאל מפריע) זה הכי פשוט בעולם לשמור עליה , מה יש לך נגד הימין?

גבריאל70

New member
כי

יש נהגים שנוסעים על הנתיב העמצאי במיוחד בכביש שש .ובנתיב הימני אתה לא יכול לעקוף אותם

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז אל תעקוף

כנהג אתה צריך לשמור על החוק, אתה רשאי לאותת ולסמן לנהג בנתיב האמצעי לעבור לימין, בכל מקרה התקנות אוסרות עליך לעקוף הן מימין והן משמאל, במידה ואינן נראות לך אתה יכול לפנות למחוקק ולבקש שישנה את התקנות

guya72

New member
תיקון לדבריכם

1. ההגבלה על כניסה לצומת נכונה לרכב שמשקלו מעל 10 טון. רכב שמשקלו 10 טון (ופחות) - אין עליו מגבלה כזאת, והוא יכול להכנס לצומת בכל נתיב המיועד לכיוון נסיעתו. 2. לגבי רכב העוקף רכב עוקף - לא כל מקרה של עקיפה נחשב בחוק כעקיפה. בנסיעה בטורים (טור - 2 רכבים או יותר הנוסעים אחד אחרי השני), אזי טור הנוסע יותר מהר מהטור השני - זה לא נחשב כעקיפה (תקנה 47 (ג) ). במקרה כפי שצויין לעיל - אין מגבלה על המשאית.

LokiLeohard

New member
פשוט סע בימין

סע בסבבה שלך בנתיב ימין, יש רכב שנוסע 80 למשל ,תאותת תעבור לאמצעי ותעקוף, תחזור לימין... מישהו החליט לנסוע באמצעי ב 80 ,שיהיה לו לבריאות אתה נוסע בימין מהר ממנו (זה לא נקרא לעקוף, לפי ההגדרה " עקיפה מימין המותרת בשני מצבים בלבד: עקיפת רכב העוצר על מנת לפנות שמאלה ובעת נסיעה קבועה בנתיב ימני כשהתנועה בו מהירה מזו שבנתיב השמאלי ולא התבצעה החלפת נתיב על ידי הרכב העוקף. ") אתה לא מפריע לו הוא לא מפריע לך...

guya72

New member
ואתה טועה

עקיפה מימין מותרת כאשר הרכב ה"נעקף" פונה שמאלה, או כאשר נוסעים בטור תנועה, והטור הימני יותר מהיר מהטור השמאלי (שאז זאת לא נחשבת כעקיפה). עקיפת רכב איטי מצד ימין שלו (במקרה שלא נכלל ב-2 האפשרויות הנ"ל) מהווה עבירה

LokiLeohard

New member
לא נכון.. תקרא את התקנה...

זה הנוסח של החוק, בשום מקום לא רשום "טור"... אני מצטער אבל לפי הנוסח של החוק אם אתה נוסע לך בימין ב90 ומישהו משום מה נוסע בשמאל ב 80 ואתה חולף על פניו (לא עברת נתיב לא לפני ולא אחרי המעבר) זאת לא עבירה, וזה הגיוני לגמרי שזאת לא עבירה (תחשוב שניה מה היית אמור לעשות אם זו כן הייתה עבירה - לעבור 3 נתיבים הלוך חזור אחרי שבלמת כדי לנסוע לאט יותר מהרכב האיטי האצת כדי לעקוף ולחזור לימין - וכל זה בזמן שנתיב ימין פנוי....)

זו התקנה

קודם כל ולפני הכל, זוהי התקנה המדוברת והמעודכנת, ובכלל כאשר אתה אומר למישהו תקרא את התקנה רצוי שתקרא אותה אתה ואף תביא אותה לציטוט כאן לצורך תימוכין לדבריך. 47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי. (ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה: (1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך; (2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי; (3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית; (4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד. (ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה. באשר לחוקיות העקיפה מימין ניתן לראות את הסייגים לכך כפי שמפורט בתקנה.

LokiLeohard

New member
טוב...

כיוון שאף אחד לא טרח להגדיר עקיפה (אין בפקודות התעבורה הגדרה לזה - קראתי, לקח לי קצת זמן אבל קראתי..) ואף אחד גם לא ממש טרח להגדיר טור (טור לפי ההגדרה היא 2 מכונוות ומעלה - שיירה היא 3 מכוניות ומעלה - זהו... אין אפילו הגדרה למרחק בין 2 מכוניות שיחשבו טור) אז כן כשאתה נוסע בימין במהירות גדולה מה"טור לשמאלך" אז אתה "עוקף טור" וזה מותר, אף שוטר שפוי לא יתן דוח למישהו שרק נוסע בימין במהירות חוקית ולא סוטה מנתיב רק כי הוא עבר על פני רכב אחר ואם כן אז לך לבית משפט כי החוק מתיר לך לנסוע בימין מהר יותר עם "טור" מכוניות בשמאל נוסע לאט ממך בגלל "צפיפות התנועה" (שזה שוב מושג שלא מוגדר בשום מקום). ואם כבר אז בוא תסביר לנו איך מה שאני מציג בשרטוט (הקו האדום) הגיוני...

LokiLeohard

New member
יודע מה... ברזילי צודק

אני אשלח מחר מכתב לשר הממונה שבמקום לסחוט כסף מאנשים (את זה אני לא אכתוב במכתב כי זה לא יתקבל יפה) יתעסק במשהו שבאמת חשוב כמו להסדיר ולדאוג לאכיפה של נושא העקיפה ושמירה על נתיב. לפי הלמס (http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201027123) 3 אחוז מהתאונות נעשו בזמן שהנהג נסע במירות מופרזת (לא הגורם לתאונה! רק עבירה שבוצעה בזמן התאונה) אבל 15 אחוז עקפו או סטו מנתיב וגרמו לתאונה.

32103210

New member
אין בתקנות התעבורה אפילו תקנה אחת ( אחת )

שמתירה לעקוף מימין .

למעלה