שאלות ותסכולים של כתיבת תזה....

GreenTourist

New member
שאלות ותסכולים של כתיבת תזה....

שלום לכולם, אני חדשה כאן ואשמח להצטרף. מאוד שמחתי למצוא פורום פעיל של כותבים באקדמיה. אני כותבת תזה בנושא תיירות, תכנון תיירות ואיכות סביבה. אני נמצאת בשלב מתקדם יחסית, אני כבר יודעת מה אני הולכת לכתוב, אספתי את רוב החומרים. אבל אני לא מצליחה להתגבש - כל פעם מתחילה לכתוב פרק אחר בלי שסגרתי את הנושא הקודם. כתוצאה מזה יש לי הרבה קבצים לכל נושא בכל קובץ רשימת הביבליוגרפיה הרלוונטית. כל קובץ כזה נמצא בתיקיה משלו עם המאמרים הקשורים קבצי האקסל וכמה גרסאות קודמות. אני מרגישה שבעיקר יש בלאגן למרות הסדר המדומה... זה מוכר למישהו? יש לכם המלצות? יום נעים.

22ק ו ס ם

New member
כתבו הרבה על הנושא בפורום

ואת יכולה לעשות חיפוש. לגבי הרשימה הביביליוגרפית, אם אין לך מנהל בבליוגרפיה כמו אנדוט אז זה הזמן להשתמש באחד. ככה כל המקורות יהיו בקובץ אחד וכשתרצי להשתמש בהם לא תהיה לך בעייה. זה גם ימנע כפילויות. השלב של "עיכול" כל החומרים הוא כנראה השלב הכי חשוב בכתיבה ואין עיצה אחת חוץ מאשר פשוט להתחיל לכתוב את הפרקים הרלוונטיים בתיזה, ולאט לאט לגבש אותם.

מממאיה35

New member
בהצלחה!

בתור התחלה אני מציעה לכתוב ראשי פרקים מפורטים ככל שאפשר. אח"כ לשבת עם המנחה על הראשי פרקים האלה לקבל אישור עליהם. ואז להתחיל לכתוב, לא חייבים לפי הסדר. כדאי להתחיל לכתוב מהחלק הקל יחסית (שיטות?) ולהמשיך לסקירת ספרות ואז לתוצאות ודיון. אני מציעה לחלק למטלות קטנות ולשים דדליינים ראליים לכל מטלה. אני מציעה בסיום כל פרק - להגיש למנחה לבדיקה ואישור, וככה להתקדם. תעשי פה חיפוש על "לחלק למטלות קטנות" כתבתי על זה פה רבות

seani

New member
לדעתי עדיף לכתוב הכל על אותו קובץ ולא לחלק

לכמה קבצים. כאשר מדביקים ביחד קבצים לקובץ אחד, לרוב זה יוצר בעיות וכאב ראש לא קטן בעיצוב. עדיף לכתוב על קובץ אחד, וכאשר את רוצה להוסיף פרק חדש, תשתמשי בהוסף עמוד.

למעלה